Jump to content

Istanbul i Turska

Featured Replies

Zasto? :huh:Hotelcic je sasvim pristojan, cist, osoblje jako ljubazno, na finoj lokaciji, uz korektan dorucak, za male pare (mislim da je mene i gospodju stajalo tipa 25-30 evra po osobi).

Idem sredinom januara u Istanbul, 5 noćenja, Turkish-om, još se lomim oko lokacije hotela, Sultanamet vs Sirkeci vs Bejoglu-Taksim. Našao sam fini , nov i jeftin hotel na Sultanametu (Dualis), ali je dublje dole i podalje od T1. Za Sirkeci i Bejoglu doplata je 10-20€ po danu.
Sirkeci je ok lokacija u smislu povezanosti sa drugim delovima grada ali imao sam priliku da vidim neke hotele tamo i šta znam... Nisu mi se baš dojmili. Beyoglu je po meni bolja lokacija, pod uslovom da zabodeš korektan hotel a ne šupu. Preporučio bih ti i Galatu, konkretno Serdar-i Ekrem sokak koji izlazi pravo na Galata kulu a u njemu imaš nekoliko hotela koji su pristojni i uvek puni turista, metro stanica na Istiklal aveniji je udaljena 200 metara.U subotu ću malo da overavam Eminonu i Sirkeci pa ako imaš nekog konkretnog kandidata reci mi ime, pogledaću ga ako mi bude usput.

meni je sirkedzi optimalna pozicija, mozes i preko mosta do galate peske a i do sultanahmeta pesketu je i stara zeleznicka stanica bila sam u jednom hotelu na sirkedziju, on je zapravo deo 'lanca' od 3 bratska htoela rangiranih po ceni/kvalitetu, ne znam sta ti je prioritet ali svi su cisti a hrana (open buffet) u najlosijem /budget hotelu je 100000x bolja i bogatija od ijednog drugog evropskog hotela viseg ranga u kojem sam bilauh, da zivim u istanbulu imala bih 100 kg

Zasto? :huh:
Ovo mi je izbacio googlehttp://www.avruparesidencesuites.com/
U subotu ću malo da overavam Eminonu i Sirkeci pa ako imaš nekog konkretnog kandidata reci mi ime, pogledaću ga ako mi bude usput.
Hotel SultanOrhaniye Caddesi No:28 Sirkeci, Fatih Old City Viva Hotel Hocapasa Mah.Orhaniye Cad.No.20 Sirkeci, FatihHurriyet HotelHocapasa Mah. Nobethane Cad. Serdar sok. No:19 Sirkeci, Fatih, 3

Esen HotelHoca Pasa Mah. Orhaniye Cad. No:40 SirkecPreferred Hotel OldcityNobethane Caddesi, Tayahatun Sok. No:15 Sirkeci, Flower Palace HotelSaffati Pasa sokak. No 11 Sirkeci, FatihEvo par uglavnom na Sirkeciju, uglavnom gledam da nije skuplje od 50-60evra po danu, 2/3-krevetna soba. Hotel sa doručkom, mislim da se iplati imati doručak, u odnosu na ove apartmane bez.Portus House Istanbul Mumhane Cad. No:31 Kemankeş Mahallesi, Karaköy,

Edited by El Guapo

i ja sam (kad sam bila) bila u jednom malom hotelu (porodični) u sirkedziju i potvrđujem da je ta pozicija fenomenalnamaltene svuda se stiže peške, divota

Esen HotelPreferred Hotel OldcityFlower Palace HotelPortus House Istanbul
Čisto odokativno, prošao sam kroz Ebussuut, Ibni Kemal i Saffieti Paşa ulice koje važe za malo lepše na Sirkeciju. Flower Palace je delovao kao najbolje lociran a nije loš ni Amisos koji je u blizini. Oldcity Viva izgleda pristojno ali je problem u tome što se nalazi u ulici kojom prolaze tramvaji, tu je neviđena gungula od tandrkanja šina i automobilskih sirena pa ako ti smeta buka možda neće biti najbolje rešenje. Hurriyet i Sultan su malte ne na železničkoj stanici Sirkeci, ja lično nisam fan te lokacije ali ako odnos cena/kvalitet opdavdava, može da se proba...Ono što je meni upalo u oči kod 5-6 hotela koje sam ranije gledao u tom kraju (i zamolio ih da mi pokažu sobe) je da su sobe prilično male i skučene, praktično na minimumu funkcionalnosti u tom smislu (ovo je inače pravilo na Sultanahmetu i Sirkeciju - ne očekuj prostranu sobu osim ukoliko nije u nekoj višoj cenovnoj klasi). Na to dodaj i da najjeftinije sobe gotovo nikada ne gledaju na ulicu već su smeštene sa zadnje strane i gledaju u zid susedne zgrade koji je u većini slučajeva udaljen 2-3 metra. Ako ti je bitno da makar nešto vidiš sa prozora, onda vrebaj neki hotel na ćošku i obavezno naznači street view u upitu. Ja bih svakako konsultovao i TripAdvisor i pogledao šta kažu guest reviews.Naravno ukoliko je lokacija najvažnija a sve ostalo prihvatljivo, Sirkeci je super varijanta ako se žele obići znamenitosti na Sultanahmetu (Topkapı palata, Arheološki muzej, Cisterna, Aja Sofija, Plava džamija, Kapalı čaršija...)E, da, izbegavaj Ersu, Romance i Olimpiyat jer u toj ulici trenutno ruše neku poveću građevinu pa možeš da očekuješ žestoko tandrkanje rano ujutro.

Edited by beowl

Hvala puno.U međuvremenu je iskrsao problem da se ide na Sabihu, let u 10 ujutru , išli bi havasom, pa je možda zgodno da budemo bliže Taksimu. Koliko nam vremenski treba tako rano, da stignemo na SAW oko 8h?Sent from my HUAWEI Y210-0200 using Tapatalk 2

Ako je vikend onda može da se krene sa Taksima u 7h. Radnim danom za svaki slučaj preporučujem ukrcavanje u Havataş u 6h.

Edited by beowl

Možda rezervišem i u Avrupa hotelu. Jel treba da se pozovem na nekog, da dobijem bolju cenu?Vidim da ih nema na bookingu i sl sajtovima, jel se rezerviše direktno preko emaila?Ah, sad vidim da nemaju trokrevetne.

Edited by El Guapo

Pegasus Plus members who buy their tickets on 2-3 January, can fly to all international routes between 15 February – 30 June at a 30% discount.Povratna iz BG moze da se nadje za 56e

• 3 weeks later...

Sent from my HUAWEI Y210-0200 using Tapatalk 2

uploadfromtaptalk1390313915605.jpg

33917_442582749469_3948005_n.jpg65122_442583434469_3168592_n.jpg