Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted

Zašto ne ni pristali? Dodjes samo kada moraš da imaš uživo sastanak, team meeting, itd? Kakva je razlika ako bi samo radio od kuće? 

A baš se tvoja firma hvali fleksibilnošću.

Posted
Just now, dragance said:

Zašto ne ni pristali? Dodjes samo kada moraš da imaš uživo sastanak, team meeting, itd? Kakva je razlika ako bi samo radio od kuće? 

A baš se tvoja firma hvali fleksibilnošću.

Pričam o firmi u kojoj sam bio radio kada mi je commute bio 1:45 od vrata do vrata.

U principu ako neka firma insistira na radu iz kancelarije onda ne verujem da bi uvažila rad u vozu. Ako ne insistira onda ne moraš ni da budeš u vozu jer radiš od kuće. 

• +1 1
Posted

Znajući sa koga si radio tada, ako se radi o državnoj firmi, ne čudi me. Mada, verujem da su sada promenili priču posle pandemije.

Posted (edited)

OK, ovo je topik o pazarenju nekretnina i zaista ako si u poziciji da ti je radno mesto tamo gde si, onda zaista si slobodan da izabereš idealno / optimalno mesto za stanovanje.

no, koliki procenat zaposlenih spada u tu kategoriju? pekar, lekar, apotekar........ tramvajdžija, kamiondžija.........prodavac, šalterac........ bilo koji zanatlija? zbog toga mislim da bolje žive ljudi u manjim gradovima. da ti metropole oduzimaju dobar deo života. i vremenski i stresno. ja sam imao vrašku sreću da su mi tokom celog radnog veka rute za odlazak na posao bila gepratova - terazije - dobračina i gepratova - slavija.

Edited by djordje geprat
  • +1 5
Posted
Pričam o firmi u kojoj sam bio radio kada mi je commute bio 1:45 od vrata do vrata.
U principu ako neka firma insistira na radu iz kancelarije onda ne verujem da bi uvažila rad u vozu. Ako ne insistira onda ne moraš ni da budeš u vozu jer radiš od kuće. 

U Srbiji postoji JEDAN pristojan boz, od BG do NS koji vozi pola sata ili sat vremena ako ces stajati kod svake bandere.

Dakle iz glavnog u drugi najveci grad.

To sto ti pricas se ne moze primeniti na Srbiju, a u teoriji zvuci simpaticno.
  • +1 1
Posted

U Srbiji postoji JEDAN pristojan boz, od BG do NS koji vozi pola sata ili sat vremena ako ces stajati kod svake bandere.

Dakle iz glavnog u drugi najveci grad.

To sto ti pricas se ne moze primeniti na Srbiju, a u teoriji zvuci simpaticno.

+1000
Pluz pouzdanost prevoza koja je praktično ravna nuli...
Pričate o menjanju životnih parametara oslanjajući se na funkcionisanje ove karikature od države...
A ibšta se trudimo kad nas @noskich voza ovde iz zajebancije

....shiit has hit the fan.
  • +1 4
Posted
6 hours ago, noskich said:

Presudan aspekt te priče je što neki imaju izbor a drugi nemaju zbog plateznih mogućnosti. Kao što napisah pre @Time Crisis izbor nije izmedju sela i grada, izbor je izmedju biti podstanar ceo život i imati nešto svoje (za one slabijih plateznih mogućnosti).

Pričaš s osobom koja je bila podstanar 12 godina. 

Šta bih ja radila s malom decom u Deliblatskoj peščari?

Posted
4 hours ago, djordje geprat said:

čitam: 2 x 1:45 = 3:30

+ bar 0:30 na relaciji voz - posao - voz

+ 8:00 rada

= minimum 12/24

nije to život. živiš da bi radio.

Ja se vozim kroz Beograd u špicu oko sat i po, pa i dva u jednom smeru, do posla, u boljoj varijanti bez špica to je nešto malo manje od sat....

