Jump to content

Mala rasprava o bureku

Featured Replies

2 hours ago, Ras said:

Slažem se sa odlično! Sa pilećom za odojčad i svinjskom/junećom/jagnjećom za odrasle.

Niški burek sa džigericom u skrami.

Edit: Je l ima burek sa čvarcima? To bi u preseku moglo da izgleda ko neka baklava.

Pravili su ogroman burek sa cvarcima na proslogodisnjoj buregdzijadi u, pa gde bi bila, Nisu. Mislim da je poduhvat bio samo za tu priliku.

Zvuči kao srčani udar.

Aj, iako nisam bosanac, u znaku pomirenja, gde može da se kupi taj pita burek sa šunkom i kačkavaljem? U BG sam sledećeg vikenda, a čitajući ovo crkoh od gladi.

Mogu stručnjaci za burek da ti pomognu detaljnije i pretpostavljam da tog bureka ima na više mesta, a možeš standardno kod Trpkovića.

taj s cvarcima jednostavan da se izvede. promesas ulje i kiselu, nafajtas kore, slazes, posipas cvarcima, i to je to. ovaj s dzigom, tu ima problem s prepecanjem, kapiram da treba da se izdinsta na luku, al da l ce onda biti previse vrucine po jedinici dzigerice u rerni?! sve u svemu, treba probati i izvlaciti zakljucke iz gresaka. 

Edited by darling

Moze da se napravi, ali ne bi bilo jestivo :D

svet bi stigo nigde da se osvrtao na svako ne koje mu se naslo na putu :D

samo ne preterivati s kolicinom dzige, umerenost. 

meni je taj s shunkom i kachkavaljem ful grozan.

sent from bubamoto

tu bih mogla da se slozim na teorijskom nivou, nisam nikad jela, al imam osecaj da rastopljeni zuti sir slepljuje kore i zdudava burek. 

Edited by darling

ukus mi je problem, tako da do strukture ne stizem. zdudan burek mi nije problem, nachelno.

sent from bubamoto

U osnovnoj školi delio klupu sa Đevdžet Đavčetom, Gorancem, njegovi držali burekdžinicu u Dardaniji. Dobar dečko, burek isto dobar.

Za mene je svetogrđe zvati burek sa šunkom, burek sa kačkavaljem ili burek sa kupusom burekom... to su neki mutanti, ni pica ni burek...ni pita ni burek.

Gora fenomen, tako malo mesto, a svi sa Kosova Goranci

vama svima treba ovo:

Слика

meaturduckballizza - to sam videla na nickelodeon-u, neka planina od mesa i pizze :lolol:

Edited by ordi

To zgražavanje nad novim vrstama bureka me podseća na rasizam ili homofobiju :D