January 30, 20223 yr 2 minutes ago, Frank Pembleton said: Evo me, ovo sranje mi isisalo energiju skroz... Bukvalno mi pada glava.... Spavaj koliko god možeš!
January 30, 20223 yr On 29.1.2022. at 11:28, Taurean_rulez said: Uspela :). Jedino "interesantno" je da moji doktori (u internim razgovorima) misle da sam prvi put imala COVID u februaru 2020. No, pošto tada "nije postojao", lečena sam na virusnu upalu pluća. Iskreno, pola se i ne sećam, jer bunilo... Kiseonik nedelju dana, uobičajeni lekovi. Ovo je baš zeznuto :( Verujem da i ostale zanmima, kakva je bila klinička slika sledećih zaražavanja i kako si to podnosila? Pretpostavka bi bila da svaki sledeći put bude sve lakša klinička slika, pa me zanima da li je tako zaista bilo i u stvarnosti?
January 30, 20223 yr Popular Post 54 minutes ago, Dankan Ajdaho said: Ovo je baš zeznuto :( Verujem da i ostale zanmima, kakva je bila klinička slika sledećih zaražavanja i kako si to podnosila? Pretpostavka bi bila da svaki sledeći put bude sve lakša klinička slika, pa me zanima da li je tako zaista bilo i u stvarnosti? Jeste. Prvi put sam bila bolesna kao nikad u životu, pa kasnije dvaput odležala po dve tj. tri nedelje s temperaturom (do 38), kašljem i grloboljom - više sam ležala nego što mi je stvarno bilo loše , sad u ovom trenutku me boli grlo, zglobovi i imam osećaj groznice, ali ne i temperaturu, svaki put pozitivna. Od posledica - od prve sam bila dugo dispnoična - nisam mogla istovremeno da hodam i govorim (III). Kasnije, vaskulitis (nožni palci), trnjenje nogu, brain fog. U svemu ovome, dosta straha, rigorozna disciplina, religiozno praćenje mera lečenja. (X i XI protokol). Plašim se i danas 😥, ali Bože moj. Edip: muž je bio sa mnom zajedno bolestan u februaru 2020. Prošao je bez bolnice, ali ne pamtim da je ikad bio tako bolestan (gvozdeno zdravlje, inače fantastični nalazi). Nije bio vidljivo dispnoičan (na meni se još dugo npr videlo da koristim pomoćnu disajnu muskulaturu), ali je dugo imao saturaciju 95. Posle toga je imao otprilike kijavice, nije se testirao. Oboje vakcinisani Fajzerom 3x. Edited January 30, 20223 yr by Taurean_rulez
January 30, 20223 yr Popular Post i tako. stiglo i kod nas. zena danas radila PCR i positivna na Omicron (CT25.6) iako je primila 3-u vakcinu pre 8 dana. cerka odmah radila kucni test i dve crtice se pojavile. moj kucni test je negativan. one se osecaju dobro. grlo ih muci, ali inace ok. nikakvo curenje nosa, temperatura ili glavobolja.
January 30, 20223 yr jedina razlika je sto je moj booster bio moderna, a zenin pfizer (sve tri). cerka dva pfizera
January 30, 20223 yr @Taurean_rulezšta je to pomoćna disajna muskulatura? Guglala sam, ali mi njie jasno.
January 30, 20223 yr U mom sirem okruzenju ko ima decu i nekako se sacuvao do sad nema sanse da ga mimoidje omikron. Na srecu stvarno kod vakcinisanih i sa 2 i sa 3 doze pa cak i ja jednim J&J nije bilo vecih problema. (max. tri dana temperatura kod jednih prijatelja) Edited January 30, 20223 yr by bags
January 30, 20223 yr po nemackim pravilima ja bih, kao boosterovan, mogao da idem na posao, tj. nije mi obavezan karantin. odmah sam se odjavio da cu da radim od kuce, iako sam sutra mislio da idem na posao Edited January 30, 20223 yr by Ros
January 30, 20223 yr 1 hour ago, Svemir Zeka said: @Taurean_rulezšta je to pomoćna disajna muskulatura? Guglala sam, ali mi njie jasno. Ovde se najbolje vidi, da vas ne davim s teorijom. Napor za disanjem uvlači kožu iznad grudne kosti, ključnih kostiju, u međurebarnom prostoru: pacijent koristi sve mišiće kojima može da se pripomogne, a kojima se normalno pri disanju ne koristi. Na deci se uglavnom bolje vidi (bar meni), zato snimak deteta. Ako sam nejasna, caknite me da probam opet :).
January 30, 20223 yr Jel to laički nazvano - trbušno disanje? Kad se prilikom udaha dijfragma spušta na dole.
January 30, 20223 yr 3 minutes ago, Filozof manijak said: Jel to laički nazvano - trbušno disanje? Kad se prilikom udaha dijfragma spušta na dole. Bude i toga, pacijent koristi sve moguće samo da diše, obično i podigne malo ramena. Imala sam osećaj kao da ne mogu dovoljno da "razvučem" grudni koš. Usput, imam i godina i čitav niz komorbiditeta, uključujući i bronhospazam na neke alergene... Divota.
January 30, 20223 yr 4 minutes ago, Taurean_rulez said: Bude i toga, pacijent koristi sve moguće samo da diše, obično i podigne malo ramena. Imala sam osećaj kao da ne mogu dovoljno da "razvučem" grudni koš. Usput, imam i godina i čitav niz komorbiditeta, uključujući i bronhospazam na neke alergene... Divota. Hvala ti, nisam ovo znala, iako sam i ja imala niz boljki ranije, sada pod kontrolom. Moj osećaj je bio kao da se zalepila ogromna žvaka na pluća i nema dalje udah, negde od polovine. Kao osmi putnik da mi se zalepio za pluća A na snimku mi bio slepi miš, takav oblik. Kako mi je objasnila sestra (radi na rtg), kaže izvukao se iz hilusa i razapeo krilo Edited January 30, 20223 yr by Svemir Zeka
January 30, 20223 yr 2 minutes ago, Svemir Zeka said: Hvala ti, nisam ovo znala, iako sam i ja imala niz boljki ranije, sada pod kontrolom. Moj osećaj je bio kao da se zalepila ogromna žvaka na pluća i nema dalje udah, negde od polovine. Kao osmi putnik da mi se zalepio za pluća A na snimku mi bio slepi miš, takav oblik. Kako mi je objasnila sestra (radi na rtg), kaže izvukao se iz hilusa i razapeo krilo Da, rekla bih da je sličan osećaj. Ma... Neka smo mi nama dobro 💕🍀