Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

jel peshke dolaze ili biciklom?

sent from bubamoto

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 hours ago, Anonymous said:

Ne kapiram zašto su samo vojska i policija prioriteti za vakcinaciju, a ne recimo vozači GSB-a, prodavačice u samiškama... ?

edit: zdravstvene radnike ne dovodim u pitanje naravno.

Pa ko će da mu čuva leđa? Dobro, nemože sigurno sada da probere i isfiltrira unapred ko će na koju stranu jednog dana, te će da cepi sve i zaigra na sreću...pa kom opanci...

Msm da će i navijačke horde zakačiti dobar broj ampula, no to je sigurno državna tajna :ph34r:.

Edited by Barti66

5 minutes ago, gospa buba said:

sent from bubamoto

Metroom isključivo!

24 minutes ago, mraki said:

Dnevnik RTS, pacijenti dolaze sami u novu bolnicu da leže. Mesta ima koliko hoćeš, ali mole ih da ne dolaze tako već da se ide preko infektivne klinike ili kovid ambulanti. 

Jel ima odeljenje za umorne oceve neumorne dece.

Ako sam ikada zeleo da se makar bolestan odmorim..sada je taj momenat

2 hours ago, steins said:

Ja sam tu jajaru upoznao /i pokačio se s njim naravno/ letos. To je takva ohola pizda, da je malo falilo da govnetu zalepim šamar da se preturi. 

Ruku na srce nikad nisam video tako bele i besprekorno ispeglane košulje i mantile nego na njemu :unsure:

Sto ga nenabode jednom pa da ti ruku celivamo.

55 minutes ago, gospa buba said:

sent from bubamoto

vazduplohovom

4 hours ago, Anonymous said:

Ne kapiram zašto su samo vojska i policija prioriteti za vakcinaciju, a ne recimo vozači GSB-a, prodavačice u samiškama... ?

edit: zdravstvene radnike ne dovodim u pitanje naravno.

Zato što vozači GSBa, prodavačice u samiškama i ostala boranija neće pucati u ljude koji se dignu protiv Govneta.

3 hours ago, radisa said:

Bivsem direktoru KC u Novom Pazaru, koji je tako dobro™ handlovao letos sve, da je nagradjen transferom u BG...

Naravno, čuvaju mu glavu, realno je očekivati da među porodicama poumiralih za koje je direktno ili inderektno odogovaran nije preterano omiljen.

Pa jbt :isuse:

• Popular Post

moja jako dobra prijateljica treba da primi hemioterapiju...  toliko joj je pozlilo dok je primala u ambulanti da su morali da obustave davanje i zakazu za Kamenicu uz prisustvo onkologa... juce je trebala da ide u Kamenicu, ali je nazvao onkolog i otkazao jer je dobio temperaturu... zena je inace majka troje dece i jos nije napunila 40

postovani dr Kon, posto visite po drustvenim mrezama, nadam se da ce neko ovo videti i preneti Vam. krvavu li ti majku jebem i tebi i cudesno rastegljivom zdravstvenom sistemu Srbije, da ti krvavu majku jebem, djubre ono oportunisticko, seme ti se zatrlo zlotvore!!!!!!!!!

Pokušaću da što smirenije opišem jučerašnju situaciju: u apoteci kupovala neku kozmetiku, ulazi lik na vrata i kaže apotekarkama da ima koronu, imao neku pamučnu masku preko face. Apotekarke ga pustile bez ikakvih upozorenja i rekle mu da pokaže zdravstvenu. Ja se presekla ko niko, u prvih par sekundi sam bila u šoku i povukla sam se  u skroz drugi deo apoteke i onda jednostavno istrčala napolke. Sreća moja što mi je lice bilo zablindirano kn+plava maska+vizir. Tako uspaničena sam se dovukla do lilija i tamo uzela sve što sam htela u apoteci. Bila sam pod jezivim napadom panike.  Mama je htela da zove hitnu pošto sam kod kuće vrištala i plakala, bila besna i preplašena istivremeno no nije, uzela sam nešto za smirenje.

