Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Virusološkinja Tanja Jovanović, profesorka Medicinskog fakulteta i članica Kriznog štaba rekla je da je delta soj koronavirusa u Srbiji potvrđen kod dve osobe koje su u okviru jedne grupe od 20 planinara boravile u Rusiji i vratile se u Srbiju.
Prema njenim rečima, kod njih su se po povratku ispoljili simptomi koronavirusa, a njihovi nalazi analizirani su u Veterinarskom specijalističkom institutu u Kraljevu i pokazalo se da je reč o delta soju virusa.
"Mladić koji je razvio nešto težu kliničku sliku u odnosu na drugu osobu koja ima umor, zamaranje, jeste gojazna osoba, pa je bilo očekivano da će imati težu sliku", navela je virusološkinja, dodajući da će i ostali putnici biti testirani kako bi se sprečilo širenje virusa.

Voditeljka je u razgovoru spomenula da među preostalih 18 planinara u toj grupi ima ljudi iz Kragujevca, Beograda, Sjenice, Priboja...

Letovi iz Rusije i Britanije i dalje uredno stižu.

Edited by vememah

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

• Author

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Srbiju danas stigla redovna isporuka vakcina "Fajzer-Biontek".

U Srbiju je stiglo 106.470 doza Fajzerove vakcine protiv koronavirusa.

• Popular Post
8 hours ago, Taihoskopija said:

Neutemeljeno sam se nadala da neće još i da ćemo moći bar još malo da se pravimo da smo normalni. Ja ne mogu više. 

Potpuno te razumem. Danas kod mene u kancelariju dolazi jedna osoba sa maskom, priča sa mojom cimerkom objašnjava nešto žustro, vadi doznaku, opet nešto objašnjava pošto sam nešto pisala, nism ih pažljivo slušala. Kada mi se ukazala prilika, upitah dotičnu šta joj je bilo. Ona kaže, korona i evo još se batrgam sa tim, drugi mesec, znate, nisam pretpostavljala da je ta korona takva. Šta ja njoj da kažem, a onda mi vrag nije dao mira, pa kad je otišla pitam koleginicu, jel je ova neka nova čistačica, ne prepoznajem je zbog maske. Dobijem odgovor, neeeee, to je doktorka, jedna od mlađih.

Alo bre, transportovala je pacijente u crvene zone i nije mogla da pretpostavi da je ta korona takva!!!!!!

Jebala je diploma u glavu bez mozga. 

7 hours ago, Zabalujev said:

U lokalnom Hleb i kifle opušteno, prodavačice više ni na bradi ne drže masku, mušterije pola-pola. Maksi se još drži. Ja se sve nadam da će nekako da prođe samo od sebe.

Na pumpama (tj. unutra) se maske ne nose odavno ili se nose ofrlje. Kasirke nose, ali mušterije sve manje. U manjim prodavnicama ista stvar, tu su čak i prodavačice opuštene. Mogu misliti šta bi bilo u velikim Maxijima kada ne bi bilo obezbeđenja na ulazima...

Da li je vakcinisanim osobama potreban test za ulazak u SRB ?

Edited by Peter Fan
nadjoh, treba: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

sam sebi postavljam i odgovaram pitanja :-)

Ipak ne treba, ako  se dolazi iz odnosno strane države sa kojom Republika Srbija ima zaključen sporazum o priznavanju vakcinacije ili sa kojom postoji faktički reciprocitet u priznavanju sertifikata o vakcinaciji;

18 hours ago, Taihoskopija said:

Neutemeljeno sam se nadala da neće još i da ćemo moći bar još malo da se pravimo da smo normalni. Ja ne mogu više. 

Ni ja vise ne mogu, razumem te. Jos jedna jesen/zima kao prosle godine, ja to psihicki necu podneti. Ovo ce pre jeseni buknuti i izredjace se ceo grcki alfabet jer festivali, fudbal, ostalo..Juce sam slusala jednog od organizatora Exita, nalaprdao se ko krokodil. U istoj emisiji i Sekler, nisam sigurna sta on misli o organizaciji istog. Delovao je kao da se precutno ne slaze. 

Nikad ovo neće prestati i nestati

9 hours ago, Alfa said:

Ni ja vise ne mogu, razumem te. Jos jedna jesen/zima kao prosle godine, ja to psihicki necu podneti. Ovo ce pre jeseni buknuti i izredjace se ceo grcki alfabet jer festivali, fudbal, ostalo..Juce sam slusala jednog od organizatora Exita, nalaprdao se ko krokodil. U istoj emisiji i Sekler, nisam sigurna sta on misli o organizaciji istog. Delovao je kao da se precutno ne slaze. 

Možda odrađuje orden koji je dobio od Vučića.

• Author

Snajka koja radi u Klinickom mi kaze danas da se od septembra ocekuje novi talas, nada se da ce biti ipak u oktobru. Ima 60 dana odmora za proslu I ovu godinu, a mozda jos daju 3 nedelje posle godinu dana.

Vakcinisala se Kinezom, kao i muz, moj brat, I oboje su prelezali koronu u aprilu, 5 nedelja posle druge doze.

Kako su prosli sa tezinom, mild, moderate?

• Author

Ona je imala obostranu upalu pluca, on 2-3 dana temp I posle ok isto kao i sin od 11 godina, koji je izgleda doneo koronu.

Ne znam sta ce kod nas da ispadne na jesen/zimu posto em vakcinacija u slobodnom padu em slabi kinez ima udeo bar 50% od svih vakcinacija, a kod starijih mozda i preko 80%.

Background Picker
Customize Layout