Jump to content

Putovanja i odmori u godinama Korone

Featured Replies

56 minutes ago, lostfanforever said:

upad sa pitanjem vezano za Hrvatsku - kako stojimo sa popunjavanjem onog online formulara Enter Croatia?

Prosle godine je bio must kad se ide bilo autom bilo avionom, ove godine cini mi se niko ne popunjava...:unsure:

Ja sam išao kolima u Hrvatsku pre mesec dana. Popunio sam formular, dobio potvrdu sa brojem, odštampao i poneo sa sobom. Kad sam na granici pitao da li im treba, odgovor je bio da ne treba pošto već imaju  sve podatke. Ja bih na tvom mestu popunio, nije neki posao.

• Replies 1.9k
  • Views 167k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• u britainiji pakao! narod ne moze u spaniju, grcku, na maltu ili gde god drugde idu pa letuju okokuce. i ponasaju se onako kako su navikli da se ponasaju po inostranstvu.   krenuo bashibozlu

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Hesen u Nemackoj, mislim mozete misliti kakav je to pozeljni raj u odnosu na toplu Grcku i spanska ostrva, sa svojim jezercima-baricama koje nas troje izistinski volimo - od kraja juna do sredine avgu

Posted Images

mi letimo ali ipak popunjavam!

Hvala svima!

Mi smo iz CG išli u Dubrovnik na kafu, GP Gruda: niti su nam tražili digitalne sertifikate niti smo popunili najavu. Bilo je samo važno da izađemo pre roka od 12 sati od ulaska.

Pa da onda ne treba jer je tranzit. Onda ti prakticno nista ne treba...

Inace nacin da se sve zaobidju sve moguce mere a radi za Nemacku, Austriju, Sloveniju, Madjarsku i Hrvatsku ( verovatno i druge zemlje) je da ti bilo koja firma iz ciljne zemlje posalje poziv na poslovni sastanak u kojem pise da ces napustiti ciljnu zemlju u 48 sati. 

S tim ti za ulaz ne treba nista ni jednom prelazu do ciljne zemlje. A na izlazu niko ne gleda kad izlazis. Meni su dolazili tako tast i tasta, a i ovom mom komsiji sto ima firmu svi dolaze na taj nacin iz bih/srbije. 

Očigledno sam pitanje okačio na pogrešan topik...

Pitanje, sad gledam na ministarstvu stranih poslova, našem kaže da se u Mađarsku ulazi na dobar dan

https://mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/madjarska

, a nalazim ovo kod njih?

https://visithungary.com/articles/vazeca-pravila-za-prijavu

ispada a se od 01.07. ne može ući tek tako

Šta je  istina, jel' neko išao skoro?

Troje kolega i ja smo išli poslovno u Češku preko Mađarske i Austrije i nazad. Bilo je to između 6. i 9. jula.  Sva četvorica smo imali sertifikate o vakcinaciji (tri različite vrste vakcina :D ), ali bukvalno nas niko nije pitao za njih. Najveći stepen nekakve provere je da smo u hotelu u Pragu morali da potpišemo papir koji se svodi na "Nisam bolestan, majke mi!" bez ikakvih dokaza za to.

3 minutes ago, Zoidberg said:

Troje kolega i ja smo išli poslovno u Češku preko Mađarske i Austrije i nazad. Bilo je to između 6. i 9. jula.  Sva četvorica smo imali sertifikate o vakcinaciji (tri različite vrste vakcina :D ), ali bukvalno nas niko nije pitao za njih. Najveći stepen nekakve provere je da smo u hotelu u Pragu morali da potpišemo papir koji se svodi na "Nisam bolestan, majke mi!" bez ikakvih dokaza za to.

Thanx :D

I ja sam prošli vikend bio do Segedina (doduše preko manjih prelaza), niko ništa nije tražio..

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

11 hours ago, beeva said:

Na lučkom jeste najveći kolaps ali je i najveći kapacitet, kako se sjećam dijele tikete i nakon i prije rampe

U sezoni u HR se put planira tako da se izbegne vikend.  Postoji i kalandar gustoće prometa koji HAK objavljuje svake godine i na osnovu toga se planira put. Ko može da bira vreme polaska :-)

Lučko, plaćanje karticom uštedi dosta vremena, jer postoje posebne trake za to.

Zakazah prvi slobodan termin za pasos za mesec dana:blink: koliko se bese ceka izrada? 

4 hours ago, fren said:

Zakazah prvi slobodan termin za pasos za mesec dana:blink: koliko se bese ceka izrada? 

10 dana regularno, mozeš da doplatiš da bude u 2 dana, valjda...

Desetak dana ja mislim minimalno...
Meni za LK rekli 7 dana, daću im fore[emoji769] 15...

... Shiit has hit the fan

Hvala. Samo da im ne padne sistem. Kad se setim toga... :sad:

Sad nam bili prijatelji, otišli jutros u voždovački mup, uzeli broj na ulazu i završili predaju pasoš papirologije za čuku vremena. Na e-upravi prvi termin bio  treće nedelje avgusta.

Background Picker
Customize Layout