March 5Mar 5 Odigrana su vec dva meca na World Baseball Classic turniru:Australia-Chinese Taipei 3-0iSouth Korea-Czech Republic 11-4Danasnji par sam gledao od 6. ininga i nisu Cesi bili uopste losi u ofanzivi, no nisu koristili prilike za poentiranje. A i nerealno je bilo ocekivati neko iznenadjenje ovde.Sastav grupa:A) Canada, Colombia, Cuba, Panama, Puerto Rico (San Juan, Puerto Roco, Bithorn Stadium)B) Brazil, Great Britain, Italy, Mexico, USA (Houston)C) Australia, Chinese Taipei, Czech Republic, Japan, Republic of Korea (Tokyo)D) Dominican Republic, Israel, Netherlands, Nicaragua, Venezuela (Miami)Prva grupa deluje ravnopravnije od ostalih, plus je Puerto Rico domacin. Najbolji napad, uz USA, ima Dominican Republic; infield, outfield, All-Star postava.Sutra na programu imamo sve timove, odnosno 8 duela.
March 11Mar 11 Nocas senzacija na WBC. Italija je dobila USA sa 8-6, sa relativno anonimnim sastavom u odnosu na ekstra jak USA tim. Kazem relativno, posto su to igraci iz MLB, ali retko ko je neki bitniji faktor u ekipi. Kapiram da se pitching raspadne, no da USA da samo 6 poena, to je vec neverovatno. Sada postoji sansa da Ameri ispadnu, ako Mexico dobije Italijane sa manje od 5 poena razlike, posto je drugi kriterijum u potencijalnom krugu neki defanzivni faktor (umesto da bude broj datih runs, svasta).
March 26Mar 26 Od ovih mojih nikad nista nece biti. Prvo Skenes baca samo FB, uz cak 2 walks, a onda i pocetnicke greske u odbrani.
April 30Apr 30 Otvorimo sezonu ok i onda zakazemo protiv tima koji je meni skroz anoniman. Razumem da izgubis seriju, no da ne mozes dobiti bar jedan mec, sa mozda i najboljim starterom trenutno. Ja igram fantasy stalno, no Cardinalsi su mi manje zanimljivi i od Colorada (Miami se pokazao kao koristan ove sezone).
May 7May 7 Author mnogo smo zabavan tim 3 tekme za redom walk off pobede. this aint Cubs that I know of. 14 za redom kuci, 8G winning streak, pre ovog je bio 12G winning strak. izmedju nas 2x nakantali prljavi Dodgersi i jednom Padresi... i to sve radimo sa 3 startera na IL(Steele koji jos nije poceo rehab a operisan pre godinu daana, Horton koi je zavrsio sezonu i eo sada Boyd sjebao meniskus), ceo relief sa pocetka sezone nam je na IL osim Palencie koji se vratio juce, ali nece biti available b2b days i Rea i Browna koji ce umesto long relievers sada biti starteri.... jedino ostalo jos mene da zovu da bacam i to je to inace Miljenko, gledao sam malo ove tvoje. niste vise kanta za napucavanje. posle Skenesa i Ashcrafta pojavio se jos jedan klinac, mislim da se Buba zove, zaboravih sada. imate i onog sa zenskim imenom i nekom cudnim prezimenom, ali taj vam bio reliever? tako se nesto secam... nevermind, sve u svemu, pitching je odlican, Lowe se pokazao kao sjajan potpis, imati power sa 2B je +++, jos ako se Ozuna vrati na formu od pre 2-3 godine kada je lupao 40 po sezoni, eto veselja. jedino sto su Cruz i Raynolds idioti. svaki flyball izmedju njih dvojice padne jer ne mogu da se dogovore ko ce da ga pokupi sasvim lep tim. jedina steta sto ce te ga jopet raskantati jer nema leba da najskrtiji covek u americkom profi sportu da bilo kome dinar
May 7May 7 E to oko skrtosti mene i nervira. Ne moras da potpises nekog na 10+ sezona (sto je meni uvek van pameti, svasta moze da se desi, secam se kako su Oriolesi nadrljali sa mnogo kracim ugovorom), no mozes valjda uzeti nekog top igraca na 2-3 sezone, kada su piceri vec par godina dosta dobri. Gledam upravo payroll i Skenes, Mlodzinski i Ashcraft jos uvek igraju za sicu, kao i veci deo bullpena. Sledi nam standardna muka znaci. Cruz jeste neocekivano smotan u odbrani (bar za mene), no ne moze sve biti idealno. Ofanzivni pomak se vidi, dok u picere nisam ni sumnjao. Jedino razocaranje do sada mi je serija protiv Cardinalsa. Prvo onaj preokret u 9. iningu, pa sve ostalo. I dalje ne kapiram kako ovi uopste produkuju toliko pobeda. Tvoji su dobri, a jedino me nervira vas stadion koji skroz zavisi od uticaja vetra.
May 14May 14 Bacim pogled na tabelu i osnovne statse i videh da smo trenutno 5. po broju postignutih runova (43 odigrane utakmice), 3. po OBP. Po broju primljenih poena tek 14. iako je rotacija dosta dobra sa 18 kvalitetnih startova, a po WHIP i BAA smo trenutno sesti.Prilicno ujednacen start sezone, ne racunajuci Yankeese i Rayse u AL, odnosno Atlantu i Cubse u NL (Padresi su tu gde i trebaju biti, dok Dodgersi ponovo mrljave u regularnom delu).
May 17May 17 Au Miljenko, al vam nije prijala ova komsijska serija. Prvo ste prvu prokockali, a onda ste naleteli na Sancheza i Wheelera. Nama otpustanje trenera i sok terapija daju rezultate, ekspresno smo se vratili sa -10 ispod 0.500 i evo sada smo cak i plusu, mada pitanje koliko je nadoknadljiv onakav pocetak sezone, statistika i procenti su neumoljivi kad videh neke podatke. Mozda i docekam da Turner nesto pocne da udara i jos par njih i valjda sad ne padnemo opet u neki bedak, jer Atlanta ne planira gubiti. Ma koliko mi dobijali i dalje smo na konstantno na -8, -9 iza. A oni narednih mesec dana nemaju krstenu seriju, a bome i dva meseca unapred smehotres raspored. A nama Redsi i Guardiansi kuci i onda 9 tekmi Padresi i Dodgersi...Schwarb juce 20 HRs na pola maja
May 18May 18 Vama je konacno proradio ofanzivni deo. Ovo me podseca na onu seriju protiv Cardinalsa. gde smo dozvolili glup preokret na startu i onda raspad do kraja. Mada ste vi sigurno za klasu bolji od ovih smaraca iz St. Louisa.Dobar niz duela u Chicagu, Yankess takodje prodali dobijen mec.