June 7, 20204 yr Juče bio "u poseti" kevi u domu, naravno nisam je video ali sam se zadržao u kraćem razgovoru sa "rukovodiocem" doma.Ono što mi je ona rekla, zapravo ponovila, da su pričali sa svojim kontaktom iz MZ, i da je njen utisak da oni na situaciju u domovima gledaju više kao na PR opasnost po vlast nego na zaista brigu za starije ljude.Ona kaže da je pitala za neke modalitete sa nekim prostorijama sa prozorima da ljudi bar vide svoje drage, jer je veliki pritisak na osoblje, on joj je odgovorio:Ma kakvi ovi odozgo neće ni da čuju, oni samo gledaju kako da se nešto ne pripiše njima i kraj...Eto to mi je rekla, naravno pošto kupio tako prodao... Sent from my TA-1020 using Tapatalk
June 7, 20204 yr 31 minutes ago, Frank Pembleton said: Juče bio "u poseti" kevi u domu, naravno nisam je video ali sam se Mi smo prošle nedelje videli baku, posle skoro 3 meseca. Dogovorili smo se dan ranije sa osobljem, u dogovoreno vreme izveli su je (u kolicima je), u dvorište. Otvorili su širom kapiju, mi smo stajali na ulici, na udaljenosti od jedno 3m i siti se ispričali. Da probaš da predložiš tako nešto? Edited June 7, 20204 yr by Tihajeza
June 7, 20204 yr to je lepo i dobro. ja sam tako gledala roditelje kod njihove kuce, oni na ulazu zgrade, ja 3 metra u dvorishtu.sent from bubamoto
June 7, 20204 yr 2 hours ago, Spirit said: Srbija u jednoj slici. Ozbiljna država Uočiti da je kriva počela da raste tik pre pomeranja zareza.
June 7, 20204 yr 2 hours ago, Tihajeza said: Mi smo prošle nedelje videli baku, posle skoro 3 meseca. Dogovorili smo se dan ranije sa osobljem, u dogovoreno vreme izveli su je (u kolicima je), u dvorište. Otvorili su širom kapiju, mi smo stajali na ulici, na udaljenosti od jedno 3m i siti se ispričali. Da probaš da predložiš tako nešto? Takav i jeste dogovor...bukvalno isti...Samo su zamolili da se dan ranije dogovorimo...
June 7, 20204 yr Quote U Republici Srbiji je do 15 časova 7. juna 2020. godine registrovano ukupno 11.741 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.317 osobe od kojih je 82 pozitivno. Preminula je jedna osoba, do sada ukupno 249. Na respiratorima je trenutno 15 pacijenata. Ukupan broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku je 437. Ukupan broj testiranih osoba je 269.185. telegraf.rs/vesti/srbija/3198866-ponovo-skocio-broj-zarazenih-u-srbiji-preminula-jedna-osoba Dakle, opet je porastao udeo pozitivnih među testiranima. 82 pozitivno (2,47% od testiranih) 3317 testirano 1 preminuli (ukupno 249) 15 na respiratoru (+1) 437 aktivnih (=) Edited June 7, 20204 yr by vememah
June 7, 20204 yr Ispravka sa zvaničnog sajta: 475 aktivnih (+38 tj. +8,7%) Edited June 7, 20204 yr by vememah
June 7, 20204 yr Mislim da ovoliko ljudi u gradu po lokalima ko poslednja 2 vikenda nisam video nikada.
June 7, 20204 yr Jel bese italijanski scenario™ poceo bas na utakmici LS? 25000 ljudi na derbiju... dodati tome sve koji ce biti posle u kontaktu sa njima i imacemo totalni raspad sistema u BGu za kraj meseca. Ako nista drugo posticice se imunitet krda a u procesu ko prezivi pricace.
