Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Znači, noćno splavaranje se nastavlja, samo sad sa maskama koje će država rigorozno kontrolisati kao i broj ljudi. Pa bar će biti za penzije. Da se čuvamo da nas ne udari autobus i sve će biti u redu

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

je li organizovana neka akcija za pomoc n pazaru?

Dvaput sam išao na pivo od sredine marta, oba puta krajem maja i u razmaku od dva dana. Šišam se kod kuće mašinicom, ne jedem napolju i viđam se sa jako uskim krugom ljudi, vozim bicikl sam, vežbam u prirodi, tako da sam sveo rizik na minimum.

Inače, drugar koji leži na Bežaniji dobio rezultat da je negativan, doktorka se smeje i kaže da ima još ljudi sa upalom pluća i apsolutno svim simptomima koji su takođe dobili negativne rezultate, iako je očigledno o čemu se radi.

5 minutes ago, InvisibleLight said:

Cudi me da nije i 100%

Biće za koji dan kako je krenulo.

5 minutes ago, morgana said:

je li organizovana neka akcija za pomoc n pazaru?

super, hvala

Sto se tice ponasanja, nosim masku u prodavnicama (ovde nosi svaki 15.kupac), u guzve ionako ne idem, tako da ne trpe uobicajene aktivnosti vani. Tenis samo singl!

Ono sto nisam vratila je prskanje namirnica kad dodjem iz kupovine, ne mogu, moram da cuvam i mentalno zdravlje, tacno bih poludela da opet prskam kutije s robom

tenks svima na odgovorima, moja rutina ce i nadalje biti maske u zatvorenom, prorijedjene posjete kaficima i to samo terasama, izbjegavanje guzve. nazalost, put u herceg novi se ni ne nazire na horizontu. 

106695104_3502168269845136_6664080560276597160_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=1pjz5amTyYQAX9d0zRU&_nc_ht=scontent.fbeg2-1.fna&oh=ba933212e50262f41971a82ee27c663b&oe=5F1E5FE5

29 minutes ago, napadaj said:

Inače, drugar koji leži na Bežaniji dobio rezultat da je negativan, doktorka se smeje i kaže da ima još ljudi sa upalom pluća i apsolutno svim simptomima koji su takođe dobili negativne rezultate, iako je očigledno o čemu se radi.

Da li se zna koji su testovi u pitanju?

U gradskom saobraćaju će kontrolisati oni sami:covid19:, a banke i tržni centri imaju svoje obezbeđenje. Postoje službe koje već mogu to da kontrolišu ali će se verovatno u nekom momentu uključiti deo inspekcije i komunalne policije. Za sada to treba da rade zaposleni u tim prostorima, poput obezbeđenja. Građani se ne mogu drugačije kažnjavati osim da im se onemogući ulazak u prevoz ili u te objekte - kazao je prof, dr Tiodorović i dodao da dve trećine potvrđenih u poslednjih pet dana pripadaju Beograđanima. 

Prema njegovim rečima nije se razgovaralo o vanrednoj situaciji u srpskoj prestonici, ni o zatvaranju klubova, i ograničavanju kafana i restorana:Jova:

1 hour ago, freakns said:

auuuuu

pa kako ces medj svet bez frizera? :wacko:

sto se mog rezima tice, zabole me za njihove mere. ako idem negde, stavljam masku, zbog drugih, kao i ranije. u kafice idem kad mi se ide, u restorane kada sam gladan. ako me zakaci, jbg.

Isto i kod mene. Srecem se sa vrlo ogranicenim brojem prijatelja i to samo vani, ne idem u goste nigde niti mi iko dolazi, kad izadjem sedim vani i gledam da koliko god mogu budem udaljen od drugih ljudi (sto je kod mene u centru vrlo uslovna daljina), GSP ne koristim, kad radim onda sam van zemlje sto je gecrkt odavno, jedino gde dolazim u veci rizik su prodavnice, ogranicen broj njih u blizini u koje ulazim samo ako nema guzve. Naravno, pranje i dezinfekcija ruku obavezni ako se izadje bilo gde. Otkako sam saznao da je covek koji mi je radio stepeniste u ulazu pozitivan, a bar tri nedelje se muvao po ulazu, shvatio sam da ne mogu da imam potpunu kontrolu i da je ubedljivo najbolja mera koju mogu da sprovedem upravo fizicka distanca od svih i svakog i izbegavanje bilo kakve guzve.

Jednostavno, pokusavam da napravim takav balans da strah od korone ne utice previse na moje dnevne rutine a da te rutine svedem na nivo najmanjeg moguceg rizika, sto savetujem i svim drugima koje znam. Ovo sve ce trajati jako dugo i ostavice posledice na mentalno zdravlje kod ljudi, mislim da je veoma vazno organizovati zivot tako da frustracija i panika budu sto je moguce manje i da budu vezane iskljucivo za ono sto se sebi mora uskratiti jer nema drugog resenja. Ko bude odlucio da mu korona u potpunosti upravlja zivotom napravice sebi veliku stetu.

Background Picker
Customize Layout