Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MLB 2019

Featured Replies

Detroit se obrukao solidno. I to im je konkurencija tim sa slabasnim napadom (ako nesto ne volim to su ti defanzivno/picerski timovi; dosadno brate). Moji Piratesi bi konkurisali za playoff, da nam napad nije najgori u ligi. Ovako dobra rotacija i korektan bullpen i ne udjes u doigravanje zbog gomile tesnih poraza. Vlasnik bolje neka proda tim.

• Replies 828
  • Views 49k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ova sezona ima solidan broj specificnosti. 60 utakmica umesto 162 u regularnom delu; DH u obe konferencije; playoff od 16 timova. Kada je o formatu doigravanja, ulaze po 2 tima iz divizije, plus dve e

• omiljeni
    omiljeni

“Trout did a terrible job, man,” Pham said Tuesday, via The Athletic. “Trout’s the worst commissioner in fantasy sports. Because he allowed a lot of this s**t go on and he could’ve solved it all … Nob

• srecno otvaranje sezone svima koji slave

Posted Images

Umuvase se Tigersi nekako u playoff. Bullpen odigrao herojski na Fenwayu. Malo je falilo da bude rekordni kolaps.

• Author

sjajna sezona.

u AL me je najvise dojmio Seattle. kakav su oni lineup sklopili. prvo, steta sto Raleigh nije lupio jos 3 komada. bas steta. ali catcher sa 60, my oh my... a iza njega Julio Rodriguez, Arozarena, Polanco i onda su tokom sezone doveli Suareza i Naylora iz Zone. da je Suarez lupio jos jedan, imali bi dva igraca sa 50+ bombi. i to u Seattle. a imaju i pitching. Castillo, Kirby i ako bude OK Woo, to je dovoljno da imaju sanse u AL. i to velike sanse.

od ostalih, od Bostona, Celvelanda i Detroita ne ocekujem nista. Toronto se nazalost sjebao. imaju bas dobar, ujednacen tim. nemaju extremno dobrih udaraca jer je Vlad Jr imao down season, ali nemaju ni rupu u lineupu. ali gomila povreda u septembru je problem. Bichette se ceka, valjda ce moci da igra, ali mnogo veci problem je sto su ostal bez Berriosa i Bassitta, dva coveka koji su sa Gausmanom izgurali sezonu... Yankeesi su standardno najveci favoriti. lineup je ludacki, a i pitching nije problem i pored toga sto Cole nije bacao cele sezone.

prvo iznenadjenje NL su svakako Brewersi. mislim da se ocekivala borba za Piratesima za predzadnje mesto u diviziji, a oni najbolji skor u NL. i to sa neverovatno stabilnim pitchingom i odbranom. ne bi me cudilo da u playoffu pokusaju sta je Detroit radio prosle sezone. Peralta ce biti jedini starter koji ce bacati preko 3 inninga, a ostalo ce kombinovati... i onda da se nadaju da ce kao i tokom sezone da pogode sve kada im treba, jer u tom lineupu osim Yelicha nema extra udaraca.

u ostatku NL, Metsi su negativno iznenadjenje. ne znam kako tim u kojem su Soto, Lindor, Nimmo i Alonso moze tako da zakaze. problemi u pitchingu su ih skupo kostali. Phila Dodgersi su ocekivano uzeli divizije, Padresi ocekivano u WC, a cak ni Cinci nije iznenadjenje...

e sad, my dear Cubs. ja ne verujem da su Cubsi imali ovakvu sezonu. mi smo pred sezonu bili favoriti za diviziju uz Cinci, ali to je bilo ocekivanje tipa 85W. a mi smo imali 92 pobede i to uz nenormalnu kolicinu povreda. prvo, povredi nam se ace, Steele je bio out of season posle 4 tekme. pa nam se raspadne closer a njegova zamena se povredi cim je dobio posao. i onda na muci preuzme posao Palencia, koji odigra brutalnu sezonu, i naravno povredi se pocetkom septembra... ko ce nam biti closer u playoffu, boga pitaj. moguce da ce biti Palencia opet, moguce da ce Hodge koji je kao sto rekoh bio planiran kao zamena, moguce da ce dobiti Kittradge koji je doveden tokom sezone... takodje, Assad, za kojeg se mislilo da ce propustiti 2 meseca, propustio je 4 ipo meseca i pitanje u kakvoj ce formi biti. Taillon koji je uz Shotu vukao 4 meseca ekipu, povredio se u avgustu. sad se vrnuo, ali pitanje koliko je spreman. Shota, koji je bio birljantan se isto tako povredio u avgustu, i od kad se vrnuo, izgleda kao da ja bacam... znaci od tima cija je planirana rotacija 1-5 bila, Steele/Shota/Assad/Taillon/Boyd uz Pressly ili Hodge na closeru, nama je u jednom momentu ostao Boyd uz Hodgea koji se vracao iz povrede... sezonu nam je svakako spasao Boyd koji je kao sto rekoh bio planirani 5th starter, freaking Colin Rea koji je bio emergancy starter i long reliever i rukisha Horton koji je pozvan pre nego sto je planirano jer nije imao ko da baca. Horton je btw razvalio sezonu. iako se ocekivalo da bude odlican starter, nije se ocekivalo da ce biti odmah ovako dobar. to je naravno rezultovalo povredom, pa nece bacati u playoffu...