Htela sam da zovem policiju ili bilo koga da prijavim ovo iz apoteke. Onda sam primetila da mi nešto nije u redu s desnim okom-skroz za strane mi je zamagljen vid, kao da vidim malu senku koja nestaje kako pomerim glavu u desno. I to je počelo danas, ruke mi se tresu dok ovo kucam. Sve što sam danas popila je čaša vode i ništa nisam jela.

Ne znam ni kome da prijavim ovo, ako to uopšte ima ikakve svrhe, i tog idiota što je zaražen izašao napolje i ove dve iz apoteke što su ga tek tako pustile, što se mene tiče oni su svi ovde prekršili epidemiološke mere.

• Popular Post
31 minutes ago, Alfa said:

Pokušaću da što smirenije opišem jučerašnju situaciju: u apoteci kupovala neku kozmetiku, ulazi lik na vrata i kaže apotekarkama da ima koronu, imao neku pamučnu masku preko face. Apotekarke ga pustile bez ikakvih upozorenja i rekle mu da pokaže zdravstvenu. Ja se presekla ko niko, u prvih par sekundi sam bila u šoku i povukla sam se  u skroz drugi deo apoteke i onda jednostavno istrčala napolke. Sreća moja što mi je lice bilo zablindirano kn+plava maska+vizir. Tako uspaničena sam se dovukla do lilija i tamo uzela sve što sam htela u apoteci. Bila sam pod jezivim napadom panike.  Mama je htela da zove hitnu pošto sam kod kuće vrištala i plakala, bila besna i preplašena istivremeno no nije, uzela sam nešto za smirenje.

Htela sam da zovem policiju ili bilo koga da prijavim ovo iz apoteke. Onda sam primetila da mi nešto nije u redu s desnim okom-skroz za strane mi je zamagljen vid, kao da vidim malu senku koja nestaje kako pomerim glavu u desno. I to je počelo danas, ruke mi se tresu dok ovo kucam. Sve što sam danas popila je čaša vode i ništa nisam jela.

Ne znam ni kome da prijavim ovo, ako to uopšte ima ikakve svrhe, i tog idiota što je zaražen izašao napolje i ove dve iz apoteke što su ga tek tako pustile, što se mene tiče oni su svi ovde prekršili epidemiološke mere.

Ljudi koji imaju koronu stalno idu do apoteke jer nema ko umesto njih (nekad). Ako si bila blindirana i na bezbednoj udaljenosti ništa nije moglo da ti se desi. Ne verujem da bi iko odgovorio da si prijavila jer zaraženi ljudi rutinski ulaze u apoteke, kod mene u kraju je to redovna pojava. Oni normalni prijave da imaju, nenormalni ćute (tako je mogo i ovaj i ti ne bi bila u panici). Slažem se da je mogao da sačeka da svi izađu ali trenutno mislim da ne postoji scenario da svakom zaraženom neko ide do apoteke. Ako se nose maske i udaljenost poštuje, peru ruke posle i sve, može da se razmeni roba i novac bez velikog rizika.

Smiri se, nisi u opasnosti, ne prenosi se to baš tako. Oko tebe su stalno zaraženi ljudi, ko zna koliko njih je već ušlo u istu radnju kao i ti, samo nisi znala. Meni se čini da su ti ti simptomi od stresa, svakako nije prošlo dovoljno vremena da imaš simptome korone ako si je pokupila (što je ekstremno malo verovatno). Smiri se, diši, dobro je da si popila nešto za smirenje... Sedeli smo sa zaraženim kolegama (dok nisu znali da su zaraženi), verovatno na manjoj udaljenosti i s manje predostrožnosti nego ti sad, niko se nije zarazio. Iz priče zaista deluje da će sve biti ok, ne brini. 

Uzmi radi nešto da skreneš misli, u krajnjem slučaju obrati se nekom terapeutu (ako ti treba kontakt reci, sigurno će te primiti hitno). Stres je podjednako opasan, nemoj da te metnu sad u prihijatrijsku ustanovu zato što si skontala da deliš prostor sa zaraženim ljudima, deliš ga sve vreme.

Edited by Hermetico

• Popular Post
1 hour ago, Alfa said:

Potpuno dobronameran savet, cak i da dobijes koronu, a neces posto izlazos zasticena kao specijalac, bice sve ok, mlada si. Ozbiljniji problem je ta kolicima straha, napad panike, hipohondrija...resavaj to, to je prioritet. 

