Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted

Relativno hitno pitanje :unsure: Nesto je trokiralo na tatinom [sad vec starom] Dell desktopu, pa bih mu uzeo neki novi desktop.

Posto sam ja desetak godina na Apple masinama [sto kod kuce, sto na poslu], kakva je situacija sa kopiranjem/kloniranjem diska sa operativnim sistemom/programima kod PC/Win-a? 

Ima legit Win 10 i Office 2016, da li oni mogu da se instaliraju na nov komp bez da se 'de-autorizuju' sa starog?

Posted

Tesko da ce moci da se deinstalira bilo sta na starom kompu kad ne radi :sad:

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted

A imas li neku pismenu licencu ili neki key na nekom disku ili u mailu ili bilo sta sto bi ti pomoglo da nakon reinstalacije aktiviras opet? Nemoguce da MS nije to poslao na neki nacin.

Posted
11 minutes ago, Milosh76 said:

A imas li neku pismenu licencu ili neki key na nekom disku ili u mailu ili bilo sta sto bi ti pomoglo da nakon reinstalacije aktiviras opet? Nemoguce da MS nije to poslao na neki nacin.

Da, imam key i za Win i za Office, samo ne znam da li ce prihvatiti na drugom kompu ako je vec iskorisceno na jednom.

Posted

Pa hardver se mora menjati... ako kupis potpuno nov procesor, plocu... sa intela predjes na AMD... to je prirodni poredak... trebalo bi key da vazi...Ako ne vazi, uvek mozes da krekujes :D 

Posted

Da, imam key i za Win i za Office, samo ne znam da li ce prihvatiti na drugom kompu ako je vec iskorisceno na jednom.
Važiće
Posted

Hvala!

Posted
32 minutes ago, Milosh76 said:

Ako ne vazi, uvek mozes da krekujes :D 

Ili za 2, 2.5 evra da uzmeš novi win10

Posted

Oem Windows 10 je vezan za valjda maticnu plocu, ako si kupio Dell desktop sa instaliranim windowsom to ce biti oem licenca i neces moci da ga prebacis na novi. Ako mislis opet da kupis dell opet mozes dobiti i windows.  Za office, vidi ovo

https://support.office.com/en-us/article/deactivate-office-365-if-you-see-a-limit-reached-error-767e3560-96ed-4b1c-806d-2fe01c529b1b?ui=en-US&rs=en-US&ad=US

Ili ovo

https://support.office.com/en-us/article/activate-office-using-the-activation-wizard-1144e0de-e849-496e-8e33-ed6fb1b34202?ui=en-US&rs=en-US&ad=US#bkmk_reinstall

Posted

Ne, Win10 je kupljen naknadno.

Posted
9 minutes ago, renne said:

Kao što rekoh...

Znam, hvala - ovo je samo bio odgovor djili-ju...

Posted
12 hours ago, djili said:

Oem Windows 10 je vezan za valjda maticnu plocu...

Bio nekad. Sad dopuštaju prebacivanje na novu platformu preko MS naloga, ja sam svoju OEM licencu uspeo da prebacim na novi hardver bez ikakve muke.