June 7, 20204 yr Quote Samo u poslednja dva dana 30 novoobolelih od korone u Leskovcu, gradski zvaničnici saopštavaju upola manji broj ... Novooboleli su, tvrde zvaničnici, takozvani pojedinačni slučajevi, što je opasnije, jer je njihovim kontaktima teže ući u trag. Većina novoobolelih je sa lakšom kliničkom slikom, ali par pacijenata je iz leskovačke covid bolnice u protekloj nedelji bilo u teškom stanju i oni su prebačeni na lečenje u Niš. https://jugmedia.rs/samo-u-poslednja-dva-dana-30-novoobolelih-od-korone-u-leskovcu-gradski-zvanicnici-saopstavaju-upola-manji-broj/ Edited June 7, 20204 yr by vememah
June 7, 20204 yr Evo i zvanično: Kako je broj izlečenih u Srbiji za dan skočio za 4.000? Broj izlečenih pacijenata u Srbiji od virusa korona za samo jedan dan porastao je za nešto više od 4.000, što je izazvalo mnoge nedoumice. IZVOR: TANJUG NEDELJA, 7.06.2020. | 15:33 Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević odgovara da nema nikakvih izvanprofesionalnih, odnosno nemedicinskih razloga za to. Razlog je, kaže doktorka Kisić Tepavčević nova reklasifikacija pozitivih na virus. Ona kaže da je u petak na Kriznom štabu doneta odluka da se dosadašnji “strog” pristup nadzora nad Kovid19 "relaksira". Naime, kako kaže za Tanjug, na sednici Kriznog štaba je odlučeno da je kod asimptomatskih pacijenata dovoljan jedan negativan PCR test, umesto dosadašnjih dva, da bi se osoba smatrala zdravom, kao i da je vreme praćenja toka bolesti, kod tih pacijenata, skraćeno. Na sajtu Covid19.u petak je objavljeno da je broj izlečenih 6.931, dok je dan kasnije taj broj iznosio 11.056. “Imajući u vidu sve povoljniju epidemiološku situaciju u našoj zemlji, koja se pre svega ogleda u predominantnim asimptomatskim oblicima infekcije, jer više od 75 odsto ne bi bio trkiveno da intenzivno ne tragamo za njima, mi smo na Kriznom štabu u petak doneli odluku da su se stekli uslovi za manje strog pristup nadzora”, navodi Kisić. Objašnjava da to sada podrazumeva da osobe kod kojih se utvrdi prisustvo virusa, a nemaju znakove bolesti, nakon kliničkog pregleda idu u kućnu izolaciju, a ne u privremenu bolnicu. U kućnoj izolaciji, dodaje, ostaju 14 dana, a ako do tada ne razviju nijedan simptom bolesti, rade PCR test i ako su negativne označavaju se kao zdrave. “U skladu sa novim kriterijumima napravljena je i reklasifiakcija statusa svih pozitivnih slučajeva”, kaže Kisić. Ističe da je Srbija od momenta šire dostupnosti PCR testiranja imala jedan od “najkonzervativnijih” pristupa u nadzoru nad Covid19, uključujući, podseća, i intenzivno traganje za svim potencijalnim nosiocima infekcije. Podseća i da je u fazi najveće aktivnosti virusa odlučeno da se izoluju svi potvrđeni slučajevi, bez obzira na težinu kliničke slike. U skladu sa kriterijumima SZO, dodaje, prihvaćeno je i da je za izlečenje od Covid19 potrebno najmanje dva negativna PCR testa i ističe da Srbija nikada nije koristila brze testove u tu svrhu, kao što su radile druge zemlje. U jednom momentu, odlučeno je, kaže Kisić, da pacijenti koji tokom hospitalizacije imaju povlačenje svih simptoma u trajajnju od najmanje sedam dana i jednog negativnog PCR testa, slati su na kućnu izolaciju od dve nedelje, nakon čega bi ponovo radili PCR test, koji ako je negativan, označavali bi se kao zdravi. Nekada je status pacijenta označenog kao oboleo trajao i dva meseca, ukazuje Kisić, imajući u vidu, dodaje, da je vreme hospitalizacije traje od dve do tri nedelje, plus vreme koje potrebno za čekanje PCR testa i vreme kućne izolacije od 14 dana. Po novim kriterijumima, status pozitivne osobe sada može da traje 14 dana, ako je osoba bez simptoma. b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=06&dd=07&nav_category=12&nav_id=1692543