October 22, 20204 yr @Time Crisis Pa nije jbg. Ajmo jos jedan krug. Vuhanski podaci govore da od 100 zarazenih 20 ima izrazenije simptome, od toga 10 zahteva bolnicko lecenje, od tih deset petoro zavrsi na intenzivnoj. Ajde da kazemo kako su preterali, mada ne znam zasto bi preterivali, i sve ove brojke prepolovimo, ma sta bre prepolovimo, ajde da podelimo sa pet, neka je situacija pet puta bolja nego sto su nas lagali™ To bi onda znacilo da 1% zarazenih zavrsi na intenzivnoj a 2% zahteva bolnicko lecenje. Prokuzavanje od 50% znacilo bi da smo u srpskim bolnicama imali na lecenju od kovida do sada 70 000 ljudi, od toga 35 000 na intenzivnoj nezi. Pazi, ovo sam pet puta umanjio jer nas lažu™ Hocu reci, kada bukne onda se to zna. Januara i februara svakako nije buknulo, znali bi. Aman. Edited October 22, 20204 yr by Caligula
October 22, 20204 yr 2 minutes ago, Caligula said: Hocu reci, kada bukne onda se to zna. Januara i februara svakako nije buknulo, znali bi. Aman. Kako bi znao? Mislim ponavljaš jedno te isto, nisu bile prepune bolnice, pa nisu ni sad prepune, a sezona je gripa, puni su kafići, krenula je škola, niko ne nosi maske, kako bi sad znao da ne čitaš u novinama?
October 22, 20204 yr Jebote nacrtao sam ti gore. Uzmi digitron pa racunaj. Sta se desilo letos pa u Beogradu nije bilo jednog slobodnog kreveta po bolnicama? Edited October 22, 20204 yr by Caligula
October 22, 20204 yr 11 minutes ago, Caligula said: Hocu reci, kada bukne onda se to zna. Januara i februara svakako nije buknulo, znali bi. Aman. Pa sad, u januaru je protutnjao talas nekog virusa. Nenormalan broj ljudi je bio zarazen. Od 2 dana temperatura, pa do upale pluca.
October 22, 20204 yr 2 minutes ago, placenik said: Pa sad, u januaru je protutnjao talas nekog virusa. Nenormalan broj ljudi je bio zarazen. Od 2 dana temperatura, pa do upale pluca. Aman, ako je "tutnjao" u januaru, sta je bilo onda ovo pre dva meseca, armagedon? Zasto se to nije dogodilo i u januaru, kada je sansa za zarazu 100X veca nego preko leta?
October 22, 20204 yr 8 minutes ago, Caligula said: Jebote nacrtao sam ti gore. Uzmi digitron pa racunaj. Sta se desilo letos pa u Beogradu nije bilo jednog slobodnog kreveta po bolnicama? Ne pitam za letos već za sada, jer po tebi u svakom trenutku moraju biti pune bolnice? Ili je u pravu Kon da sad nismo u piku? Ili oslabio virus?
October 22, 20204 yr 3 minutes ago, Caligula said: Zasto se to nije dogodilo i u januaru, kada je sansa za zarazu 100X veca nego preko leta? Pre 2 meseca je bilo prilicno nista u odnosu na januar, bar u mom okruzenju, ali valjda bolest ne postoji ako nije u novinama...
October 22, 20204 yr Pa napisao sam da se po bolnicama vidi da smo u zatisju, makar do pre par nedelja. Nego se ovde kotrljaju (ponovo) teorije o prokuzenosti aman, svako malo pisemo o tome. Digitron, matematika, dostupni podaci. Nismo ni blizu 20% kakva crna prokuzenost. Edited October 22, 20204 yr by Caligula
October 22, 20204 yr 1 minute ago, placenik said: Pre 2 meseca je bilo prilicno nista u odnosu na januar, bar u mom okruzenju, ali valjda bolest ne postoji ako nije u novinama... pa jesu li u januaru vozili bolesnike iz BG u Mladenovac i Smederevo, Panchevo? Jel bilo naznaka da se nesto po bolnicama desava? Jesu li umirali lekari? Logika, elementarna, aman. jebeno neverovatno, sve u krug.
October 22, 20204 yr u januaru su oboljevala mlađa deca i školarci, bila je proglašena epidemija gripa, čak su i zimski raspust produžili zbog toga. nadležni tvrde ad je u januaru bila epidemija gripa, corona virus se pominje tek od februara. E sad, da li je corona već cirkulisala u populaciji u januaru, ne možemo znati, ali ovako laički posmatrano, nije bila ista situacija kao tokom talasa u martu/aprilu i junu/julu. Drugačiji simptomi, drugačija populacija koja je bila pogođena. Lično, smatram da je corona penetrirala u Srblje pre marta, ali da nije bila epidemija coronavirusa u januaru.
October 22, 20204 yr 9 minutes ago, Caligula said: Pa napisao sam da se po bolnicama vidi da smo u zatisju, makar do pre par nedelja. Nego se ovde kotrljaju (ponovo) teorije o prokuzenosti aman, svako malo pisemo o tome. Digitron, matematika, dostupni podaci. Nismo ni blizu 20% kakva crna prokuzenost. Šta je zatišje, jel to stručan termin? A čak i po zvaničnim podacima imamo preko 500 pozitivnih dnevno.
October 22, 20204 yr 16 minutes ago, Caligula said: Aman, ako je "tutnjao" u januaru, sta je bilo onda ovo pre dva meseca, armagedon? Zasto se to nije dogodilo i u januaru, kada je sansa za zarazu 100X veca nego preko leta? Tera tada sirotinja rakiju & cesnjak..a dobro je poznato da to i ebolu leci. Leti..jbg..pivo & paradajz.
October 22, 20204 yr Bilo je price naseg KŠ da je moguce da je bio u januaru, ali da to ne mogu da dokazu pa je u prilog tom dokazivanju, izmedju ostalog, bilo sprovedeno ono testiranje stanovnistva na antitela, kolika je prokuzenost. A sto se tice simptoma, ja pojma nisam imala da imam kovid dok mi nisu rekli u amb. 37,5, groznica, glavobolja i ledjobolja mogu biti simptomi bilo cega.
October 22, 20204 yr 13 minutes ago, SNARC said: Tera tada sirotinja rakiju & cesnjak..a dobro je poznato da to i ebolu leci. Leti..jbg..pivo & paradajz. Aaaaa pa zato nama sezona gripa krece tek od Jula