znaci, protiv Padresa ocekujem da ce starteri biti Boyd i Shota, a treci najverovatnije Taillon. ako prodjemo, Assad bi mogao biti no4. od relievera, poverenje bi trebalo da imaju Hodge, Keller, Palencia, Kittradge i ex starter David Pomeranz, koji se na nagovor Counsella vrnuo iz penzije.

kod udaraca je krenulo ludacki. van svih ocekivanja. Tucker, PCA, Seiya, Hoerner i duo catchera Amaya/Kelly su upropastili svakog pitchera kojeg su videli do all stara. Cubsi i Dodgersi su dominirali u hittingu do all stara. ali, prvo se Amaya povredi, pa se Tucker povredi, pa PCA potone, pa se Seiya povredi. gledas i ne verujes. nakon toga, Amaya se vrenuo sa IL, i u prvoj tekmi sjebe zglob. ono, wtf. pa je Kelly od rezervnog catchera postao prvi. PCA koji je na all staru vec imao preko 20 HR i SB jedva izvukao 30/30 sezonu. zadnja dva meseca lupa ispod mendoze cini mi se. Seiya je upao u nenormalan slump prouzrokovan povredama. sreca, evo, lupipo je HR u poslednje 4 tekme. valjda ce biti OK za playoff. Tucker se vratio zadnje 3 tekme, ali u kakvoj je formi nakon sezone isarane povredama, videcemo. uspeli smo da se doguramo do playoffa pre svega jer se u drugom delu sezone probudio Swanson, Happ je konacno bio zdrav, Hoerner je nastavio da bude dobar, a najvece iznenadjenje je bio rukidha Shaw koji jos nema power, ali je od .150 dosao do .225, te Busch koji je imao ludacki drugi deo sezone, i zavrsio sa 34 HR. kad pogledas, na kraju, niko se nije istakao, ali Busch, Seiya i PCA su svi lupili preko 30 homera, Happ, Swanson i Tucker preko 20. takodje, catcheri kombinovano imaju 30. uz to, Cubsi igraju jednu od najboljih odbrana u ligi. PCA u CF je najbolji defanzivac u ligi, Happ u LF je bvsi gold glover kao i Tucker u RF. Swanson/Hoerner na SS/2B su verovatno najbolji middle infield duo u ligi a Shaw na 3B kao rookie je above average defender. znaci bas sabijamo.

na kraju dana, uspeh ekipe ce zavisiti od pitchinga i odbrane, i neko od trija Busch/Seiya/Tucker treba da objasni u napadu. ako se to desi, imamo sanse. ako pak svi zakazu, kao sto smo imali periode u avgustu/septembru, ondak cemo najebemo. i to jako.

Metsi ispase bez postignutog runa. Meni se cini da im je napad pre svega zakazao. Sa ovakvih par igraca moras imati bar 100 poena vise na nivou sezone. Redsi su mi nit smrdi, nit mirise tim. Vi ste krenuli jako, no nakon pauze je napad imao dosta problema. Moji su na kraju zavrsili kao peta odbrana (uz jos 3 ekipe sa par poena iza), no uzasna ofanziva nam je uskratila borbu za playoff. Zasto uopste uzimas top pitching prospecta, ako si stipsa da napravis ekipu. Philadelphia ocekivano lako uzela diviziju, a neverovatan mi je skor Marlinsa, sa skoro 50%. Dodgersi, Padresi, bez iznenadjenja.

