ultra plasticni Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 Posto je Dragance ispalio Noskica za kartu za Pjongjang, ajde da mi lepo skupim lovu, tih 15K € i nije neka para realno i kupimo mu vikendicu na Pescari. Ko je za? 3
đorđe geprat Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 yebeš panonsku niziju. dođite u moj (k)raj. bez zezanja. 2 1
Desmond Bojčinski Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 (edited) 2 hours ago, ultra plasticni said: Posto je Dragance ispalio Noskica za kartu za Pjongjang, ajde da mi lepo skupim lovu, tih 15K € i nije neka para realno i kupimo mu vikendicu na Pescari. Ko je za? Jes, pa kad ga opali košava i ona pusta ravnica, ja da ga nosim na duši. Edit, vidim vikendica za dva meseca godišnje, pre će se izgubi u korovu, neki puhovi da ga izedu kad dođe posle 10 meseci nekošenja. Edited August 18, 2022 by desboj
Frank Pembleton Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 Jes, pa kad ga opali košava i ona pusta ravnica, ja da ga nosim na duši. Edit, vidim vikendica za dva meseca godišnje, pre će se izgubi u korovu, neki puhovi da ga izedu kad dođe posle 10 meseci nekošenja.Kad smo kod nekošenje upravo plaćeno 400rsd/po aru upodobljavanje zapuštene parcele. I to da se u dupe udaram od sreće i jeftinoće.....shiit has hit the fan. 2
Nevernik Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 (edited) Ne znam da li je neko podelio ovo. https://www.mojnovisad.com/vesti/rgz-najvise-nekretnina-prodato-u-novom-sadu-najskuplji-stanovi-u-bg-u-a-poljoprivredno-zemljiste-u-kacu-i-rumi-id48901.html Gledam NS. 3800 stanova za 3 meseca. To mu dodje oko 1270 mesečno. Neko je platio 1,4 miliona evra za BNV stan Edited August 18, 2022 by Nevernik
Bogotac Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 Just now, desboj said: Jel realno da ode 40 stanova dnevno? nije 1
Barti66 Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 Plašim se da će sve ovo da napravi jedno takvo njesra da ćemo se pušiti decenijama (msm, pušimo se i sada kao posledica dešavanja od pre 30ak god)....bez prava na realan oporavak. Stoji da su EU i svetski trendovi slični ali to neće umanjiti posledice po ovo društvo. Čitam negde, u Bg-u višak par miliona m² posl prostora a cene stoje...msm da neće još dugo ali...ali... Jednog dana balun mora pući. Razmišljam kao običan laik kome su ta "poslovanja" van znanja i logike ali u svemu vidim isključivo kriminalne radnje i donekle belo tržište ali u maximumu od cirka 15-20% prometa. 4
Time Crisis Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 58 minutes ago, desboj said: Jel realno da ode 40 stanova dnevno? Mislim da piše nepokretnosti, to nisu samo stanovi, već i zemljišta, garaže, lokali itd, sve tu spada ako dobro razumem 1
Svemir Zeka Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 6 hours ago, noskich said: Pa pazi, u gro gradova na ovom svetu sat vremena do posla je ili svakodnevnica, ili je cak i zavidno, ispod proseka. Mene ložilo pre godinu i nešto da kupim kuću na Trebežu (google map) i položim vozački i kupimo tri auta, komuna zajednica 5 generacija zajedno, jer, tako se živi u razvijenom svetu. Razvozim decu svakog jutra sat vremena ili više, idem na posao na Palilulu. Minvajl, isto kupilo, i iselilo se iz seoske hacijende, u stan u onom nečemu fensiju kod Tošinog bunara, kvadrat tipa 5000 evra 1
BWA Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 Kad se nešto kupuje, uvijek valja gledati da li to nekad ako zatreba možeš prodati. Sa te strane stan je idealno rješenje. Nema trika da stan u centru grada ne prodaš u roku od odmah kad je frka. Sa druge strane, stanovi u kojima sam proveo veći dio života su težak kurton kad je u pitanju kvalitet stanovanja. Ni mira, ni dvorišta, ni voća, druženja.... Ove noskiceve ideje jesu neki ekstrem, ali zaista nije problem jednom nedeljno otići u nabavku. Hljeb se uvijek može ukuvati. 1
Svemir Zeka Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 Zavisi na kakav si život navikao. Sigurno može, ali nije za svakoga. Međutim, ono što je meni simpatično je to što osoba koja savetuje to drugoj osobi s malom decom, naknadno, uzima gajbu na najskupljoj lokaciji (i beži iz sela).Takva licemerja decenijama slušam od ljudi. Svi daju savete da se ode iz grada, svi ostaju u gradu. 7
reg Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 On 10.8.2022. at 13:15, James Marshall said: Pa dobro ali šta sad, nisu svi prodavali njive na Dedinju i Vračaru, nije valjda da je neko nekom platio hektar livade u Sopotu 500k evara pa sad domaćin kupuje po BG na vodi ili u A bloku 200 kvadrata jer je prodao neku strnjiku zaraslu. Nešto mi tu nije logično. Bio sam u aprilu na overi u Kaluđerici, plac je na KO Leštane, 126k evra za 25 ari, tako da ima i toga. Neće kupiti u A bloku ali će iskeširati recimo 2000e + pdv za novogradnju od 40m2 u Bulevaru kralja Aleksandra posle okretnice kad se krene ka omv pumpi (gde se otkupljuju one udžerice i koji će kraj verovatno biti neprepoznatljiv za 5-6 godina). Moj kolega je pogledao 35 stanova u tri nedelje, došao do istog zaključka kao i bags (da sve dobro od novogradnje odlazi u ranijoj fazi, dok je starogradnja zahtevala previše ulaganja), i krenuo da zove investitore. Na kraju kupuje od stan od relativno pouzdane firme na toj lokaciji po ceni od 2000e. 1
Nevernik Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 1 hour ago, Time Crisis said: Mislim da piše nepokretnosti, to nisu samo stanovi, već i zemljišta, garaže, lokali itd, sve tu spada ako dobro razumem Da, verovatno si u pravu. Sad kad ponovo čitam piše kupoprodajni ugovori/nepokretnosti, tih 3800 nisu sve stanovi (verovatno većina jeste ali ne sve).
noskich Posted August 18, 2022 Posted August 18, 2022 (edited) 1 hour ago, Svemir Zeka said: Zavisi na kakav si život navikao. Sigurno može, ali nije za svakoga. Međutim, ono što je meni simpatično je to što osoba koja savetuje to drugoj osobi s malom decom, naknadno, uzima gajbu na najskupljoj lokaciji (i beži iz sela).Takva licemerja decenijama slušam od ljudi. Svi daju savete da se ode iz grada, svi ostaju u gradu. Presudan aspekt te priče je što neki imaju izbor a drugi nemaju zbog plateznih mogućnosti. Kao što napisah pre @Time Crisis izbor nije izmedju sela i grada, izbor je izmedju biti podstanar ceo život i imati nešto svoje (za one slabijih plateznih mogućnosti). Edited August 18, 2022 by noskich 1
Recommended Posts