Haralampije Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 3 hours ago, Minimoog said: Izvinjavam se ako sam pogrešio, ako znaš kako se zove album i kad je izdat bio bih zahvalan. Odred na discogs, ukucaš ime izvodjača
napadaj Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 Izgleda da će uskoro i Vol. 2.Krajem avgusta.Prošle godine je emitovan u bioskopima širom sveta istog dana, išao sam na to. Falile su mi neke pesme, pre svega Bleeding Me, ali je svakako i ovaj fenomenalan.
Mil@n Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 Ja ga obožavam, slušao sam ga stotinama puta. Master Of Puppets odatle - najbolja živa stvar ikad.
napadaj Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 Meni je uvek prva asocijacija na njega knjiga "Beskrajna priča". Slušao sam ga 2000. godine dok sam je čitao i najmanje milion puta vratio kasetu u vokmenu na ovaj deo https://youtu.be/ViM34tafM44?t=310 Pitam se kako bi No Leaf Clover zvučala u studiju.
Ras Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 Neće moći bez Van Morrisona! Paralelno sam slušao A Night in San Francisco i gledao (VHS) Live At The Grand Opera House Belfast Oko 2 milona puta svaki. Droga. Može i It's Too Late To Stop Now Nemam nijedan živi album VM kod kuće i moraću to da ispravim. Zato, za smiraj dana i za noćne sate imam Gram Parsons & The Fallen Angels Live 1973 i TWZ Live At The Old Quarter, Houston, Texas Kada se uželim čiste rnr frenetičnosti zavrtim The Cramps - Smell of Female 2
Minimoog Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 3 hours ago, Ras said: Neće moći bez Van Morrisona! Paralelno sam slušao A Night in San Francisco i gledao (VHS) Live At The Grand Opera House Belfast Oko 2 milona puta svaki. Droga. Može i It's Too Late To Stop Now Nemam nijedan živi album VM kod kuće i moraću to da ispravim. Zato, za smiraj dana i za noćne sate imam Gram Parsons & The Fallen Angels Live 1973 i TWZ Live At The Old Quarter, Houston, Texas Kada se uželim čiste rnr frenetičnosti zavrtim The Cramps - Smell of Female Van Morrison ima sjajan zivi album iz 70ih, 'Too late to stop now'. Mozda jedan od najboljih live albuma svih vremena. Kada je amerikana u pitanju, jedan od mojih omiljenih live albuma je Silverado '75 Gene Clarka. Ne toliko zbog kvaliteta svirke koliko zbog onoga što taj album predstavlja: Godinu dana pre toga Clark je snimio jedan od najvećih albuma r' n'r-la, kultno remek delo pod nazivom 'No other'. U produkcijskom smislu u 'No other' su uloženi silni novci. To je bio jedan od najskupljih albuma do tada snimljenih: najbolji muzičari, studio, producenti... Ali kada ga je David Geffen na kraju preslusao nije mu se dopao, umesto pop ploče tipa Byrds, dobio je mračan i introspektivan roots album koji će decenijama kasnije dati blueprint za ono što zovemo amerikana. Čitave generacije muzičara ga danas citiraju kao uzor od Lucinde Williams do Drive by truckers. Geffen je zakopao ovaj album. Jedva da je objavljen, bez ikakve promocije, kritika ga nije razumela, publika još manje. Clark se zapravo posle toga nikad nije oporavio. Nijedna izdavačka kuća nije htela da ga pomirise. I tu dolazimo do Silverado '75. Samo godinu dana kasnije Clark svira po rupama da preživi. Prate ga samo kontrabas i gitara. Jedne večeri je u Denveru delio nastup sa Tom Waitsom. Prvi deo nastupa je bio Clarkov, i srećom, srećom lokalna radio stanica je odlučila da ga snimi za kasnije emitovanje. Izdat je 30 godina kasnije. 1
Haralampije Posted August 11, 2020 Posted August 11, 2020 (edited) Sve si lepo napisao ali amerikana nije postojala 75. Ja bih se držao odrednica folk,kantri,rok Edited August 11, 2020 by Haralampije
Indy Posted August 17, 2020 Author Posted August 17, 2020 Čuje se šum trake i mono je snimak, ali ljubitelji Birthday Party neće time biti odbijeni... 0:00 King Ink 4:50 Happy Birthday 8:47 Guilt Parade 11:42 Yard 16:30 Mr. Clarinet 20:21 Figure of Fun 22:40 The Friend Catcher 26:42 Waving my Arms 29:10 Nick the Stripper 33:14 Safehouse 35:43 Catman 37:49 Cry 40:55 The Hair Shirt 45:19 Riddle House
Ras Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 Wiki kaže da je ovo bio prvi live album koji je dostigao No 1 u UK: Dr Feelgood - Stupidity Nekada su i liste imale više smisla.
Minimoog Posted August 19, 2020 Posted August 19, 2020 A dva najveća? - The Quintet 'Jazz at Massey Hall' i Dukeov 'Live at Newport'?
Minimoog Posted August 19, 2020 Posted August 19, 2020 (edited) Jedan od najgorih live albuma svih vremena je Live at Chelmsford Prison - Sex Pistols iz 1976. Sad, koncerti Pistolsa nisu mala stvar, naročito '76, ali ovo je užas legendarnih proporcija. Prvo, neki biser je došao na ideju da ih odvede da sviraju u zatvor, po uzoru na Cashove albume verovatno. Ovde je u pitanju originalna postava koja je tipično davala dobre svirke, ali Pistolsi nisu Cash ili BB King, pa su se zatvorenici našli zatečeni gledajući grupu prilično čudnih izvođača, najblaže rečeno. Reakcija je bila prilično mlaka ako je uopšte i bilo. Drugo, producent je usrao što se usrati može pa se tako bas uopšte ne čuje a Roten jedva nešto malo. Onda je taj isti producent došao na ideju da u postprodukciji 'popravi' stvari tako što je u pauzama između pesama dodao zvuke nasilja i pobesnele publike. A to je samo pocetak: onda je našao nekakvog neuverljivog dublera Džoni Rotena koji navodno provocira publiku u pauzama između pesama, tipa 'Svi ste glupi što ste uhvaćeni, više sreće sledeći put..' Vrhunac je da je onda nasnimio tog istog dublera da peva preko glasa Džoni Rotena, pošto je glas na originalu slabo snimljen. Bukvalno, neka loša imitacija peva preko Rotena! I to i takvo čudo je izdato kao Live Sex Pistolsa. Edited August 19, 2020 by Minimoog
Gojko & Stojko Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 1 hour ago, Minimoog said: A dva najveća? - The Quintet 'Jazz at Massey Hall' i Dukeov 'Live at Newport'? Lični ukus - ne vrtim ih toliko često kao ove druge albume, od Gilespi/Parker albuma pre slušam njujorški Taun Hol koncert iz Juna 1945., a od tih "All stars" tipa pre Gilespijev "And the Giants of Jazz" sa Monkom iz Londona. Takođe, draži mi je Gilespijev Njuport od Elingtonovog Njuporta, od Elingtonovih koncertnih albuma jako volim ona dva sa Elom Ficdžerald pa valjda nemam apetita za ostale ... Share & Enjoy
Recommended Posts