September 7, 20204 yr 7 hours ago, Aleksija said: Imunolog: Stiže novi talas koji će trajati duže, imaćemo po 400 obolelih nisam imala prilike da slusam ovog popadica do sada. Ne govori ništa što mi ovde nismo 1000 puta provrteli. Što je možda i OK, ali ja bih da čujem nešto novo.
September 8, 20204 yr Author Tada cemo verovatno znati da li vakcina ima smisla, kako deluje, kakve su posledice dugorocne/kratkorocne i sl. A vakcinu kao takvu cemo imati najkasnije do kraja proleca 2021, samo je pitanje efikasnosti na duze staze.
September 8, 20204 yr 1 hour ago, Jozef K. said: Meni je novo da je pomenuo da će vakcina 2022.g. iz jednog drugog intervjua Quote Imunolog Dušan Popadić, redovni profesor imunologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ocenio je da će vakcina protiv koronavirusa biti dostupna u Srbiji za nešto manje od dve godine. Imunolog je za televiziju Nova S rekao da će u pojedinim zemljama vakcina biti masovno primenjivana na proleće 2021. godine, ali da ne zna zašto domaći političari imaju optimistične prognoze za dolazak vakcine u Srbiju. "Brzina nastanka vakcine ne treba da nas brine, vrlo je važno da se pravilno testira i ispita i da se obezbedi regulativa za davanje vakcine našoj populaciji", poručio je Popadić.
September 8, 20204 yr Isto mislim, od kako su se studenti vratili u Novi Sad, a sad i sa početkom školske godine, ponovo su počele gužve po gradskom saobraćaju, kafićima, klubovima... O nošenju maski, i ostalim merama koje se ne sprovode da ne pričam. Očekujem da epidemija ponovo bukne od kraja septembra, ili je virus stvarno oslabio u populaciji Ali, ako u trećem talasu počnu mladi više da se razboljevaju i stradaju, eto nama panike
September 8, 20204 yr 1 hour ago, Filozof manijak said: Isto mislim, od kako su se studenti vratili u Novi Sad, a sad i sa početkom školske godine, ponovo su počele gužve po gradskom saobraćaju, kafićima, klubovima... O nošenju maski, i ostalim merama koje se ne sprovode da ne pričam. Očekujem da epidemija ponovo bukne od kraja septembra, ili je virus stvarno oslabio u populaciji Ali, ako u trećem talasu počnu mladi više da se razboljevaju i stradaju, eto nama panike Plus su pocelja i slavlja, bar u Spacu, punoletsvta, rodjendani po igraonicama za decu i odrasle... za svadbe jos nisam cuo ali ne sumnjam da ce uskoro i to da krene
September 8, 20204 yr 3 minutes ago, de Sisti said: Plus su pocelja i slavlja, bar u Spacu, punoletsvta, rodjendani po igraonicama za decu i odrasle... za svadbe jos nisam cuo ali ne sumnjam da ce uskoro i to da krene ko nam je ono beshe dao prognozu za 5-10x vishe bolesnih nego shto sistem moze da apsorbuje? i proshli put je bilo smeshno, za drugi-pik-prvog-talasa, pa ispade da je bilo bash tachno
September 8, 20204 yr 25 minutes ago, gospa buba said: ko nam je ono beshe dao prognozu za 5-10x vishe bolesnih nego shto sistem moze da apsorbuje? i proshli put je bilo smeshno, za drugi-pik-prvog-talasa, pa ispade da je bilo bash tachno Ne secam se
September 8, 20204 yr Jel to raste broj na respirator prikačenih pacijenata? Šta je sa brojem hospitalizovanih, raste li ili opada?
September 8, 20204 yr Nisu mi jasne ove vaše brojke u Srbiji, u RS koja ima 6/7x manje stanovnika ima ovoliko zarazenih i umrlih.. A na prvu čini mi se da se ovde više poštuju mjere, bar ovo oko nošenja maski Edited September 8, 20204 yr by beeva Typo
September 8, 20204 yr Popričao malopre sa drugom koji radi kao pratilac u Kliničkom centru Vojvodine. On kaže da je infektivna klinika puna, da je situacija malkice bolja nego u julu, ali pacijenti koji su za hospitalizaciju redovno pristižu. I kaže da tamo svi očekuju treći talas, pardon, treći pik prvog talasa, i spremniji su nego u junu. No, imaju bojazan da će ovaj talas udariti najžešće do sad.
September 8, 20204 yr 9 minutes ago, beeva said: Nisu mi jasne ove vaše brojke u Srbiji ... odustani odmah