Toronto je bio neocekivano stabilan tokom cele sezone. Detroit je zamalo ispao i to od metiljavog Clevelanda. Seattle odlican, dok su Houston i Texas imali dosta problema u napadu (posebno Rangersi sa najmanje primljenih poena u ligi).

I ove sezone svojevrsna ofanzivna stagnacija. Samo 3 ekipe preko 800 poena, uz jos nekoliko blizu toga. Da li su piceri predobri, ili je u pitanju neki drugi problem, no par ovih top postava bi morali lagano preko 900 poena (i 100 pobeda).

• Author

nije ni cudo sto je ofanzivna stagnacija. svega 7 igraca je lupalo 300+, kao i prosle sezone. takodje, 2019. si imao ludacku HR sezonu zbog promene lopte, ali od tada, sve ide na dole... a pitcheri nisu predobri, vec je mnogo veci overall quality. ranije su 4. i 5. pitcher bili dzakovi za napucavanje, a danas je situacija drugacija. vecina timova ima 4 startera sa ERA < 4... ovo sto je Skenes bacio ove godine, svake godine se nadje neki pitcher koji je blizu toga, ali evo npr Cubsi imaju 6 startera sa ERA < 4... kao u fudbalu, top WR su ostali isti, ali koliko danas imas hvataca sa 1000+ yds

Stoji to za picere. Udjem da gledam mec, zamena startera i ulazi lik koji rutinski ima 100+ 4-seamer. I tako iz dana u dan. Pre je vecina picera finesama resavala situacije (ili bivala nalupana ako nemaju kontrolu). Sada je normalno da nema toliko losih izdanja, plus ima timova koji bas vole da koriste bullpen. Moj Pittsburgh koga god da ubaci na mesto startera, nakon All-Star pauze, taj je drzao ekipu u igri (toliko tesnih poraza, tja). U pravi si za 4. i 5. startera; oni su se ranije cesto rotirali, pa dok tim ne nadje nekog iole pouzdanog. A onda u doigravanju rotacija od 3 clana.

Zavrsnica na Cleveland-Detroit, kao ja na igri. Ako ne lupim HR, tesko cu do poena. Domacin je na 1-2 imao coveka na 3. bazi, bez auta i naravno da nisu poentirali. Meni to deluje kao skoro nemoguce za odbraniti, no to je mozda bio slucaj pocetkom veka, sada se cini da nije pravilo.

• Author

al je bullpen objasnio

4.2 IP, 0H, 0BB i naravno 0R

dobar bio i Boyd iako je zaprimio run u prvom, posle ih naredjao...

Seiya i Kelly b2b u petom za preokret i onda u osmom Hoerner sa sac fly za 3-1

inace, tokom prenosa sam cuo da samo dva tima u ligi nisu imali loosing month. Brewersi i Cubsi

Miller iz Padresa ima zescu FB kontrolu. Plus kada zvizne 103 mph. Izlazi sada zbog hbp (mada je to bio jedan od onih mlitavih, gde je dres ocesan). Da ga je zveknuo 4-seamerom, ne bi se dobro proveo.

Edited by Miljenko

Dodgersi ocekivano dobise sa 2-0 u pobedama. Za odlucujuce meceve mi deluje da Cleveland ima prednost kada je o startnom piceru rec. Detroit jedino moze iscupati napad, posto ne ocekujem neki duel sa malo poena. Najteze je predvideti duel izmedju Cubsa i Padresa. Dve ofanzivno metiljave utakmice za 1-1 i ne bi me previse iznenadilo da i zavrsna bude takva. Yankeesima dajem najvecu prednost veceras. Ne toliko zbog startera, koliko zbog toga sto za Red Soxe baca klinac, protiv jedne od najopasnijih postava (najbolji power sigurno imaju).

Edited by Miljenko

• Author

NLDS prvi put posle 2017!

8 godina prodje, jbt... a jos se secam onog 5. inninga i gresaka Washingtona... tad nismo mogli lopticu da pogodimo, ali pobedili 3-2. i dalje ne znam kako.

doduse ni sada nismo mogli lopticu da pogodimo. ali sjajni start Taillona, onda bullpen preuzeo. u napadu se konacno pojaavili Busch, Tucker i PCA. generalno traljav wild card za oba tima, ali na kraju su Padres bili traljaviji i to je to.