1 hour ago, Hermetico said:

Ljudi koji imaju koronu stalno idu do apoteke jer nema ko umesto njih (nekad). Ako si bila blindirana i na bezbednoj udaljenosti ništa nije moglo da ti se desi. Ne verujem da bi iko odgovorio da si prijavila jer zaraženi ljudi rutinski ulaze u apoteke, kod mene u kraju je to redovna pojava. Oni normalni prijave da imaju, nenormalni ćute (tako je mogo i ovaj i ti ne bi bila u panici). Slažem se da je mogao da sačeka da svi izađu ali trenutno mislim da ne postoji scenario da svakom zaraženom neko ide do apoteke. Ako se nose maske i udaljenost poštuje, peru ruke posle i sve, može da se razmeni roba i novac bez velikog rizika.

Smiri se, nisi u opasnosti, ne prenosi se to baš tako. Oko tebe su stalno zaraženi ljudi, ko zna koliko njih je već ušlo u istu radnju kao i ti, samo nisi znala. Meni se čini da su ti ti simptomi od stresa, svakako nije prošlo dovoljno vremena da imaš simptome korone ako si je pokupila (što je ekstremno malo verovatno). Smiri se, diši, dobro je da si popila nešto za smirenje... Sedeli smo sa zaraženim kolegama (dok nisu znali da su zaraženi), verovatno na manjoj udaljenosti i s manje predostrožnosti nego ti sad, niko se nije zarazio. Iz priče zaista deluje da će sve biti ok, ne brini. 

Uzmi radi nešto da skreneš misli, u krajnjem slučaju obrati se nekom terapeutu (ako ti treba kontakt reci, sigurno će te primiti hitno). Stres je podjednako opasan, nemoj da te metnu sad u prihijatrijsku ustanovu zato što si skontala da deliš prostor sa zaraženim ljudima, deliš ga sve vreme.

Hvala Hermetico. Mene danas mama ceo dan ubeđuje da nema šanse da me je zakačio virus i da ne može tako lako da se prenese. Ona ne može da izađe na kraj sa mnom pošto sam neviđeni hipohondar i imam okp, pa mi je i donekle zabranila da izlazim napolje jer uvek kad se vratim zapitkujem "a šta ako, e bio blizu mene neko, a u drugoj prodavnici pored, a razdaljina, ne mogu da se setim jel taj neko nosio masku, šta će biti". I to je tako od marta. Juče sam planirala kupovinu, hajde pred praznike, bila sva srećna, i ovako izađem napolje jednom u ko zna koliko dana i onda ovo. Užasno se osećam što je sve na maminoj grbači jer ona mnogo češće ide u nabavku nego ja, kaže mi da ne izlazim ako se toliko bojim, da je samo stresiram svojim pitanjima 1000x dnevno "a šta ako, a ovo, a ono scenario". Izgubila sam tatu pre skoro godinu i po dana, prošli smo kroz jako teške momente, mislila sam da ću imati snage da se izborim sa tugom, psihoterapijom nisam bila zadovoljna, došlo je ovo zlo, i sve je na maminoj grbači-što ne može da me smiri zbog tuge za tatom, što non-stop paničim zbog ovoga, a brinem, naravno da brinem za nju, ali psihički sam otišla dođavola.

Uz sve to sad imam problema sa okom, ne znam šta je ovo, da li sam možda nesvesno udarila taj deo, da li sam jastukom pritisla očni živac pa zato vidim tu senku na kraju oka, da li je zbog šoka. Samo znam da me malo boli taj deo oka. Nikad ranije nisam imala ovakav problem, jesu me bolele oči ako sam po ceo dan buljila u komp, ovo sad jedino da čekam da prođe

ne skeiraj se, sve je ok, nemas koronu. potpuno razumem tovju hipohondriju i zao mi je sto ti se to desilo. ono sto je vazno je da ne odustajes od psihoterapije, vec ako nisi zadovoljna da promenis terapeuta dok ne nadjes nekog ko ti odgovara i resi ti probem, a resice ti sigurno.  ovo ti govorim kao drug hipohonder. 

Background Picker
Customize Layout