vememah Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Izraelci trenutno imaju dupliranje broja slučajeva na manje od 5 dana. Kad prođe pik, a neće skoro, onda ćemo videti je li zaista ništa strašno. Svakako će procenat umrlih među zaraženima biti osetno manji pošto se zaražavaju mlađi nevakcinisani, ali da li će apsolutni broj umrlih i onih sa trajnim zdravstvenim posledicama biti veoma mali ili ne daleko je od izvesnog. U Britaniji, u kojoj je za dupliranje broja slučajeva sad potrebno 10 dana (imaju 9x više slučajeva od Izraela po glavi stanovnika), dnevni broj slučajeva je na 30% prethodnog pika, trenutni broj u bolnici na 3,8% prethodnog pika, trenutni broj na intenzivnoj nezi 6,3% prethodnog pika, a dnevni broj umrlih na 1,4% prethodnog pika. 4 2
Aleksija Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 meni je zanimljiva makedonija, oni su jos 7. juna potvrdili prisustvo indijskog soja. od tada im broj novozarazenih pada, poslednjih dana je stalno jednocifren (danas 2), a mislim da nemaju ni preminulih. vakcinisano manje nego kod nas.
gone fishing Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 (edited) pa da, ni virusu se ne živi na 410C koliko je danas bilo u skoplju nije ni indijska varijanta svemoguća, ono što je napravilo probleme u uk i rusiji je višestruko zasejavanje, danima su im dolazili zaraženi indijci pa je delta varijanta uspela da uhvati uporište, u manjim državama gde dolazi par okuženih nedeljno to je mnogo teže Edited June 30, 2021 by gone fishing 3
mlatko Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Italija ostaje pri uredbi o obaveznom 5dnevnom karantinu za Britance iako je juče za njih pušteno u prodaju preostalih 2.500 karata za meč u subotu u Rimu. Nije im dozvoljeno, očekujem oštar protest nadležnog Fujefe Infantina (i pokoje milionče u džepove mafije)Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Lancia Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 2 hours ago, Aleksija said: videcemo kad jos odmakne turisticka sezona... Sta je to?¿ Ovde pet dana od skidanja maske, otislo sa 20 na 140 zarazenih. Gomila ljudi nece da se vakcinise, vakcina ima, nudi se svima. Poslednjeg kojeg sam cuo, kaze nece jer boca udara na mozak, procitao je na tviteru.
bags Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 U Becu se prilicno dize panika sa Delta i Delta+. Danas su prvi put od pocetka doneli odluku koja vazi odmah od sutra. Naime moraju su testirati deca od 6-12 god. Do sad su morali da se testiraju od 10 god i bilo je moguce u skoli to obaviti. Sva sreca ovi testovi sa grgutanjem su jos uvek priznati ( https://allesgurgelt.at/en/) ali je nemoguce odraditi testiranje tako da si pokriven cele nedelje. Zbogom spontani odlasci u restoran ili bazen, iako smo i zena i ja vakcinisani...
Aleksija Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 ja tek sad vidim da su britanci ukinuli maske u skolama polovinom maja? jedna od boljih stvari koje su se ovde desile jeste sto su maske zadrzane do kraja skolske godine u ucionicama.
adam Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 13 hours ago, mlatko said: Italija ostaje pri uredbi o obaveznom 5dnevnom karantinu za Britance iako je juče za njih pušteno u prodaju preostalih 2.500 karata za meč u subotu u Rimu. Nije im dozvoljeno, očekujem oštar protest nadležnog Fujefe Infantina (i pokoje milionče u džepove mafije) Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk ovde u uk rekose da su te karte pustene za britance koji zive u italiji. nema sanse da se odavde kupe karte i ode na utakmicu.
mlatko Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 ovde u uk rekose da su te karte pustene za britance koji zive u italiji. nema sanse da se odavde kupe karte i ode na utakmicu.pa da, takav je plan bio. probao sam sinoć i pušćaju prodaju na Uefa.comInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk 1
vememah Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 (edited) https://covid.viz.sg/ Edited July 1, 2021 by vememah
Shitgenstein Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 I astrazeneca radi poso. https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/astrazeneca-covid-19-vaccine-effective-against-variants-found-india-2021-06-22/ https://www.businesslive.co.za/bd/national/2021-07-01-sa-reconsiders-astrazeneca-shots-for-delta-variant/
Recommended Posts