sada Brewersi. pojma nemam sta da ocekujem. bullpen je bas izjahan, ali to je novi baseball. starter moze biti savrsen, leti napolje posle 3-4 inninga. dese se promene, kao sto je bio Skubal ili sinoc Schlittler koji je bacio 8 shutout inninga ali i taj start je bio u fazonu, pa vidis da ne mogu da ga pogode, ne smem da ga menjam, ubice me neko na stadionu. tako da pojma nemam ko ce startovati prvu u subotu. moze biti Boyd nakon 4 day rest jer je protiv Padresa bacao 13 pitcheva pre nego sto se Counsell 4 puta preznojao ne bi li ga sto pre izveo napolje... ako ne on, onda Assad. ko god da startuje, cilj ce biti da prezivi 3 inninga, nakon cega, prvi hit ili walk, i ide na klupu. idiotizam... za Brewerse ce sigurno startovati Peralta. Cubsi imaju bolji napad, ali Brewersi ne udaraju puno, niti jako, ali udaraju kada treba... moglo bi doci do toga ko ima bolji bullpen, a ti su Brewersi u prednosti. doduse, bili su i Padresi, imali su najbolji bullpen u ligi, pa smo ipak dobili. SUS moze biti da cemo gledati jos jedno pacenje gde jedan tim ne moze da postigne run, a drugi nekako postigne 2 ili 3 i dobije tekmu. dok ce u drugom mecu Phila i Dodgersi da igraju na 10-7, 11-9 i slicno :D

Padresima je bio problem sto tesko poentiraju (nista nisu bolji bili ni u regularnom delu, 2. po dopustenim poenima i 20. po postignutim). Sinoc je recimo na 2-0 u 5. iningu i dva auta, Tatis Jr. imao priliku da poravna rezultat (2. i 3. baza, verovatno bi singl van infielda bio dovoljan) i naravno nista se nije desilo. U devetom iningu je Keller zakomplikovao situaciju, no Kittredge to pokriva.

Ja ne volim defanzivne ekipe i drago mi je sto Padresi i Indiansi/Guardiansi geknuli. Nadam se leprsavijim utakmicama u prvoj rundi. Dobro vasa ce verovatno zavisiti primarno od picera. Mada ni ova Yankees-Red Sox serija nije odusevila. Ja sam tu ocekivao 10+ poena na bar 2 meca, a ne ovaj cripple fight.

Edited by Miljenko

• Author

nasa su ti isto tako dve defanzivne ekipe... ono, gledam Red Sox-Yankees. ja garantujem da su pitcheri bili bolji nego izmedju nas i Padresa, ali tamo middle infield izvlaci slamcicu ko mora da se pomeri... jedno 7 ground outa su pustili jer se niko ne pomera. Jazz uhvati lopticu, pa se namesta 4 minuta pre nego ce je dobaci do prve baze. zasu. nama je samo juce sam Swanson skinuo 4 hita, Hoerner 2.

• Author

veceras krece DS u sve cetiri serije. otvaraju Cubsi i Brewersi u 8. Boyd vs Peralta. Boyd baca sa skracenim odmorom, ali obzirom da je jedva bacao u utorak, moze danas da izvuce 4 inninga valjda. takodje, utakmica 2 je u ponedeljak, utakmica 3 u sredu. znaci Shota baca na 4 day rest, Taillon na 5 day rest. ako dodje do 4. ona ce biti u cetvrtak, znaci verovano novi start Boyda sa 4 day rest. eventualna peta je u subotu. znaci Shota sa 4 day rest..

ovo ostavlja Soroku, Reu, Civalea i Browna za long relief ako bude trebalo. iznenadjenje je da nema Assada na rosteru. hitting ce biti standardan. Kelly, Busch, Hoerner, Swanson, Shaw, Seiya, PCA, Happ i Tucker na DH. zamene su McGuire, Turner, Alcantara i Castro. McGuire je tu kao rezervni catcher, Turner moze 1, 3 ili DH, Alcantara outfield a Castro je zena za sve, bukvalno igra svaku poziciju osim catchera. ali kao sto rekoh, oni su tu za ne do bog. startnih 9 se nece menjati bez preke potrebe. jedino Seiya i Tucker da zamene RF i DH, ali mislim da ni to nece da ne rizikuju Tuckerovu povredu

• Author

iju sta nam napravise.

9-1 posle 2 inninga. a otvorili tekmu sa HR... i onda Boyd nije mogao da izadje iz prvog inninga. realno, kad je Hoerner napravio gresku, to je bio kraj tekme. a ovi lupaju single po single. potpuno neverovatno. u 2 inninga 10 hitova i 3 walka. sve ti jebem