Aleksandar88 Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 Keke Rozberg koji je imao koliko beše pobeda u sezoni kada je osvojio jedinu titulu, jednu-dve [emoji16]?
Lancia Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 2 minutes ago, Aleksandar88 said: Keke Rozberg koji je imao koliko beše pobeda u sezoni kada je osvojio jedinu titulu, jednu-dve ? Ma nije to bitno, meni je bio interesantan za gledanje.
Ivo Petović Posted August 6, 2020 Author Posted August 6, 2020 Jednu valjda...to je sezona u kojoj je Žil Vilnev poginuo, a Pironi doživeo nesreću zbog koje više nije vozio u F1 ( i to dok je bio vodeći u plasmanu). Prost i Pikea sa nepouzdanim turbo mašinama, i Rozberg ni kriv ni dužan postade prvak. Jedno od prvih sećanja na F1 je njegovo pominjanje u prenosima i rečenica, svetski prvak Keke Rozberg, tad sam mislio da je on najbolji vozač u F1.
Lancia Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 Meni je bila seksi pojava Renoovih turbo masina sa Zan Pjer Zabuiem.
Radoye Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 2 hours ago, Aleksandar88 said: Keke Rozberg koji je imao koliko beše pobeda u sezoni kada je osvojio jedinu titulu, jednu-dve ? Te godine je Ferari bio neprikosnoven ali su izgubili oba vozaca tokom sezone dok je Kekeov Vilijams bio tek cetvrti u poretku konstruktora, iza Ferarija, Meklarena i Renoa. Keke je imao fantasticnih voznji te sezone iako je pobedio samo jednom. Inace niko nije te godine pobedio vise od dva puta. I Majk Hotorn je 1958. uzeo titulu sa samo jednom pobedom spram Mosovih 4 pa ga niko ne osporava zbog toga. I Hotorn i Fil Hil (sampion za 1961.) su za celu karijeru skupili samo po 3 pobede pa su opet zasluzeno svetski prvaci i legende auto-sporta ali na Kekea svi zapusavaju nos. Inace malo je poznato da je Keke pobedio na svom debiju u F1 bolidu vozeci za Teodor (to je nesto otprilike na nivou nekadasnjeg Minardija - simpaticni amateri koje svi preticu za po krug) 1978 na Silverstonu na trci van sampionata po ogromnoj kisi:
James Marshall Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 Znači ide se na to da Luis prebaci 100 pobjeda
Radoye Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 Proseravanje. Verovatno FIA ne zeli da isprepada Aston Martin koji dogodine treba da uleti u RP. Ovo je minimum trebalo da bude diskvalifikacija sa svih trka do sada.
Ivo Petović Posted August 7, 2020 Author Posted August 7, 2020 Idealno bi bilo da bord Mercedesa smeni austrijskog prevaranta pošto je brend direktno upleten u ovu šaradu. Pa nek vara sa svojim drugarom Strolom do mile volje.
Jimmy Kowalski Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 25 minutes ago, Radoye said: Proseravanje. Verovatno FIA ne zeli da isprepada Aston Martin koji dogodine treba da uleti u RP. Ovo je minimum trebalo da bude diskvalifikacija sa svih trka do sada. Pa to je tipicna FIA odluka, politicki motivisana i satro balansirana. Ja sam iznenadjen da su ih uopste kaznili, ocekivao sam da ce biti kao sa Ferrarijem. RP ce nastaviti sa ovim bolidom do kraja sezone bez ikakvih posledica, a onda kao od sledece sezone vise nece biti moguce ovako iskopirati tudji bolid. Kad samo pomislim na najavljeni budget cap i koliko ce tu samo biti varanja, pre svega medju vodecom trojkom, koji ce proci nekaznjeno..
burekdzija Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 1 hour ago, Ivo Petović said: Idealno bi bilo da bord Mercedesa smeni austrijskog prevaranta pošto je brend direktno upleten u ovu šaradu. Pa nek vara sa svojim drugarom Strolom do mile volje. To bi bilo odlicno, i neka dovedu Binotta, on zna kako se vodi F1 tim, a Toto nek predje u Mclaren pa da padne titula za godinu, dve
Ivo Petović Posted August 7, 2020 Author Posted August 7, 2020 (edited) Ferari i Meklaren ulažbu žalbu na odluku...verovatno i Renault. Austrijski prevarant je danas bio mnogo iznerviran, biće ovde još perja. Svidja mi se što je Meklaren skupio muda, danas je Toto posebno pobesneo na Zeka Brauna i Kler Vilijams...valjda očekuje da mu se sagnu što im daje motore. Edited August 7, 2020 by Ivo Petović
Aleksandar88 Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 Ferrari se žali jer je kazna prestroga [emoji23].
Recommended Posts