Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena - opšta tema

Featured Replies

Pošaljite dotičnog autora na našu Desanku. Ima da se frapira unsure

• Replies 3.5k
  • Views 362.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Baš tako.  Kako bi bilo da se prihvati da nas žene bez penisa prosto zabole penis koji nemamo za to kako se oseća žena s penisom koja je penisom koji ima silovala drugu ženu bez penisa?  Ona

• Taihoskopija
    Taihoskopija

Naravno da nije normalno živeti u društvu u kom moram da budem spremna da nosim mačetu ispod miške,  treniram aikido, ujedam, urličem,  šamaram, apelujem, teram u pičku materinu i  nabadam glavom da b

Posted Images

Otisao je pre desanke... (

Upravo to, ja ga znam kao napaljenika na neki enti stepen, ali ono, druga godina srednje fazon. Uskakao mi je svojevremeno sa svojim seksualnim foricama u myspace 😂😂

Meni je on prvo bio iritantan svojim glupostima, mislila sam da pokusava po svaki cenu da bude provokativni mladi naucnik, a supalj je u sustini. Ali mi vise to njegovo pisanje na rodne teme ne da nije smesno, nego mi je mucno, bojim se da se iza toga nesto gadno valja. Covek po ovome sta sam pise ocigledno ima neprimerenu komunikaciju sa studentkinjama, ne vidim zasto bi se tu zaustavio.

• Popular Post

A čemu iščudjavanje nad njegovim pisanjem, pre nego što je napustio ovo naše mesto imao je prilično eksplicitne opise svojih krevetskih aktivnosti uključujući pominjanje godina devojaka i ja sam mislim tek tada shvatila da je , u ono vreme , bio asistent na faksu jer je bez imalo ograde govorio o vezama sa studentkinjama koje su kao njega spopadale. Koliko se sećam kačio je i neke fotke, nije da je skrivao identitet baš , ličilo je na puvanje pubertetskog omladinca, što reče Zeka, napaljenka na nti stepen . Izgleda da je ostao u tom modu samo sada dobija fol ozbiljne novine da promoviše svoje male i velike seksualne frustracije uvijene u šareni papir socioloških tekstova i istraživanja

Meni je procena ozbiljnosti njegove pozicije ozbiljno narušena poznavanjem opusa. Verujem da konfabulira, a možda i grešim, pod uticajem prethodnog znanja.

Edited by Svemir Zeka

23 minutes ago, ljuttko said:

Izgleda da je ostao u tom modu samo sada dobija fol ozbiljne novine da promoviše svoje male i velike seksualne frustracije uvijene u šareni papir socioloških tekstova i istraživanja

Iskreno sam de iznenadila kad sam pre nekih 10+ godina videla neke, kao, ozbiljne tekstove u Danasu, kao hm, ok svi možemo biti ozbiljniji van foruma, a onda se pojave ovi tekstovi koji su 1/1 lik kakvim se i otvoreno predstavlja. I onda se stvarno zapitaš šta je od toga autentično

Primera radi, na našim medijima često viđam neke smatrače opšte prakse, kojima čestiti ljudi klimaju glavom i kao vidi kako znaju, a ja znam da radnog dana u profesiji koju predstavljaju, nemaju.

Što mi je ovo sad palo na pamet, ne znam

20 minutes ago, Svemir Zeka said:

Iskreno sam de iznenadila kad sam pre nekih 10+ godina videla neke, kao, ozbiljne tekstove u Danasu, kao hm, ok svi možemo biti ozbiljniji van foruma, a onda se pojave ovi tekstovi koji su 1/1 lik kakvim se i otvoreno predstavlja. I onda se stvarno zapitaš šta je od toga autentično

Primera radi, na našim medijima često viđam neke smatrače opšte prakse, kojima čestiti ljudi klimaju glavom i kao vidi kako znaju, a ja znam da radnog dana u profesiji koju predstavljaju, nemaju.

Što mi je ovo sad palo na pamet, ne znam

Pa to je bukvalno ono sto sam ti napiso da me nervira (prvi deo)...

Predstavljanje da si neki kurac, a ono ni kurcic, nista....

