vememah Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Koliko se ja sećam, Jevtić je njemu popušio, a te tvrdnje o osvetoljubivom ocu homofobu koje je plasirala Srbljanovićka nikad ničim nisu potkrepljene. Naprotiv, postoji izjava drugarice momka, koja potvrđuje da je bio pod ogromnim stresom odmah nakon događaja. 2
levi Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 koje trolovanje, ne može da prođe 2 strane topica o sistemskom problemu za žene u društvu, a da se ne okrene na to da su ugroženi i muškarci :( da je to sve isti q pa nije 4
koksy Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 (edited) 1 hour ago, levi said: suštinska. jedan slučaj je silovanje, a drugi nije ništa stvarno? da citiramo pokojnog mudraca ovog foruma: Quote uveren sam da bi se svi sablaznjivali da je u pitanju zensko dete umesto muskog. ali posto je istopolni odnos u pitanju, svi odjednom postaju politicki korektni. te im je dovoljno to sto je neka gay stvar u pitanju, a to treba po defaultu podrzati, samo nek se voli ko sa kim hoce. edit: u međuvremenu sam video da "pušenje nije ništa" pa je sve razjašnjeno. što se mene tiče, ovaj topik je, za mene, od ovog momenta krepao. Edited January 18, 2021 by koksy 3
Lezilebovich Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Imate posebnu temu za Gorana Jevtića, pa možete slobodno tamo nastaviti 1
dragance Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 11 minutes ago, levi said: koje trolovanje, ne može da prođe 2 strane topica o sistemskom problemu za žene u društvu, a da se ne okrene na to da su ugroženi i muškarci :( da je to sve isti q pa nije Nije u tome pitanje. Za ovaj pojedinačni slučaj je ovo takodje silovanje. Mada, možda misliš pošto je Jefta njemu popušio da je mladić kriv? Nikakvog izjednačavanja ovde nema, osim tvog relativizacija i pokušaja da se promeni tema.
Krošek Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 6 minutes ago, levi said: koje trolovanje, ne može da prođe 2 strane topica o sistemskom problemu za žene u društvu, a da se ne okrene na to da su ugroženi i muškarci :( da je to sve isti q pa nije Ne znam je l to namera, ali mirisi na to. Npr zasto su se prisetili toga, a ne jednog od bezbroj slucajeva dugotrajnog, podmuklog itd. seksualnog iskoriscavanja, i zasto je uopste potrebno da se to radi, traze paralele i raniji primeri, kad se ovaj slucaj jasno izdvaja makar samo po tezini odnosno broju zrtava - koja je poenta, da seks. nasilje nije nista novo? Pa niko ni ne kaze da je novo. Ta lazna kontekstualizacija kako to nije nista novo, e pa to je relativizacija. 2
morgana Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 nadam se da ce pritisak javnosti biti velik bas da ne bi doslo do tog 'nista novo', 'muskarci stoka', 'patrijarhat je kriv' razvodnjavanja
Spooky Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Jbg, ja sam toliko iznerviran zbog razlicitog gledanja na ova dva slucaja. Jbt, tada je blic prozivan sto je silovatelja nazvao silovateljem bez pravosnaznosti presude (koja je dosla kasnije). http://www.rudan.info/blic-obljuba/?fbclid=IwAR1hENkvVVMlUhvxI1cx3a57tGhu1WKlveDhEDBcjOFqKEGO9uUpMPQpsZI Evo jos jednog sjajnog relativizovanja: https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/ima-li-milosrdja-za-gorana-jevtica/ Quote Taj momak iz teg Sombora, koji je koliko je meni poznato prijavio Gorana Jevtića tek posle tri meseca, koji je doživeo „nervni slom da više nije sposoban ni da bude fudbaler ni glumac što je najviše želeo na svetu“, gledajući fotku iz današnjih dana „može volu rep da iščupa“, „…bio je toliko predstavljen“ da se jednom dečaku, kakav je Goran Jevtić u duši i po stasu, nije mogao odupreti? U Engleskoj postoji zakon prema kome je glumac posle predstave tri sledeća sata oslobođen svake odgovornosti za svoje ponašanje, ne znam da li i za ubistva, ali za lokalne predstave u klozetima da. Da, svestan sam da levi i neki ovo tumace mojim relativizovanjem, nema relativizovanja, na strani sam svake zrtve i zalazem se za kaznjavanje svih nasilnika. I da - zrtve su uglavnom zene, a nasilnici muskarci u mnogo vecem broju slucajeva (patrijarhat), ali to ne cini ove slučajeve koji odstupaju od toga - "ništa".
koksy Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 2 minutes ago, Krošek said: Ne znam je l to namera, ali mirisi na to. Npr zasto su se prisetili toga, a ne jednog od bezbroj slucajeva dugotrajnog, podmuklog itd. seksualnog iskoriscavanja, i zasto je uopste potrebno da se to radi, traze paralele i raniji primeri, kad se ovaj slucaj jasno izdvaja makar samo po tezini odnosno broju zrtava - koja je poenta, da seks. nasilje nije nista novo? Pa niko ni ne kaze da je novo. Ta lazna kontekstualizacija kako to nije nista novo, e pa to je relativizacija. ne znam kako bih ovo okarakterisao: jadno ili podlo? sam izaberi!
Frank Pembleton Posted January 18, 2021 Author Posted January 18, 2021 Sad su krenuli snimci dece na tim časovima... .... Shiit has hit the fan!
Krošek Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 2 minutes ago, koksy said: ne znam kako bih ovo okarakterisao: jadno ili podlo? sam izaberi! Nisam mislio na tebe, tvoj ugao je bio preko BS, i ti se prisetio slucaja zbog njene objave, logicno, ali ostali potezu to tek onako neisprovocirano
morgana Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 2 minutes ago, Frank Pembleton said: Sad su krenuli snimci dece na tim časovima... .... Shiit has hit the fan! gdje moze da se vidi to?
Joe D Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 9 minutes ago, dragance said: Nije u tome pitanje. Za ovaj pojedinačni slučaj je ovo takodje silovanje. Mada, možda misliš pošto je Jefta njemu popušio da je mladić kriv? Nikakvog izjednačavanja ovde nema, osim tvog relativizacija i pokušaja da se promeni tema. koliko god levi jeo govna ('pusenje je nista' je verovatno blizu dna koje se moze doseci na ovu temu), ovo na sta odgovara jeste upravo relativizacija, i vrlo jeftina pride. 1
dragance Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 5 minutes ago, Joe D said: koliko god levi jeo govna ('pusenje je nista' je verovatno blizu dna koje se moze doseci na ovu temu), ovo na sta odgovara jeste upravo relativizacija, i vrlo jeftina pride. Tema se razgranala kada je receno da ce biti teze izbegavati relativizacije posto se ne radi o nekome iz inostranstva ("me too") i da nije neki "macvanski predator sa dva razreda osnovne skole", vec krug dvojke i deo "elite". Kako se sa tim dirnulo u elitno i gradjansko osinje gnezdo, sto je tacno. Pa onda stize prica o Bekjarevu, kao i ovom oloshu... sve to ne da bi se promenila tema o zlostavljanim muskarcima, vec da je ovo (silovanje, uznemiravanje zena u drustvu prevashodno) nazalost veoma galopirajuce u drustvu. Narocito tamo gde se ne vidi, tj ne zeli da se vidi. 2
theanswer Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Sramota je šta se piše. Svaki pokušaj relativizacije treba kazniti banom a ove otvorene gadosti doživotnom zabranom.
Recommended Posts