Jump to content
IGNORED

Istanbul i Turska

Musharaf

Recommended Posts

Posted

Zasto? :huh:Hotelcic je sasvim pristojan, cist, osoblje jako ljubazno, na finoj lokaciji, uz korektan dorucak, za male pare (mislim da je mene i gospodju stajalo tipa 25-30 evra po osobi).

Posted
Idem sredinom januara u Istanbul, 5 noćenja, Turkish-om, još se lomim oko lokacije hotela, Sultanamet vs Sirkeci vs Bejoglu-Taksim. Našao sam fini , nov i jeftin hotel na Sultanametu (Dualis), ali je dublje dole i podalje od T1. Za Sirkeci i Bejoglu doplata je 10-20€ po danu.
Sirkeci je ok lokacija u smislu povezanosti sa drugim delovima grada ali imao sam priliku da vidim neke hotele tamo i šta znam... Nisu mi se baš dojmili. Beyoglu je po meni bolja lokacija, pod uslovom da zabodeš korektan hotel a ne šupu. Preporučio bih ti i Galatu, konkretno Serdar-i Ekrem sokak koji izlazi pravo na Galata kulu a u njemu imaš nekoliko hotela koji su pristojni i uvek puni turista, metro stanica na Istiklal aveniji je udaljena 200 metara.U subotu ću malo da overavam Eminonu i Sirkeci pa ako imaš nekog konkretnog kandidata reci mi ime, pogledaću ga ako mi bude usput.
Posted

meni je sirkedzi optimalna pozicija, mozes i preko mosta do galate peske a i do sultanahmeta pesketu je i stara zeleznicka stanica bila sam u jednom hotelu na sirkedziju, on je zapravo deo 'lanca' od 3 bratska htoela rangiranih po ceni/kvalitetu, ne znam sta ti je prioritet ali svi su cisti a hrana (open buffet) u najlosijem /budget hotelu je 100000x bolja i bogatija od ijednog drugog evropskog hotela viseg ranga u kojem sam bilauh, da zivim u istanbulu imala bih 100 kg

Posted
Zasto? :huh:
Ovo mi je izbacio googlehttp://www.avruparesidencesuites.com/
U subotu ću malo da overavam Eminonu i Sirkeci pa ako imaš nekog konkretnog kandidata reci mi ime, pogledaću ga ako mi bude usput.
Hotel SultanOrhaniye Caddesi No:28 Sirkeci, Fatih Old City Viva Hotel Hocapasa Mah.Orhaniye Cad.No.20 Sirkeci, FatihHurriyet HotelHocapasa Mah. Nobethane Cad. Serdar sok. No:19 Sirkeci, Fatih, 3
Posted (edited)

Esen HotelHoca Pasa Mah. Orhaniye Cad. No:40 SirkecPreferred Hotel OldcityNobethane Caddesi, Tayahatun Sok. No:15 Sirkeci, Flower Palace HotelSaffati Pasa sokak. No 11 Sirkeci, FatihEvo par uglavnom na Sirkeciju, uglavnom gledam da nije skuplje od 50-60evra po danu, 2/3-krevetna soba. Hotel sa doručkom, mislim da se iplati imati doručak, u odnosu na ove apartmane bez.Portus House Istanbul Mumhane Cad. No:31 Kemankeş Mahallesi, Karaköy,

Edited by El Guapo
Posted

i ja sam (kad sam bila) bila u jednom malom hotelu (porodični) u sirkedziju i potvrđujem da je ta pozicija fenomenalnamaltene svuda se stiže peške, divota

Posted (edited)
Esen HotelPreferred Hotel OldcityFlower Palace HotelPortus House Istanbul
Čisto odokativno, prošao sam kroz Ebussuut, Ibni Kemal i Saffieti Paşa ulice koje važe za malo lepše na Sirkeciju. Flower Palace je delovao kao najbolje lociran a nije loš ni Amisos koji je u blizini. Oldcity Viva izgleda pristojno ali je problem u tome što se nalazi u ulici kojom prolaze tramvaji, tu je neviđena gungula od tandrkanja šina i automobilskih sirena pa ako ti smeta buka možda neće biti najbolje rešenje. Hurriyet i Sultan su malte ne na železničkoj stanici Sirkeci, ja lično nisam fan te lokacije ali ako odnos cena/kvalitet opdavdava, može da se proba...Ono što je meni upalo u oči kod 5-6 hotela koje sam ranije gledao u tom kraju (i zamolio ih da mi pokažu sobe) je da su sobe prilično male i skučene, praktično na minimumu funkcionalnosti u tom smislu (ovo je inače pravilo na Sultanahmetu i Sirkeciju - ne očekuj prostranu sobu osim ukoliko nije u nekoj višoj cenovnoj klasi). Na to dodaj i da najjeftinije sobe gotovo nikada ne gledaju na ulicu već su smeštene sa zadnje strane i gledaju u zid susedne zgrade koji je u većini slučajeva udaljen 2-3 metra. Ako ti je bitno da makar nešto vidiš sa prozora, onda vrebaj neki hotel na ćošku i obavezno naznači street view u upitu. Ja bih svakako konsultovao i TripAdvisor i pogledao šta kažu guest reviews.Naravno ukoliko je lokacija najvažnija a sve ostalo prihvatljivo, Sirkeci je super varijanta ako se žele obići znamenitosti na Sultanahmetu (Topkapı palata, Arheološki muzej, Cisterna, Aja Sofija, Plava džamija, Kapalı čaršija...)E, da, izbegavaj Ersu, Romance i Olimpiyat jer u toj ulici trenutno ruše neku poveću građevinu pa možeš da očekuješ žestoko tandrkanje rano ujutro. Edited by beowl
Posted

Hvala puno.U međuvremenu je iskrsao problem da se ide na Sabihu, let u 10 ujutru , išli bi havasom, pa je možda zgodno da budemo bliže Taksimu. Koliko nam vremenski treba tako rano, da stignemo na SAW oko 8h?Sent from my HUAWEI Y210-0200 using Tapatalk 2

Posted (edited)

Ako je vikend onda može da se krene sa Taksima u 7h. Radnim danom za svaki slučaj preporučujem ukrcavanje u Havataş u 6h.

Edited by beowl
Posted (edited)

Možda rezervišem i u Avrupa hotelu. Jel treba da se pozovem na nekog, da dobijem bolju cenu?Vidim da ih nema na bookingu i sl sajtovima, jel se rezerviše direktno preko emaila?Ah, sad vidim da nemaju trokrevetne.

Edited by El Guapo
Posted

Pegasus Plus members who buy their tickets on 2-3 January, can fly to all international routes between 15 February – 30 June at a 30% discount.Povratna iz BG moze da se nadje za 56e

• 3 weeks later...
Posted

Sent from my HUAWEI Y210-0200 using Tapatalk 2

uploadfromtaptalk1390313915605.jpg