10 hours ago, ljuttko said:

A čemu iščudjavanje nad njegovim pisanjem, pre nego što je napustio ovo naše mesto imao je prilično eksplicitne opise svojih krevetskih aktivnosti uključujući pominjanje godina devojaka i ja sam mislim tek tada shvatila da je , u ono vreme , bio asistent na faksu jer je bez imalo ograde govorio o vezama sa studentkinjama koje su kao njega spopadale. Koliko se sećam kačio je i neke fotke, nije da je skrivao identitet baš , ličilo je na puvanje pubertetskog omladinca, što reče Zeka, napaljenka na nti stepen . Izgleda da je ostao u tom modu samo sada dobija fol ozbiljne novine da promoviše svoje male i velike seksualne frustracije uvijene u šareni papir socioloških tekstova i istraživanja

Ja se ne secam njegovog pisanja, ili ne mogu da povezem, ali nije bitno. Sta god da je ovde pisao- ovo je anonimni forum, to moze biti on ili ne, moze biti tacno ili ne. Ono sta pise javno, pod imenom i prezimenom, i sa univerzitetske pozicije, je nesto sasvim drugo. Nema tu mesta za ‘znamo ga, puva se samo, preteruje pacenik…’, ako ima neprimerene interakcije sa studentima time bi neko po sluzbenoj duznosti na njegovom odeljenju/faksu trebao da se bavi. Nikakvo iscudjavanje, samo obzervacija.

Me too je u velikoj meri zaobisao akademske krugove, a postoji malo konteksta koji su gori u smislu pozicije moći, plus se radi uglavnom o vrlo mladim ljudima…

Ništa, oni koji ne znaju su objektivniji, pa mogu da se pozabave time. Nema ništa od pisanja po anonimnom forumu, niti od izražavanja zabrinutosti po topicima. Slobodno postupi kao savesni građanin....

8 minutes ago, Hubris said:

Me too je u velikoj meri zaobisao akademske krugove

Progovarale su studentkinje i studenti o seksualnim uznemiravanjima profesora na fakultetima, nešto što se do tada najviše znalo samo između studenata ili o čemu bi pričali samo nakon diplomiranja, u strahu da nemaju dodatne probleme na fakultetima.

Kao brucoši odmah smo od starijih kolega bili upozoreni kod kojih profesora da ne ulazimo sami u kabinet i kako da reagujemo ako krenu sa neumesnim komplimentima.

Odeš da se obrazuješ, a moraš da se čuvaš od zaštićenih predatora i paziš da ti se ne svete preko ispita.

NOVA portal
No image preview

Studenti u anketama pisali o seksualnom uznemiravanju, a...

Sve više studentkinja Arhitektonskog fakulteta u Beogradu javljaju se i iznose iskustva koje se odnose na seksualno uznemiravanje koje su, kako tvrde, doživele od profesora tog univerziteta (ime pozna
2 minutes ago, Hubris said:

Ja se ne secam njegovog pisanja, ili ne mogu da povezem, ali nije bitno. Sta god da je ovde pisao- ovo je anonimni forum, to moze biti on ili ne, moze biti tacno ili ne. Ono sta pise javno, pod imenom i prezimenom, i sa univerzitetske pozicije, je nesto sasvim drugo. Nema tu mesta za ‘znamo ga, puva se samo, preteruje pacenik…’, ako ima neprimerene interakcije sa studentima time bi neko po sluzbenoj duznosti na njegovom odeljenju/faksu trebao da se bavi. Nikakvo iscudjavanje, samo obzervacija.

Me too je u velikoj meri zaobisao akademske krugove, a postoji malo konteksta koji su gori u smislu pozicije moći, plus se radi uglavnom o vrlo mladim ljudima…

Oh yes. Bilo je slučajeva, koji možda i ne bi izašli na video da nije bilo šireg #MeToo pokreta, ali koji su u odredjenim kontekstima doveli do kakvog-takvog podizanja svesti, ne samo kod mladih. Opet, što je najcrnje, ishodi tih skandala nisu uvek bili u korist žrtve. Ali nekad jesu.

Svakako nedovoljno kad se uzme u obzir rasprostranjenost, ne samo raznih zloupotreba nego i žmurenja na njih, i toga, što kažeš, kako strukture moći funkcionišu u univerzitetskim i akademskim krugovima (svuda u svetu). Jeza da te uhvati. U tom smislu univerzitete ima više smisla porediti sa crkvom nego bilo kojom drugom organizacijom.

edit, @Klara, super je - u nedostatku institucionalnog mehanizma koji radi - da postoji solidarnost medju studentima, ali se na uspostvaljanju takvih mehanizama mora stalno raditi.

Edited by dunja

Ček bre. Ako je to osoba za koju mislim da jeste, a verovatno je tako, nema ko drugi da bude, to je profesor?! Bra-te. mellow

A ovde se sablažnjavalo nad vaspitačicama u vrtiću koje se malo raskalašnije vesele uz muziku.

Znate za Čedomira Čupića?

Ja znam mnogo više nego što bih želela da znam.

Bio je haos oko njega, ne znam kako je to promaklo.

U Srbiji ima oko 15 SOS linija za prijavu nasilja.

Edited by Svemir Zeka