Jump to content

psiholoske posledice pandemije

Featured Replies

• Replies 504
  • Views 45.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taihoskopija
    Taihoskopija

Ljudi, kako ste?      Ja se ovih dana jedva nosim sa feribotima loših vesti iz bližeg i daljeg okruženja, sa gomilom glupih smrti, još glupljih trombova, tromboza, respiratora, embolija

• Ja sam se sažeo na uži krug porodice. Jbg, ne mogu drugačije. Trudim se da svaki slobodni minut provedemo zajedno, borimo se i smejemo zajedno uprkos ukupnom ludilu oko nas. Borimo se i sa j

• Draga Alfa, veoma mi je žao što te tvoji opravdani strahovi parališu. Ali znaj da nisi sama - svi smo mi na ovaj ili na onaj način prsli tokom protekle godine. Ja sam npr. hodajuća hipohondrija, i iak

Posted Images

Najbolje da se ne ukine nikad, to bi valjda bilo najmanje stresno? Naravno da će biti anksioznosti kad smo planetarno godinu dana potpuno sluđeni.

sta moze nedeljom da se procita po medijima...

40 minutes ago, Sammael said:

Najbolje da se ne ukine nikad, to bi valjda bilo najmanje stresno? Naravno da će biti anksioznosti kad smo planetarno godinu dana potpuno sluđeni.

Pa ne kaze da se ne ukine nikad, ali da se mozda ljudi postepeno navikavaju na "novo normalno".

It’s important that people take it slowly. Try not to rush back into all your old activities and routines at once.

It’s important to try to tolerate some of the discomfort and not to avoid going out. A lot of us have become very comfortable in our current routines and making big changes can be difficult. But ultimately people need to expose themselves in a safe and incremental way to some of the discomfort if they want to come out of lockdown successfully.

• 2 weeks later...

- Nacionalna SOS linija za srpečavanje suicida 011 7777 000 - 24/7
- Centar Srce 0800 300 303 - svakog dana od 14-23h

Zajedno smo jači![emoji3590]

Poceo sam malo da osecam nelagodu kad treba sam da izadjem iz stana. Ocekivao sam da ce to da se desi pre ili kasnije jer su putovanja i sastanci s ljudima veci deo mog zivota a to ne mogu da radim i evo, trebalo je 13 meseci da pocne. Kratko traje, potisnem nervozu jos pre nego sto izadjem iz prolaza na ulicu ali je pocelo. Sad ce tek perje da leti kad se dohvatim s ovim mojim forumskim oponentima.:D

Vreme je za jos jednu albansku poslovicu - u kuci obucara deca uvek idu bosa.:laugh:

45 minutes ago, harper said:

Poceo sam malo da osecam nelagodu kad treba sam da izadjem iz stana. Ocekivao sam da ce to da se desi pre ili kasnije jer su putovanja i sastanci s ljudima veci deo mog zivota a to ne mogu da radim i evo, trebalo je 13 meseci da pocne. Kratko traje, potisnem nervozu jos pre nego sto izadjem iz prolaza na ulicu ali je pocelo. Sad ce tek perje da leti kad se dohvatim s ovim mojim forumskim oponentima.:D

Vreme je za jos jednu albansku poslovicu - u kuci obucara deca uvek idu bosa.:laugh:

jbt, koliko se ljudi razlikuju :blink:

ja totalno suprotno, nervozna sam kod kuće, šizim već od ovih zidova, kad izađem napolje, super mi je 

mene hvata depra, dal od ovog kraja zime koji se oduzio i lepog vremena koje samo sto nije a ne dolazi. sve mi tesko, ne mogu da se fokusiram na rad i provejavaju mi misli kako ce sve biti besmisleno cak i da sutra magicno nestane virus. nije dobro :/

2 hours ago, harper said:

:thumbsup:

sinoc uhvatim sebe kako pripremam neki materijal za kolege u kome stoji najmanje 70% saveta koje poslednjih meseci uopste ne primenjujem na sebi, pocevsi od toga da sam zamenila dan za noc i da skoro sve sto zahteva koncentraciju radim tek posle ponoci.

ali posto me i dalje nesto pitaju, pretpostavljam da fasadu jos uvek odrzavam :)

mene hvata depra, dal od ovog kraja zime koji se oduzio i lepog vremena koje samo sto nije a ne dolazi. sve mi tesko, ne mogu da se fokusiram na rad i provejavaju mi misli kako ce sve biti besmisleno cak i da sutra magicno nestane virus. nije dobro :/
Ja tačno osećam bes i nemoć što se ovo meteorološki loše vreme odužilo. Baš me pritiska
5 minutes ago, renne said:
16 minutes ago, Tsai said:

Ja tačno osećam bes i nemoć što se ovo meteorološki loše vreme odužilo. Baš me pritiska

o da, to je vazan faktor, sunce i mogucnost boravka napolju sve cine hiljadu puta laksim.

1 hour ago, renne said:
1 hour ago, Tsai said:

Ja cekam pomeranje sata kao ozebao sunce, sa tim ce i sunce doci...

1 hour ago, renne said:
1 hour ago, Tsai said:

isto..mart jebeni..

2 minutes ago, radisa said:

Ja cekam pomeranje sata kao ozebao sunce, sa tim ce i sunce doci...

i ja

ja volim da sam napolju kad je mrak ne radi nishta i nema ljudi biggrin.png

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout