Caligula Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 (edited) Kako se cisti RAM ? Zar se ne cisti automatski e da - koju da kupim, DDR2, DDR3, DDR4? Gde se to gleda Edited March 24, 2021 by Caligula
ragasto Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 MIslio sam na čišćenje sbega nepotrebnog - u Afteru Purge + All memory and Disk cache. Uvek pre početka rada, tu može mnogo da se nakupi i uspori sve. 1
francuski sobar Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Ako iste projekte sada renda sporije može biti predebeo windows ili prljav CPU/GPU kaže moj drug Renderevac.
ragasto Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Pa da, a ovo može najbrže da se proveri i eventualno reši.
Anonymous Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 40 minutes ago, Caligula said: Imam star PC koji odlicno radi i nije bilo potrebe da ga menjam E sad, u poslednje vreme poceo da zaglavljuje tamo gde mu je potrebna graficka memorija. Nekad fotosop, nekad afterefects, danas ono sto mi je rendao bez problema u 3D MAX cekam ga po 10 minuta, prosto zaglavi. Da li je do RAM memorije (ar ne bi prijavio da je uginula?) ili do graficke? Treba mi za posao a ne mogu sad da kupujem sve komplet (maticna, procesor, graficka) Prvo ga reinstaliraj pa onda gledaj sve ostalo.
Anonymous Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Nikako. Do neke tačke pomažu ti programi za čišćenje, a onda beznadežno uspori. Pre neki dan sam na poslu, posle duže rasprave sa pametnjakovićima, reinstalirao kompjuter na kom radim, poleteo je, a čišćen je uredno pre toga. A da olakšaš sebi posao za ubuduće, kad reinstaliraš i ispodešavaš mašinu i staviš sve programe onda napraviš imidž diska i posle ga vraćaš u takvo stanje za 15 minuta. 5 1
Skyhighatrist Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 1 minute ago, Anonymous said: A da olakšaš sebi posao za ubuduće, kad reinstaliraš i ispodešavaš mašinu i staviš sve programe onda napraviš imidž diska i posle ga vraćaš u takvo stanje za 15 minuta. Ja ne kapiram zašto užasno malo ljudi ovo radi... Ispremeštaš My Documents, mailove i slično na drugi disk, napraviš image i bukvalno bez trzavica za 15 minuta imaš novi komp kad ti zatreba.
Anonymous Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 (edited) Zato što im niko nije rekao da se skoro sve od podataka može prebaciti na drugi disk/particiju doslovno sa cut/paste i da će ubuduće sve biti snimano na tom drugom disku. Edited March 24, 2021 by Anonymous
kipo Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 @Caligula Glede RAMa, photoshop ima ispod radnog prozora onaj jezicak, pa izaberes efficiency, ako je ispod 90% treba pojacati RAM ili tamo u preferences ono let photoshop use.. Inace ako je ispod 100% iskoristio je sav ram i zapinje. 1
Frank Pembleton Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Zato što im niko nije rekao da se skoro sve od podataka može prebaciti na drugi disk/particiju doslovno sa cut/paste i da će ubuduće sve biti snimano na tom drugom disku. Samim cut/paste i onda će win sam da nađe to gde da snima? E koji vam je software dobar za pravljenje image os? .... Shiit has hit the fan!
Anonymous Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 (edited) Da, uđeš u C:/Users/<username> i sve foldere (osim AppData, koji ti se verovatno neće ni prikazati) prebaciš u neki folder na D, kog si prethodno napravio (User, Podaci, šta god). To je čitava priča. Ja za pravljenje imidža koristim Paragon, ima i besplatna verzija. edit: upravo u taj pomenuti AppData će se smestiti tona đubreta. Edited March 24, 2021 by Anonymous
Mil@n Posted March 25, 2021 Posted March 25, 2021 3 hours ago, Caligula said: Kako se cisti RAM ? Zar se ne cisti automatski e da - koju da kupim, DDR2, DDR3, DDR4? Gde se to gleda Pogledaj model ploče na netu/kutiji/nekom programu koju memoriju koristi i koja je maksimalna frekvencija. Takođe valja proveriti - a što mnogi ne rade - na kojoj brzini radi memorija, jer memorija ne radi uvek na maks brzini kada se nakači već mora u biosu da se nacifra na željeni takt. Takođe, ako ti je max npr 2400, a imaš 1600, prodaj tu i kupi dva modula od 16 na 2400. U win 10 na ctrl+alt+del --- Task manager --- Performance ćeš videti na kojoj frekvenciji ram radi (kao i koliko ga je, ali to znaš).
Milosh76 Posted March 25, 2021 Posted March 25, 2021 (edited) Ako nemas ssd, kupi, ubrzaces komp jedno 10 puta. Za RAM instaliras cpu-z ili hwinfo i procitas koji ti je RAM i kupis isti takav, ako ga ima ili juris po KP. Edited March 25, 2021 by Milosh76
Recommended Posts