Jump to content
IGNORED

Voće

אַף אֶחָד

Recommended Posts

Posted
20 hours ago, namenski said:

Postoji, nije da ne postojj, samo sto salata onda nije ni prineti onoj koju mi je baba pravila... :sleep:

Meni baba pravila sa dalmoškim maslinovim :nobles:

Nego, šopska s letnjm paradajzom i ovčijim sirom, pa hcmulje i svež hleb u moču. Nema bolje!

• +1 1
Posted
1 hour ago, banatjanin said:

Meni baba pravila sa dalmoškim maslinovim :nobles:

Za mulje bila zaduzena grcka baba... :D

Multikulti u praksi..

Mada braca Grci imaju problem sa paradajzom, preferiraju nedozreliji: zato su im beli sirevi od svake sorte cudo nevidjeno...:piggy:

Nego, šopska s letnjm paradajzom i ovčijim sirom, pa hcmulje i svež hleb u moču. Nema bolje!

Nema bolje!!!!

Moze i samo paradajz/sir/mulje kombinacija: cela leta sam znao da se na toj kombinaciji odrzavam, danonocno... :D 

• +1 2
Posted
On 3.6.2021. at 13:40, beta kentauri said:

kad ste već kod manga, da li je neko probao amchur - mango u prahu. dosta se koristi u južno indijskoj kuhinji.

koristim ja, ima finu slatko-kiselu notu, kao nekakva kombinacija meda i limuna. koristim za curry uglavnom, doda mi tu voćnu crtu bez da dodaje tečnost, a ponekad i za mariniranje mesa, uglavnom piletine. mada mi je za piletinu draža kombinacija ras el hanout i harisa.

šta će ovo na voću? ah, da, mango :D

Posted
19 hours ago, aram said:

koristim ja, ima finu slatko-kiselu notu, kao nekakva kombinacija meda i limuna. koristim za curry uglavnom, doda mi tu voćnu crtu bez da dodaje tečnost, a ponekad i za mariniranje mesa, uglavnom piletine. mada mi je za piletinu draža kombinacija ras el hanout i harisa.

šta će ovo na voću? ah, da, mango :D

hvala, zvuči zanimljivo.

videla sam kod padme lakšmi da ga koristi i to je sve što znam. 

doduše, možda sam u nečemu i probala a da ne znam. 

Posted

za gracke ljubitelje, prijavljujem odlichan dud u najavi, pariske komune coshak sa toshinim bunarom, na stepenicama di medigrup radi brze antigenske.

• Wub 2
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Posted
1 minute ago, Ras said:

Davim se u dunjama! Bukvalno.

Kako ih konzumiras?

Posted

Sirove, u poluležećem položaju. Ustanem kada me zaboli jednjak.

• Haha 1
  • 7 months later...
Posted

Prve se dinje u vodu...

Aj što sam skoro trećinu bacio kao zelenu, ovo preostalo što jedem nije dostojno čoveka.

Posted

Ja ne pamtim kada sam naišao na dobru žutu dinju. Sve one ananas gluposti zelene unutra, nema više prave žute dinje.

• +1 1
Posted

mi se ovih dana mlatili po srpskim zabitima od Majdanpeka do Valjeva i jeli svuda preslatke dudinje svih nijansi,divlje i pitome tresnje svih boja i juce oko Valjeva neke predobre ljubicaste ringlove ...jos ne kupujem voce nego koliko god mogu tj. ne propustam prilike da jedem divlje i sa grane ili sa zemlje a otpale sa grane :heart:

Posted

Ove godina je odli;na za kajsije

To verovatno znači da će sledeća da podbaci.

Naravoučenije: pravite kompote i džemove, nemojte da žalite

• +1 2
Posted

i rakije pre svega!

• +1 1