Jozef K. Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 Ali koliko je teško shvatiti da se maska nosi da zaštitiš druge od sebe. To je osnovni razlog. A ako obe osobe nose dok komuniciraju poslovno verovatnoća je zaista niska. Sve drugo jeste realno glupost. Ali ovo je dovoljno da se nosi u zatvorenom prostoru kada komuniciraš
Tsai Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 Ne vredi, mozes i sto puta, neki ljudi su stvarno teska egoisticna djubrad... 1
Heaviside Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 Moj utisak je da nije samo egoizam u pitanju već i da postoji značajan broj ljudi koji nisu sposobni da razdvoje kredibilne od nekredibilnih izvora informacija. Postoji previše zločinaca koji šire priču da su maske nepotrebne i izmišljaju neke teorije zavere kao razlog zašto nam se to nameće. Meni danas u Gracu prišla žena u prodavnici u kojoj maske nisu obavezne, predstavila se kao lekar i rekla mi da bi trebalo bolje da se informišem i da mi maska može samo naškoditi. Na srpskoj sceni sam čuo Radulovića as in ludi Radule da javno priča sličnu priču.
Amos Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 (edited) Kako si reagovao na takav komentar? Mislim, osim što nije u pravu, otkad govorimo jedni drugima šta je u redu nositi ili raditi? Je l’ prilazi tako i ljudima sa pljugom da im napomene da čine nešto štetno. Wtf? Edited July 25, 2020 by Mos Typo
Tsai Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 10 minutes ago, Heaviside said: Moj utisak je da nije samo egoizam u pitanju već i da postoji značajan broj ljudi koji nisu sposobni da razdvoje kredibilne od nekredibilnih izvora informacija. Postoji previše zločinaca koji šire priču da su maske nepotrebne i izmišljaju neke teorije zavere kao razlog zašto nam se to nameće. Meni danas u Gracu prišla žena u prodavnici u kojoj maske nisu obavezne, predstavila se kao lekar i rekla mi da bi trebalo bolje da se informišem i da mi maska može samo naškoditi. Na srpskoj sceni sam čuo Radulovića as in ludi Radule da javno priča sličnu priču. I to si u pravu. Pa jbt predsednik najmocnije zemlje na svetu je tupan koji lupeta o maskama kako stigne
Heaviside Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 7 minutes ago, Mos said: Kako si reagovao na takav komentar? Mislim, osim što nije u pravu, otkad govorimo jedni drugima šta je u redu nositi ili raditi? Je l’ prilazi tako i ljudima sa pljugom da im napomene da čine nešto štetno. Wtf? Šokirao sam se naravno. Prvo sam samo rekao da sam vrlo dobro informisan i da baš zato nosim masku i otišao, onda se vratio i rekao joj da njeno lažno predstavljanje i širenje laži ima gubitak ljudskih života kao posledicu. Glasan sam bio, baš sam popizdeo. Imam jak naglasak, a ona je domorodac, počeli ljudi da nas gledaju, ona krenula da galami, kao sad ja nju napadam, odvratna scena. Samo sam ostavio kolica i izašao napolje. Mislim, ludača neka, ali nije iz fazona da je ona mlada i zdrava i da zato ne nosi masku već veruje u budalaštine. Mislim da je to generalno sve veći problem, ne samo što se korone tiče. Tehnike širenja lažnih informacija su vrlo napredne i sve je veći broj ljudi koji nije sposoban da razdvoji žito od kukolja. 6
dvb-t manijak Posted July 25, 2020 Posted July 25, 2020 (edited) Da li BiH postaje deponija za smeće iz italijanskih kovid bolnica? Hiljade tona italijanskog smeća nalazi se u Titovom gradu - Drvaru. Sumnjivi otpad uvezen je pod okriljem noći, u jeku pandemije, uz sve dozvole svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. http://rs.n1info.com/Region/a623358/Da-li-BiH-postaje-deponija-za-smece-iz-italijanski-kovid-bolnica.html Edited July 25, 2020 by dvb-t manijak
ravena Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 (edited) tek ste sad otkrili da su ljudi teska egoisticna djubrad. dok su se svi zatvoreni prostori dimili od duvanskog dima. dok se u svakom kaficu ili kladionici hteo ne hteo nadises dima ziveli ste u blazenom neznanju. Edited July 26, 2020 by ravena
Tsai Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 Ko kaze da smo tek sad? Cemu taj komentar, jel te nesto zulja oko nosenja maski?
napadaj Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 (edited) Retardi iz 1918. godine: Spoiler Edited July 26, 2020 by napadaj
Joe D Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 ti ljudi verovatno nikad nisu videli japanskog turistu u zivotu.
Lancia Posted July 26, 2020 Posted July 26, 2020 El Pais je uskladio brojke u odnosu na tri zvanicne i najvaznije statistike u zemlji (pisao sam vec o tome) tako da je broj preminulih od virusa 44.868, za 16.436 vise od brojke kod koje stoji, sad vec usamljeno Ministarstvo zdravlja. Inace zarista postaju sve veca i Spanija je vec dospela na crnu listu Belgije, Francuske; Norveske i Velike Britanije. Naime, posle boravka u Spaniji, u ovim zemljama je obavezan karantin a neke oblasti poput LLeide i Huesce su zabranjene za posecivanje. TUI je vec obustavio sve letove za Kanare, tako da smo ovde blago receno ugasili za ovu godinu, sto se tice turizma - iako su Kanari oblast koja je najmanje pogodjena virusom. Ne znam kako je u Spaniji, obavezno nosenje maske je kod mene sprdacina, postuje se samo u zatvorenom prostoru. s druge strane, procentualno najveci izvor novog talasa zaraze dolazi iz familijarnih kucnih susreta, nocnih klubova i diskoteka i divljih privatnih zabava klinaca na otvorenom.
Recommended Posts