Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

A kako uopšte gledaš na cvikere sa maskom? Ja to ne uspevam.

• Replies 2.1k
  • Views 217.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nemoj takve savete da tražiš ovde, neka idu u kovid ambulantu ili neka im dođe patronažni lekar(to sad imaju ove privatne zdravstvene ustanove) pa dalje po njihovim instrukcijama    

• Evo i ovako:   https://threadreaderapp.com/thread/1334231473193431042.html

Posted Images

Imam fejk kn95 kupljene letos u apoteci :mellow: Imaju ogromne proreze na rubovima koji idu preko nosa i propuštaju vodu baš tu :twak:  Usput je i ogroman prorez gde piše kn95

Nalagerovala sam ih letos (nisam ni gledala kako izgledaju :isuse:) , ne pitajte koliko, dođe mi da ih bacim. Imam i  neke što sam  uzela preko neta, te su bile skuplje, ali nemaju te proklete proreze i deblje su, a tih imam mnogo manje. Užas.

ovako izgledaju te što sam uzela u apoteci, kao iz članka što je okačila InvisibleLight, dakle užas su

edit: jedino što ove moje imaju ono metalno gore i još je krupnije utisnuto kn95

KN95-Mask-1600x900.jpg

Edited by Alfa

9 hours ago, Anonymous said:

A kako uopšte gledaš na cvikere sa maskom? Ja to ne uspevam.

Lako je ako se gornji deo maske oblikuje uz facu, za to ti treba metalna antena za 5g, plastika je suviše kruta. I naravno, deo maske koji je na nosu da se gurne ispod naočara, tačnije podigne se gore do leptira koji ih(naočare) drže na nosu.

1 hour ago, Alfa said:

dakle užas su

Meni te najbolje, najlakše se oblikuju prema faci i deluju najkonkretnije tj ulivaju poverenje da stvarno nešto filtriraju.

2 hours ago, Alfa said:

ovako izgledaju te što sam uzela u apoteci, kao iz članka što je okačila InvisibleLight, dakle užas su

edit: jedino što ove moje imaju ono metalno gore i još je krupnije utisnuto kn95

KN95-Mask-1600x900.jpg

da,i ste ovakve sam kupila u dm-u, 'kvalitet' me i nagnao da proguglam o vrstama tih kn95 i isto zakljucila da su' fejk' tj nesigurne pa ih  ev.nosim uz hirursku preko

sad cu da odem do benu po ove sto gore pominju

sad vidim da ih @desboj hvali, pa cu da  za nesto sto bi trebalo da bude samo i iskljucivo egzaktno zakljucim sa filofozskim 'sto ljudi sto cudi' :laugh:

Edited by InvisibleLight

Ne verujem da bi DM dozvolio sebi da prodaje lažne maske.

Tih imam koliko hoćeš. A toliko sam bila srećna što su se letos pojavile u apoteci, i hajde da nazalihujem :isuse:  Inače, na kutiji nisu nacrtane tako. Ići će tu preko 1 hirurška i vizir.

edit: onda ni apoteka tek ne

Edited by Alfa

Pokušavam da shvatim šta vam je problem s ovim KN95 maskama. U članku piše da je indikativno da je lažnjak ako nema utisnuto KN95 i na pakovanju nema adekvatne oznake, ili ima nekih lažnih oznaka. Čak i da je lošija od N95, KN95 je svakako daleko bezbednija i prijatnija za nošenje od hirurške maske. Nijedna maska koja se može kupiti kod nas ne pruža apsolutnu zaštitu, sve samo smanjuju rizik...

Problem je strah. Ogroman strah.

Pokušavam da shvatim šta vam je problem s ovim KN95 maskama. U članku piše da je indikativno da je lažnjak ako nema utisnuto KN95 i na pakovanju nema adekvatne oznake, ili ima nekih lažnih oznaka. Čak i da je lošija od N95, KN95 je svakako daleko bezbednija i prijatnija za nošenje od hirurške maske. Nijedna maska koja se može kupiti kod nas ne pruža apsolutnu zaštitu, sve samo smanjuju rizik...

+1, ni ja nisam skapirao šta je problem s ovim maskama i kako članak pokazuje da su lažne.

+1

kn95 je svetlosnim godinama daleko od obične hirurške. Čak i nama bradatima odlično dihtuje.

Jedina zamerka je bila na jednoj seriji sa kratkim trakicama za oko ušiju, glavati su imali ozbiljnih problema . I jedan nosati ne može da ih nosi, ne može da ih natakne i ispod brade i preko nosa, nego ili ili.

Edited by desboj

veterinar je bolje objasnio nego epidemiolozi iz kriznog štaba

2 hours ago, Kelt said:

veterinar je bolje objasnio nego epidemiolozi iz kriznog štaba

isto sam i ja pomislila.

on je, inače, car. cela ta ekipa iz VSI Kraljevo je dobra u poslu, da ne kažem - blago stoci koja ih ima. 

EDIT. kad sam već tu, evo ga i prvi deo teksta, o virusu generalno i kako se prema njemu ophoditi.

Edited by pt 2.0

Background Picker
Customize Layout