Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 minute ago, Sammael said:

Imam samo 1 takvog i on odavno zna da meni ne sme da pominje kemtrejlse i čipovanje Bila Gejca. Ostatak društva je značajno prosvećeniji, ali ima tu avaksa raznih vrsta (najviše onih "nije dovoljno ispitano" ali i "doktor xyz rekao da izaziva sterilitet" kao i "ko je mlad i zdrav šta ima da se vakciniše, imunitet sve rešava").

Meni je sve to isto, pravo da ti kazem. Ovo sto ih Gejc cipuje jesu karikatura, ali ovi drugi su ulje na platnu. Likovna umetnost, u oba slucaja. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Da, pa ja sam to i rekao, da nisu sva prijateljstva (i prijatelji) isti. I dobro je kad se ljudi nadju na kafi as opposed to vinjaku, jer alkohol obicno pomogne ljudima da podele one misli koje inace drze za sebe. 
Ako si mi sad rekao da se vidi da pijem radžu i pišem, u pravu si jer je četvrtak!

.... Shiit has hit the fan!

1 minute ago, ObiW said:

Meni je sve to isto, pravo da ti kazem. Ovo sto ih Gejc cipuje jesu karikatura, ali ovi drugi su ulje na platnu. Likovna umetnost, u oba slucaja. 

Pa ne mogu da kažem da je isto. Ovoj jednoj recimo rekla ginekološkinja kod koje ide 15 godina da ne sme da se vakciniše ako planira decu, recimo. Imam farmaceuta koji je radio na kliničkim ispitivanjima za AZ i kaže da ovo što je za vakcinu rađeno od ispitivanja ne bi pas s maslom pojeo.

8 minutes ago, Sammael said:

Imam farmaceuta koji je radio na kliničkim ispitivanjima za AZ i kaže da ovo što je za vakcinu rađeno od ispitivanja ne bi pas s maslom pojeo.

Pa situacija je poprilicno vanredna, ne znam zasto bi resenja bila  tretirana kao redovna.

Pa ne mogu da kažem da je isto. Ovoj jednoj recimo rekla ginekološkinja kod koje ide 15 godina da ne sme da se vakciniše ako planira decu, recimo. Imam farmaceuta koji je radio na kliničkim ispitivanjima za AZ i kaže da ovo što je za vakcinu rađeno od ispitivanja ne bi pas s maslom pojeo.
A opet sa druge strane ja pričao sa ćerkom koleginice, molekularnim biologom, koja je preko strane firme u kojoj radi bila u toku sa razvojem AZ i koja se ovde vakcinisala tom vakcinom, a i meni je prilično učvrstila mirnoću da primim AZ.
Jbga donekle razumem ljude kada im doktori kažu npr. takve stvari za plodnost da im se crv sumnje useli...

.... Shiit has hit the fan!

10 minutes ago, Caligula said:

Pa situacija je poprilicno vanredna, ne znam zasto bi resenja bila  tretirana kao redovna.

Sasvim se slažem, al nemam nameru nekog takvog da ubeđujem.

Zna li neko da li tokom vikenda, subota popodne ili nedelja ceo dan (s obzirom da stizem u SRB tek u subotu popodne) moze negde da se primi vakcina bez prijave i gde?

Najbolje bi mi pasovalo negde po Kgu ili okolina Kragujevca

A ako ne, onda je daj sta das ako se organizujem kako treba :)

edit: prijavio sam se ali jos nema poziva :/

Edited by Have_Fun

10 minutes ago, Have_Fun said:

Zna li neko da li tokom vikenda, subota popodne ili nedelja ceo dan (s obzirom da stizem u SRB tek u subotu popodne) moze negde da se primi vakcina bez prijave i gde?

A ako ne, onda je daj sta das ako se organizujem kako treba :)

edit: prijavio sam se ali jos nema poziva :/

BG:

http://www.beograd.rs/lat/beoinfo/1782328-punktovi-za-vakcinaciju-bez-zakazivanja_3/

(Mladenovac ti je okolina KG ;) )

Edited by Djuro

46 minutes ago, Sammael said:

Za med radnike koji sumnjaju je rezervisano posebno mesto u paklu. Sad mi reče drug da je morao da položi svečanu zakletvu pred roditeljima da neće da se vakciniše jer su mu rekli da to nije sigurno. Lekari u penziji, poslednji put su apdejtovali znanje iz te oblasti za vreme epidemije variole vere.

49 minutes ago, Have_Fun said:

Ovo je današnja vest.

Kragujevčanima su, u okviru procesa masovne imunizacije, trenutno na raspolaganju vakcine Fajzer i AstraZeneka, Sputnjik V stići će u toku dana, te će u upotrebi biti od sutra, a do kraja meseca očekuje se isporuka Sinofarma.

Građani Kragujevca mogu da se vakcinišu na šest punktova u gradu.

- Svi prijavljeni preko e-uprave vakcinisani su, a zainteresovanost građana je i dalje velika. Imunizacija bez prijave i dalje je moguća, ali broj vakcina koji nam bude stigao zavisiće od broja prijavljenih građana na portalu e-uprave, jer se količina vakcina opredeljuju prema tom broju. Prijavljivanjem građana preko e-uprave možemo da sagledamo koja količina vakcina je potrebna, rekao je direktor Doma zdravlja Vasilije Antrić i pozvao građane da se vakcinišu, jer to je najbolji način da se zaštite od Korona virusa.

https://www.infokg.rs/info/vakcinacija-u-kragujevcu-na-raspolaganju-fajzer-i-astrazeneka-od-sutra-i-sputnjik-v.html

A ovo su bili punktovi 8.4, pretpostavljam da nije bilo promena dosad.

Vakcinacija bez zakazivanja na 6 punktova u Kragujevcu

Od 8 do 20 sati, svakog dana i vikendom, u Sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević” u Velikom parku, u zdravstvenim ambulantama 4. kod Ženskog dispanzera, 5. kod Pumpe u Erdogliji, u ambulantama u Stanovu iza Dragstora, Aerodromu i Bresnici u Čegarskoj, građani će moći da se vakcinišu bez prethodne prijave.

https://www.pressek.rs/kragujevac/vakcinacija-bez-zakazivanja-na-sest-punktova-u-kragujevcu/

Edited by vememah

7 hours ago, Aleksija said:

Krug dvojke rulz :fantom:

2 hours ago, ronin said:

Da li ste ozbiljni za prekidanje prijateljstva zbog antivakserstva?

Naravno. Da li se ti družiš sa budalama koje zadrto insistiraju na tome da su budale?

Idu u isti koš sa ljubiteljima Vučića, Palmi, Dačića, Šešelja i ostalog ološa.

Hvala puno na odgovorima ljudi :)

11 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Krug dvojke rulz :fantom:

Naravno. Da li se ti družiš sa budalama koje zadrto insistiraju na tome da su budale?

Idu u isti koš sa ljubiteljima Vučića, Palmi, Dačića, Šešelja i ostalog ološa.

OK...Ne slažemo se jebiga.

toeto.
biontech tece mojim telom i sprema se za borbu [emoji4]

A ti ostala sirotiLJo pati.

Danas ukinuli prioritetne grupe u Berlinu i može svako da se bocne astrom bio 19 ili 55.

U Berlinu nakon vakcinacije 150 ljudi se zarazilo koronom. 86 nikakvi simptomi, resto na lečenju ali niko na intenzivnoj ni u čitulju. (8.3% primilo duplu, znači da je ovo sa uzorka od mas o menos 350 000 ljudi)

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Background Picker
Customize Layout