Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Meni je novo da je pomenuo da će vakcina 2022.g.

• Author

Tada cemo verovatno znati da li vakcina ima smisla, kako deluje, kakve su posledice dugorocne/kratkorocne i sl.

A vakcinu kao takvu cemo imati najkasnije do kraja proleca 2021, samo je pitanje efikasnosti na duze staze.

1 hour ago, Jozef K. said:

Meni je novo da je pomenuo da će vakcina 2022.g.

iz jednog drugog intervjua

Imunolog Dušan Popadić, redovni profesor imunologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ocenio je da će vakcina protiv koronavirusa biti dostupna u Srbiji za nešto manje od dve godine.

Imunolog je za televiziju Nova S rekao da će u pojedinim zemljama vakcina biti masovno primenjivana na proleće 2021. godine, ali da ne zna zašto domaći političari imaju optimistične prognoze za dolazak vakcine u Srbiju.

"Brzina nastanka vakcine ne treba da nas brine, vrlo je važno da se pravilno testira i ispita i da se obezbedi regulativa za davanje vakcine našoj populaciji", poručio je Popadić.

Milim da je za treći talas pik ključno kako će hendlovati studente.

Isto mislim, od kako su se studenti vratili u Novi Sad, a sad i sa početkom školske godine, ponovo su počele gužve po gradskom saobraćaju, kafićima, klubovima...

O nošenju maski, i ostalim merama koje se ne  sprovode da ne pričam. Očekujem da epidemija ponovo bukne od kraja septembra, ili je virus stvarno oslabio u populaciji :fantom:

Ali, ako u trećem talasu počnu mladi više da se razboljevaju i stradaju, eto nama panike

1 hour ago, Filozof manijak said:

Isto mislim, od kako su se studenti vratili u Novi Sad, a sad i sa početkom školske godine, ponovo su počele gužve po gradskom saobraćaju, kafićima, klubovima...

O nošenju maski, i ostalim merama koje se ne  sprovode da ne pričam. Očekujem da epidemija ponovo bukne od kraja septembra, ili je virus stvarno oslabio u populaciji :fantom:

Ali, ako u trećem talasu počnu mladi više da se razboljevaju i stradaju, eto nama panike

Plus su pocelja i slavlja, bar u Spacu, punoletsvta, rodjendani po igraonicama za decu i odrasle... za svadbe jos nisam cuo ali ne sumnjam da ce uskoro i to da krene

3 minutes ago, de Sisti said:

Plus su pocelja i slavlja, bar u Spacu, punoletsvta, rodjendani po igraonicama za decu i odrasle... za svadbe jos nisam cuo ali ne sumnjam da ce uskoro i to da krene

ko nam je ono beshe dao prognozu za 5-10x vishe bolesnih nego shto sistem moze da apsorbuje? :unsure:

i proshli put je bilo smeshno, za drugi-pik-prvog-talasa, pa ispade da je bilo bash tachno :sad:

Valjda neki koledž iz Jengleske.

25 minutes ago, gospa buba said:

ko nam je ono beshe dao prognozu za 5-10x vishe bolesnih nego shto sistem moze da apsorbuje? :unsure:

i proshli put je bilo smeshno, za drugi-pik-prvog-talasa, pa ispade da je bilo bash tachno :sad:

Ne secam se :)

53/2/38

Jel to raste broj na respirator prikačenih pacijenata?

Šta je sa brojem hospitalizovanih, raste li ili opada?

Nisu mi jasne ove vaše brojke u Srbiji, u RS koja ima 6/7x manje stanovnika ima ovoliko zarazenih i umrlih.. A na prvu čini mi se da se ovde više poštuju mjere, bar ovo oko nošenja maski

Edited by beeva
Typo

Popričao malopre sa drugom koji radi kao pratilac u Kliničkom centru Vojvodine. On kaže da je infektivna klinika puna, da je situacija malkice bolja nego u julu, ali pacijenti koji su za hospitalizaciju redovno pristižu. I kaže da tamo svi očekuju treći talas, pardon, treći pik prvog talasa, i spremniji su nego u junu. No, imaju bojazan da će ovaj talas udariti najžešće do sad.

9 minutes ago, beeva said:

Nisu mi jasne ove vaše brojke u Srbiji ...

odustani odmah :lolol:

Background Picker
Customize Layout