• Tužno 1
Posted

Pričaš s osobom koja je bila podstanar 12 godina. 
Šta bih ja radila s malom decom u Deliblatskoj peščari?
Uzivala u prirodi :D

Ipak si zec :D
  • Haha 1
Posted (edited)
26 minutes ago, Milosh76 said:

Uzivala u prirodi :D

Ipak si zec :D

Sudeći po slikama koje moj, potpuno drugačije genetski nasađeni brat od strica, postuje po mrežama, bila bih ustreljena s nekim fazanom i lisicom :sad:

Moji su putovali tu, malo bliže od peščare, do Bgd na posao, nekoliko godina. Ali treba uzeti u obzir da je to bilo početkom osamdesetih, pa im je i tada dopizdelo i kupili stan u Beogradu. Ali to je bilo mesto manje više sa sadržajima, mene čuvali baba i deda, a čim sam krenula u školu, preselili nas ovde. 

Nisu morali. Više bih volela da smo otišli u Pančevo, recimo. Ili Zrenjanin. Ali Pančevo rafinerija, svuda neki ali. Meni bi manje mesto više prijalo, i kao klinka sam izlazila iz Bgd u Pa, dovoljno je urbano, ako ćemo baš. Beograd je istinski prenaporan. 

I sad mi je tako krivo, bila sam 2020. našla stan ko bombonu, 3 minuta od crkve, centar, bio 56000, 56kvm. Pančevo. Novogradnja. Nikad taj stan neću prežaliti. Sad je Pančevo skupo jezivo

Edited by Svemir Zeka
  • +1 1
Posted (edited)

Deliblatska pescara je ekstrem za izolovanost. Moze da se uzme za vikendicu ili peMzionersku hacijednu/dacu (ruski). Zivot tamo, a rad u Bgd bi bio dobrano mucenje.

Ako bi neko bas morao tamo da zivi onda je bolje da radi kombinaciju prevoza. Recimo kolima da Mramorka, pa onda autobus do Panceva i voz do BGD. Ili auto do Kovina, pa autobus do Bgd. 

Ako neko gleda kucu van grada, po meni je bolje da to bude na pravcu gde postoji direktan prrvoz do grada gde je posao.

Sto rece @noskich kupi tamo i ono za sta imas para. 

Kod mene na Tresnji je prodata nezavrsena kuca, oko 120m2, sa 10 ari placa za 28.000 eur. Neka ljudi uloze jos toliko da je zavrse, dobice za 60k eur pristojno mesto za zivot. U BGD mogu da se slikaju za te pare. Imaju gradsku vodu, struju, telefon, gsm internet, odnosenje djubreta. Kolima do Plavog mosta im treba oko 30 min. Autobusom, ima 4-5 linija, oko 45 min do Trosarine. 

Edited by x500
  • +1 2
Posted

Bila je na redditu pre par godina diskusija, je l' bolje 100 kvadrata u Kuli ili 20 u Bg, tako nesto :D

Posted

Ubije u pojam ta voznja na duge staze. Jos je gore ako imas klince tinejdzere. Pa nekoliko puta dnevno ista ruta. Ja sam u jednom momentu poceo voziti malo duzim putem samo da razbijem monotoniju. Znao sam preko 50% parkiranih auta napamet. I to na 25 minuta od posla. Mogu misliti kako je na sat i po...

Na Google maps je uvek skoro pa idealno ali svaki cas je tu sudar/radovi na putu/kvarovi. Ja sam se iznenadio kad sam pogledao redovnu rutu mereno realno u periodu od 30 dana.

• +1 2
Posted

Razlika je i što se na voz (ne u Srbiji) možeš osloniti da će ići uvek slično vreme, u saobraćuju nikad ne znaš, u krajnjoj liniji može se desiti i kola da ne upale itd. Ali u svakom slučaju bih onda gledao neko normalno selo u Sremu, mogu misliti kakav je kvalitet infrastrukture generalno u peščari (struja, voda, internet, itd), uključiš šporet ili bojler i sve ti crkne. :D

Posted

Po meni je najbolje zivjeti u manjem gradu blizu većeg.

Takva situacija ti omogućava da organizujes život u gradiću gdje postoji većina potrebnih sadržaja, a za ono što nema ideš u grad.

Najgora opcija mi je neka periferija, ni tamo ni ovamo, gdje za svaku sitnicu moraš u centar.

• +1 5