Tpojka Posted April 11 Posted April 11 Ako uzmeš ljetne, manje će biti dileme "hajde još ovu sezonu". Tj. ako svejedno uzimaš set.
ducca Posted April 11 Posted April 11 On 7. 4. 2024. at 0:32, zorglub said: Šta znam, ako ste se svesno odlučili za automobile sa dimenzijama točkova od 17" i preko, valjda ste računali i na veće cene guma i vulkanizerskih usluga? A jbg vulk usluge su neminovnost kolike god da su dimenzije tockova, ali 5000-5500 plaćati po sezoni za zamenu je pljačka. A danas svaki auto koji nije neka klasa malog gradskog ima 16+ veličinu točkova, nije to ne znam kakvo bahaćenje. Veći fensi servisi su se baš promangupirali, zapravo vulkanizerski lanci. Manje lokalne zanatlije i dalje drže kud i kamo normalne cene, tu oko 3.000 +- 500 je ok. Ovih 2.300 za Beograd u 2024. (i to promo za sve veličine je akcija) je ispod svega što sam skorije video/čuo.
zorglub Posted April 11 Posted April 11 15 minutes ago, ducca said: Ovih 2.300 za Beograd u 2024. (i to promo za sve veličine je akcija) je ispod svega što sam skorije video/čuo. Toliko sam pre 10ak dana platio kod mog prigradskog vulkanizera, još mi je usput ka poslu. 14ice doduše.
Mr.Mxyzptlk Posted April 11 Posted April 11 (edited) u krusevcu je menjanje sve 4 i balansiranje bilo 1500, ako su na felnama ispod 700-800. pred 2 godine Edited April 11 by Mr.Mxyzptlk
kud u maglu Simoviću Posted May 15 Posted May 15 ako je guma 215/60/17 fabričkitm stavljena, da li mogu, bez da ću nešto pojebati, staviti višu gumu (65)? all season je u pitanju
brusli Posted May 16 Posted May 16 (edited) https://www.internet-prodaja-guma.com/kalkulator-guma Razlika moze da bude do 3%. https://blog.ipg.rs/kalkulator-guma/ Ispada da ne mozes jer je razlika +3,1% Edited May 16 by brusli 1
Tpojka Posted May 16 Posted May 16 Gledao sam i ovaj, djeluje da je obim bitan https://tiresize.com/tyre-size-calculator/ 1
JakeBlues Posted May 16 Posted May 16 (edited) 16 hours ago, kud u maglu Simoviću said: ako je guma 215/60/17 fabričkitm stavljena, da li mogu, bez da ću nešto pojebati, staviti višu gumu (65)? all season je u pitanju 205/65/17 pasuje po dimenzijama, minorna je razlika. Mada za 215/60/17 postoji Michelin CrossClimate 2 (najbolje all season koje sam imao ikada, i topla preporuka), a u dimenziji 205/65/17 mislim da ih ne prave. Edited May 16 by JakeBlues
Djuro Posted May 16 Posted May 16 16 hours ago, kud u maglu Simoviću said: ako je guma 215/60/17 fabričkitm stavljena, da li mogu, bez da ću nešto pojebati, staviti višu gumu (65)? all season je u pitanju kod nekih auta moze. pogledaj u user manual. tamo su navedene sve dopustene dimenzije. 1
kud u maglu Simoviću Posted May 16 Posted May 16 40 minutes ago, JakeBlues said: 205/65/17 pasuje po dimenzijama, minorna je razlika. Mada za 215/60/17 postoji Michelin CrossClimate 2 (najbolje all season koje sam imao ikada, i topla preporuka), a u dimenziji 205/65/17 mislim da ih ne prave. za sad sam najbliži continentalu za neverovati najpovoljnije su na ananasu 1
JakeBlues Posted May 16 Posted May 16 Ne kažem da je to slučaj s Ananasom no te povoljne cene za internet kupovinu guma često znače i da su to gume koje su malo duže stajale u magacinima. Mada ne mora da znači. U svakom slučaju good luck!
Tpojka Posted May 17 Posted May 17 23 hours ago, kud u maglu Simoviću said: za sad sam najbliži continentalu Solidan izbor, ako situacija ne bude nalagala drugo po savjetu vulkanizera sljedeće proljeće stavljam SportContact 7 ili ContiSportContact 5
kud u maglu Simoviću Posted May 30 Posted May 30 On 16. 5. 2024. at 15:57, JakeBlues said: Mada za 215/60/17 postoji Michelin CrossClimate 2 (najbolje all season koje sam imao ikada, i topla preporuka) uzet michelin, za continental sam morao da idem u žarkovotm a ovo mi je bilo ispred nosa plus ovakva preporuka i izbor je bio jednostavan 2
Ras Posted May 30 Posted May 30 Čitajući vas, mislim da sam blizu odluke da pređem na all seasons gume. Na hotel za gume i zamenu na svake 4 godine potrošim jedan ovaj Mišlen komplet. 1
kud u maglu Simoviću Posted May 30 Posted May 30 sad sam čuo najluđu kombinaciju, tip pozadi tera all season, a prednje menja po sezoni drugo mesto je kolega koji tera zimske gume cele godine 1
Recommended Posts