Jump to content
IGNORED

linda, srbinov prozor u svet egzotike...

gospa buba

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, Valkyrie said:

Da čekamo 40 minuta na sladoled i da napravi samo 1 litar!? Svašta. 

chekacemo, as in, da li neko zeli malo sladoleda za 40 minuta :D

nije to paprikash pa da se nazderemo :dry:

Posted

Za sladoled kupiti mlečnu slatku pavlaku, sad kad nije na akciji, ponovo je u ponudi.

Posted
3 hours ago, mraki said:

Moderacijo, zašto i ovaj post nije prebačen na krpe i ćega? Zbog graška? :dry:

Čitaj bolje, tema mog posta je bijednih 1l sladoleda i grašak od kilo.

@gospa buba kuvala danas paprikaš od spominjanih ćurećih krila, mladih krompirića i Italiamo paradajza iz boce s bosiljkom. Jeli na lavore, nema ništa loše u ožderavanju krompir-čorbom.

• +1 1
Posted

Pa to i kažem, moj post o mašini za sladoled prebacili, a ovo ostavili zbog smb kuglica. :dry:

Dobro, ubedili ste me da mi ne treba ta naprava i uštedeli mi preko 3k dinara. Moram da vidim koliko je to gotovog sladoleda. 

Posted
4 hours ago, mraki said:

Pa to i kažem, moj post o mašini za sladoled prebacili, a ovo ostavili zbog smb kuglica. :dry:

Dobro, ubedili ste me da mi ne treba ta naprava i uštedeli mi preko 3k dinara. Moram da vidim koliko je to gotovog sladoleda. 

Ne mnogo, poskupeo je, ali ima u lidlu recimo od danas akcija plazma kocka 900ml za 330rsd cca. znači devet litara. A ako uzimaš one njihove može sigurno i bolje da se prođe ;)

• Hvala 1
Posted

Ako praviš zdrav sladoled i imaš blender, na pijaci kg banana 80din, možeš 40kg da napraviš.

• +1 3
Posted

e da..sladoled od zamrznute banane je 1 genijalna stvar...samo treba dobra blender 

• +1 2
Posted
3 hours ago, El Guapo said:

Ako praviš zdrav sladoled i imaš blender, na pijaci kg banana 80din, možeš 40kg da napraviš.

1 hour ago, ivy said:

e da..sladoled od zamrznute banane je 1 genijalna stvar...samo treba dobra blender 

Ok, zainteresovan sam, kako?

Mada neću rešiti problem šećera ako krljam kilo banana dnevno uz sve ostalo, ali me i dalje interesuje

Posted

Ok, zainteresovan sam, kako?

Mada neću rešiti problem šećera ako krljam kilo banana dnevno uz sve ostalo, ali me i dalje interesuje

Iseckas banane na kolukolutice i zamrznes. I to ti je osnova. Onda stavljas sta hoses. Ja stavim kikiriki buter, mleko, vanilin secer,kakao i cokoladne kapljice. Sve u blender i ponovo malo u friz. I to ti je to.

Послато са SM-A305F помоћу Тапатока

• +1 1
  • Hvala 2
Posted

Kakve su im lubenice?

On 13.7.2022. at 19:02, Plajvi said:

Ne taj, imaju posebno stracatela dezert i kofi dezert

Ovaj iz tvog posta mi se nije svideo, jak smek ima nekako, lepsi su mi oni tiramisui iz casica

2087442722.jpg

Nisam probao njihov tiramisu, moja gospođa pravi najbolji. :sleep:

• +1 3
  • Wub 1
Posted

Ova 1 što sam kupio sveža i slatka i nije mnogo velika, samo 8.5kg ;)

Posted
42 minutes ago, DejanMilč said:

Kakve su im lubenice?

Nisam probao njihov tiramisu, moja gospođa pravi najbolji. :sleep:

Ova 1 što sam kupio sveža i slatka i nije mnogo velika, samo 8.5kg ;)

4 hours ago, munze said:

Iseckas banane na kolukolutice i zamrznes. I to ti je osnova. Onda stavljas sta hoses. Ja stavim kikiriki buter, mleko, vanilin secer,kakao i cokoladne kapljice. Sve u blender i ponovo malo u friz. I to ti je to.

Послато са SM-A305F помоћу Тапатока

Ja sam mešao sa slatkom pavlakom, i ubacio borovnice za prvi put, vidim da mnogi stavljaju ekstrakt vanile, pa planiram i to da kupim ako ima u Lindi, i staviću i kokosovo brašno za drugu turu.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
10 hours ago, El Guapo said:

Kod sladoleda je poenta da se meša dok se zamrzava, tako se izbegava stvaranje kristala leda i to je tek sladoled.

Ne može se to postići samo sa blenderom, tj bez aparata za sladoled 

Možda kada bi se svako toliko smesa vadila i promešala.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted (edited)

A kako su banane jeftinije na pijaci, od kad to?

Nisam ih dugo kupovao tamo…

@dùda a od aparata za sladoled iz linde je i krenula diskusija, nego prebacio renne taj post na krpe i ćega, kaže ne može to ovde. :mad:

Edited by mraki
  • Haha 1
Posted (edited)

Kad već spominjete banane, video sam simpatičan recept, Frozen snickers banana bites: 2 banane se iseku na kolutiće, premažu kikiriki puterom, poklope drugim polovinama kao sendvič i zamrznu na 4-5 sati ili tokom noći. Posle toga se potope u rastopljenu čokoladu za kuvanje (sa uljem ili šta vi obično dodajete), izređaju na papir za pečenje i opet zamrznu. Pre jela se sačeka malo da se opuste. Podseća na one fore sa zamrznutom bananom u čokoladi: banana namaže kikiriki puterom, na nju nalepi seckani ili ceo kikiriki i prelije se čokoladom. :piggy:

Lidl ima dobre čokolade za kuvanje!

Edited by DejanMilč
  • Hvala 1