Ros Posted September 16, 2022 Posted September 16, 2022 odgledah prve dve epizode. glumce kao da su terzic i mrkela birali. nikako da se naviknem. jedino galadrijel zadovoljava
Weenie Pooh Posted September 16, 2022 Posted September 16, 2022 3 hours ago, Arkadija said: Jel Adar Sauron? Čisto sumnjam da Sauron lično nadgleda kopanje nekog tamo rova i dileme tipa "da li seći stablo ili čupati iz korena, ili možda pak kopati izokola" Nisam više ni u Brodolomca ubeđen, pošto sam ga slušao kako serucka diljem Numenora kapiram da nema šanse da je Sauron toliko brbljiv i iritantan. Jeste da mu je stalo da sazna tajne kovanja metala ali to je verovatno još jedan red herring. 3
J-♣ Posted September 16, 2022 Posted September 16, 2022 Nakon odgledane E04, verujem da jeste. Sauron was said to have many names in days of old. - Perhaps this is one of them. Spoiler Adar zarobljenom vilenjaku: And I am no god. At least... Not yet. i Drška drevnog mača, pronađena u podrumu gde su čuvali skupljeno korenje, pa identifikovana od čiče u osmatračkoj kuli (Waldrig, vlasnik podruma), a nezavisno od toga i komandujući ork je prepoznao dok je u zasedi pokušao da ćapi onog klinca i taj info preneo Adaru - meni potvrđuje tvrdnju: Adar=Sauron sad mi onaj meteor men misterija, zvezdu padalicu tumači onaj čiča Waldrig da je znak da se Sauron vraća 1
Filozof manijak Posted September 19, 2022 Posted September 19, 2022 Tom Bombadil se na sindarinskom zvao Jarvejn ben-adar (prevedeno kao najstariji i bez oca) Adar = otac E sad, kakve to veze ima sa likom iz serije, nemam pojma
Weenie Pooh Posted September 19, 2022 Posted September 19, 2022 22 minutes ago, Filozof manijak said: Tom Bombadil se na sindarinskom zvao Jarvejn ben-adar (prevedeno kao najstariji i bez oca) Adar = otac E sad, kakve to veze ima sa likom iz serije, nemam pojma Pa pita ga i Shaft™ nešto tipa "Why do they call you Father?"
*edited by mod Posted September 20, 2022 Posted September 20, 2022 On 16.9.2022. at 17:53, Arkadija said: Jel Adar Sauron? 3 4
Filozof manijak Posted September 20, 2022 Posted September 20, 2022 Ovaj na trećoj slici, što je glumio undead ujaka strica Džona Snežnog, Bendžen Stark, u GoT-u je Sauron. Eto i to sam vam rešio. Setio sam se jedne vesti od pre par godina: Quote The actor who plays Benjen Stark in ‘Game of Thrones,’ Joseph Mawle, has been cast as the lead villain in the upcoming Lord of the Rings series. PS: još nisam pogledao ni jednu epizodu
Arkadija Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Koliko je sezona planirano ovo da traje? Smoriše žestoko u ovih 5 epizoda, toliko da na kraju više ne znam o čenu se radi. U kakav rat sada idu ovi sa ostrva? To nije rat u kome je Izildur odsekao prst Sauronu, a prstenje moći nije ni na viduku, jer još uvek nemamo Saurona.
Amos Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Njih treba prvo Sauron da zavede™, pa ce tek onda da mu seku prst.
radisa Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 2 minutes ago, Mos said: Njih treba prvo Sauron da zavede™, pa ce tek onda da mu seku prst. A izmedju zavodjenja i secenja prsta ima da im bog potopi ostrvo... 1
Weenie Pooh Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 (edited) 42 minutes ago, Arkadija said: Koliko je sezona planirano ovo da traje? Smoriše žestoko u ovih 5 epizoda, toliko da na kraju više ne znam o čenu se radi. U kakav rat sada idu ovi sa ostrva? To nije rat u kome je Izildur odsekao prst Sauronu, a prstenje moći nije ni na viduku, jer još uvek nemamo Saurona. U rat Dobra protiv Zla, šta sad ti hoćeš, komplikuješ i postavljaš pitanja, da nisi možda na strani Saurona? U knjizi su Numenorijanci™ zaplovili na Istok pod ovim bradonjom Ar-Pharazonom, koji je bio kralj a ne kraljičin savetnik ili šta je ovaj već, da prebiju Saurona koji je pravio probleme vilenjacima već jedno hiljadu-dve godina (odavno iskovao prstenje i sve to). Onda su ga priveli zarobljenog u Numenor, on ih tamo na brzinu iskvario i ubedio da se pobune protiv Valara koji im ne daju da žive večno. Oni se pobunili, Valari im potopili ostrvo i punktum. (Sauron se tada vratio u Mordor.) Preživeli samo Elendil i njegova familija koji su ostali lojalni Valarima, otišli na mainland da osnuju Gondor i Anor. Ovde u seriji je konfuzija od tajmlajna. S jedne strane niko ne zna gde je Sauron, svi vilenjaci osim Galadrijele opušteni, pravimo se iznenađeni da orci i dalje postoje... a u isto vreme Numenor šalje vojsku u pomoć protiv Saurona. Koji još ništa živo nije uradio. Ni prstenje iskovao, ni ništa! Edited September 23, 2022 by Weenie Pooh 1
Amos Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 Mnogo je jako Samo mi je kul jer ne smatram da gledam Tolkinov svet, više kao neko da je pokušao da napravi fan-fic a nije imao ideju za imena pa uzeo ova poznata. 1
Arkadija Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 (edited) Sad sam uzela da nabrzaka pročitam deo od strane 378 do strane 400, O prstenovima moći i trećem dobu, jer ono od pre je nebitno za ovu papazjaniju. Kad oni mogu da snime ovako zbrda- zdola, mogu i ja parcijalno da pročitam. Edited September 23, 2022 by Arkadija 1
radisa Posted September 23, 2022 Posted September 23, 2022 23 minutes ago, Weenie Pooh said: U rat Dobra protiv Zla, šta sad ti hoćeš, komplikuješ i postavljaš pitanja, da nisi možda na strani Saurona? U knjizi su Numenorijanci™ zaplovili na Istok pod ovim bradonjom Ar-Pharazonom, koji je bio kralj a ne kraljičin savetnik ili šta je ovaj već, da prebiju Saurona koji je pravio probleme vilenjacima već jedno hiljadu-dve godina (odavno iskovao prstenje i sve to). Onda su ga priveli zarobljenog u Numenor, on ih tamo na brzinu iskvario i ubedio da se pobune protiv Valara koji im ne daju da žive večno. Oni se pobunili, Valari im potopili ostrvo i punktum. (Sauron se tada vratio u Mordor.) Preživeli samo Elendil i njegova familija koji su ostali lojalni Valarima, otišli na mainland da osnuju Gondor i Anor. Ovde u seriji je konfuzija od tajmlajna. S jedne strane niko ne zna gde je Sauron, svi vilenjaci osim Galadrijele opušteni, pravimo se iznenađeni da orci i dalje postoje... a u isto vreme Numenor šalje vojsku u pomoć protiv Saurona. Koji još ništa živo nije uradio. Ni prstenje iskovao, ni ništa! Sano ispravka Valari su molili Erua da nesto uradi, jer oni nisu smeli na boziju decu... I ovaj ih potopio...
Recommended Posts