banatjanin Posted June 6, 2021 Posted June 6, 2021 20 hours ago, namenski said: Postoji, nije da ne postojj, samo sto salata onda nije ni prineti onoj koju mi je baba pravila... Meni baba pravila sa dalmoškim maslinovim Nego, šopska s letnjm paradajzom i ovčijim sirom, pa hcmulje i svež hleb u moču. Nema bolje! 1
namenski Posted June 6, 2021 Posted June 6, 2021 1 hour ago, banatjanin said: Meni baba pravila sa dalmoškim maslinovim Za mulje bila zaduzena grcka baba... Multikulti u praksi.. Mada braca Grci imaju problem sa paradajzom, preferiraju nedozreliji: zato su im beli sirevi od svake sorte cudo nevidjeno... Quote Nego, šopska s letnjm paradajzom i ovčijim sirom, pa hcmulje i svež hleb u moču. Nema bolje! Nema bolje!!!! Moze i samo paradajz/sir/mulje kombinacija: cela leta sam znao da se na toj kombinaciji odrzavam, danonocno... 2
aram Posted June 6, 2021 Posted June 6, 2021 On 3.6.2021. at 13:40, beta kentauri said: kad ste već kod manga, da li je neko probao amchur - mango u prahu. dosta se koristi u južno indijskoj kuhinji. koristim ja, ima finu slatko-kiselu notu, kao nekakva kombinacija meda i limuna. koristim za curry uglavnom, doda mi tu voćnu crtu bez da dodaje tečnost, a ponekad i za mariniranje mesa, uglavnom piletine. mada mi je za piletinu draža kombinacija ras el hanout i harisa. šta će ovo na voću? ah, da, mango
beta Posted June 7, 2021 Posted June 7, 2021 19 hours ago, aram said: koristim ja, ima finu slatko-kiselu notu, kao nekakva kombinacija meda i limuna. koristim za curry uglavnom, doda mi tu voćnu crtu bez da dodaje tečnost, a ponekad i za mariniranje mesa, uglavnom piletine. mada mi je za piletinu draža kombinacija ras el hanout i harisa. šta će ovo na voću? ah, da, mango hvala, zvuči zanimljivo. videla sam kod padme lakšmi da ga koristi i to je sve što znam. doduše, možda sam u nečemu i probala a da ne znam.
gospa buba Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 za gracke ljubitelje, prijavljujem odlichan dud u najavi, pariske komune coshak sa toshinim bunarom, na stepenicama di medigrup radi brze antigenske. 2
Jumanji Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 Kako barata ovim nozicem-maceticom [emoji51]Ok, znamo kako otvara i cisti nar, ali kakva je vocka, nikad nisam jela ovako lepu [emoji7]https://www.instagram.com/reel/CSw_WEhjsVB/?utm_medium=copy_link]https://www.instagram.com/reel/CSw_WEhjsVB/?utm_medium=copy_link
askeladden Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 1 minute ago, Ras said: Davim se u dunjama! Bukvalno. Kako ih konzumiras?
Ras Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Sirove, u poluležećem položaju. Ustanem kada me zaboli jednjak. 1
Ras Posted June 27, 2022 Posted June 27, 2022 Prve se dinje u vodu... Aj što sam skoro trećinu bacio kao zelenu, ovo preostalo što jedem nije dostojno čoveka.
napadaj Posted June 27, 2022 Posted June 27, 2022 Ja ne pamtim kada sam naišao na dobru žutu dinju. Sve one ananas gluposti zelene unutra, nema više prave žute dinje. 1
ivy Posted June 27, 2022 Posted June 27, 2022 mi se ovih dana mlatili po srpskim zabitima od Majdanpeka do Valjeva i jeli svuda preslatke dudinje svih nijansi,divlje i pitome tresnje svih boja i juce oko Valjeva neke predobre ljubicaste ringlove ...jos ne kupujem voce nego koliko god mogu tj. ne propustam prilike da jedem divlje i sa grane ili sa zemlje a otpale sa grane
April Posted June 27, 2022 Posted June 27, 2022 Ove godina je odli;na za kajsije To verovatno znači da će sledeća da podbaci. Naravoučenije: pravite kompote i džemove, nemojte da žalite 2
Recommended Posts