Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted (edited)
3 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Evo recimo od 8. februara kada sam ušao, zvali su me dva puta. Juče i danas npr jok. O dolasku na vrata da ne pričamo.

Niko dolazio, niko zvao. Ja dan drugi, drugarica dan četvrti. Ne idem nigde svakako, pa mi svejedno, ali čisto da ne bude da nema takvih slučajeva.

Edited by Mos
  • +1 1
Posted

Dramatičan pad zaraženih? World Hysteric Organization.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted (edited)

Zbog pritisaka da popuste mere, i pre svega zbog vraćanja škola u normalni režim rada, Danska planira da uvede obavezno testiranje za deo stanovništva dva puta nedeljno.

https://www.thelocal.dk/20210217/covid-19-denmark-plans-twice-weekly-testing-as-path-out-of-lockdown

Baš me zanima da li će uspeti da organizuju sistem koji će omogućiti ostvarenje plana.

Za sada dosta firmi je uvelo obavezu negativnog testa svake nedelje za zaposlene, ne znam da li je to obaveza na državnom nivou.

Edited by maheem
Posted

Sad sam baš iščitavao ženi za berlinske planove. Kupuju gomilu brzih testova, dedicio - da se testira osoblje po školama, nekoliko puta nedeljno i da se da deci da se testiraju kuci, tj da ih roditelji testiraju pre odlaska u školu, koliko sam ukapirao 2 puta nedeljno. Znajući (ne)sposobnost ovdašnjih vlasti organizovaće sve ovo 2025 godine.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Posted (edited)

sad citam gardijanov clanak o tome kako se uzbunili talijani sto je vlada odlucila da ne otvara skijalista do 5og marta zbog novih varijacija virusa. digla se kuka i motika, bune se, kukaju, organizovali proteste, picke materine. kazu cak da su neki otvorili skijalista, ne jebu zivu silu. cak kazu da i lombardijci prave ozbiljnu frku. pa jebote! nije pomor bio pre pedeset godina pa da se zaboravi.

posle toga citam clanak o tome kako je izrael dozvolio da 1000 doza vakcine ode u gazu. ipak. mada su pre kratkog vremena u parlamentu raspravljali o tome da protok vakcina palestincima treba usloviti politickim ustupcima, recimo da hamas oslobodi neke zarobljene izraelske vojnike ako hoce vakcine. i besan sam do ludila.

tacno mi se svi globalno gade. zaista je najmudrije zavuci se u svoju rupicu i zaboraviti sve kolektivno. ko moze.

a ko ne moze, koga su zajebali u startu - jebiga. nerviracemo se dok trajemo.

edip - izraeo dozvolio 2000 doza, da se vakcinise 1000 ljudi. greska.

Edited by adam
  • +1 6
Posted
4 minutes ago, adam said:

sad citam gardijanov clanak o tome kako se uzbunili talijani sto je vlada odlucila da ne otvara skijalista do 5og marta zbog novih varijacija virusa. digla se kuka i motika, bune se, kukaju, organizovali proteste, picke materine. kazu cak da su neki otvorili skijalista, ne jebu zivu silu. cak kazu da i lombardijci prave ozbiljnu frku. pa jebote! nije pomor bio pre pedeset godina pa da se zaboravi.

posle toga citam clanak o tome kako je izrael dozvolio da 1000 doza vakcine ode u gazu. ipak. mada su pre kratkog vremena u parlamentu raspravljali o tome da protok vakcina palestincima treba usloviti politickim ustupcima, recimo da hamas oslobodi neke zarobljene izraelske vojnike ako hoce vakcine. i besan sam do ludila.

tacno mi se svi globalno gade. zaista je najmudrije zavuci se u svoju rupicu i zaboraviti sve kolektivno. ko moze.

a ko ne moze, koga su zajebali u startu - jebiga. nerviracemo se dok trajemo.

+1

Posted (edited)
...

Edited by vememah
Posted

...

Problem je bio što je otvaranje skijališta bilo najavljeno nedeljama ranije kao dozvoljeno od 15 februara da bi tokom večeri 14. došla vest da se odlaže... verujem da možeš zamisliti problem jer je i vama Boris spremio takvu supu danas za sutra ali brojevi su bili na njegovoj strani dok se ovde znalo za varijante sa severa, juga par nedelja ali se čekalo nešto... da se rezerviše hotel, skipass... bace pare na pripreme istih i PRC, valjda panika da se ne desi beg skijaša iz Austrije gde je (tajming sasvim slučajan) otkriven JA soj ili iz CH gde engleski seje li seje a brojevi im u opadanju od novembra. Da se razumemo, ja ne skijem i ne podržavam otvaranje skijališta ali neke familije žive tamo gore od tog posla i ovako ih zaje..vati nije normalno.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

ma znam al jel moguce da je skijanje toliko pitanje ove zime. jel moze jedna zima bez skijanja? brate nisam uso u kafanu godinu dana, nek se gone idioti u 3pm

Posted
1 minute ago, Tsai said:

ma znam al jel moguce da je skijanje toliko pitanje ove zime. jel moze jedna zima bez skijanja? brate nisam uso u kafanu godinu dana, nek se gone idioti u 3pm

pa nisam shvatila da je toliko problem zbog ovih što skijaju, nego zbog onih koji od toga žive

ima i među njima onih koji ne poseduju planine i sve na njima :dry:

Posted

ok, to da. na ivici sa s zivcima oko skijanja i gondola, izvinjavam se