Jump to content
IGNORED

Istorija fudbala

Meazza

Recommended Posts

Posted

@omiljeni Ja bih rekao da je to Brazil-Njemačka finale najavljivano uvijek. :D Jednostavno, dvije najjače fudbalske sile, uz Italiju koja je uvijek tretirana kao neki favorit iz drugog startnog reda.

Na kraju se famozno finale te dvije repke desilo na najgorem prvenstvu ikad, sa možda najgorom njemačkom repkom unazad 30 godina i Brazilom koji je bio iza Francuske i Argentine u nekim prognozama* prije prvenstva, obzirom na klupsku formu glavnih igrača.

* - mojim prognozama

Posted

Tako je, Brazil, Nemacka i Italija koja vreba, to je to. Steta sto je bas 2002. bilo to finale, ali Ronaldo i Rivaldo su izvadili stvar. Nesto slicno je i u LS, Real, Milan i Liverpul.

Posted
4 hours ago, cartman said:

94 - Dobre Vode kod Bara u vikendici sa rodjacima ,gledanje utakmica na crno-belom minimatiku , hvatanje RAI signala preko pucine, Leckov i Hadzi...

Ti si ja :ohmy:

• +1 1
Posted
10 minutes ago, Moća said:

Ti si ja :ohmy:

I am you... But stronger... 

Vikendica bila na vrh brda bez tekuće vode... 45 minuta vraćanja sa plaže. 

Najbolja letovanja ikada... Preferans i knjige i podjebavanja od strane starijeg burazera. 

Good times

Posted
47 minutes ago, omiljeni said:

Uvek ljudi spominju da je bio Panini album i za 1994, ali ja to nikad u životu nisam video. Skupljao sam 1990, 92 i 96, ali 94 pod sankcijama, nema šanse da je bilo kod nas i nema šanse da mi je to tek tako promaklo.

Postoji album Paninija za '94, ali nije izlazio kod nas, ne znam da li zbog sankcija ili neceg drugog, uglavnom kod nas je bio album americkog izdavaca Upper Deck koji je u to vreme bio poznat po NBA albumima sa slicicama, a posto se igralo u Americi verovatno su dobili neka prava na to. To mi je prvi WC album koji sam skupljao u zivotu. A Panini 94 ima da se nadje na eBayu za neke solidne novce.

Posted (edited)

Koliko je sjeban kvalitet tih albuma u poslednje vreme. Papir djubre, estetika i sadrzaj zalosni. Zato slicica ima 65891.

Edited by Meazza
  • +1 1
Posted (edited)

'98 dobijem pare za uzinu, kupim slicice i malaksao jedva stignem nazad kuci gladan i zedan s onom kockastom torbom na ledjima od 20 kila. 

Dan danas se secam da sam imao 3 Chamota i 3 Dris Benzekrija (tezak kanal od golmana, Maroko). Kako je bilo lepo po prvi put upoznavati citav taj svet, zavidim svakome mladjem na tome, kao kad prvi put cuju neku pesmu/pogledaju neki vrh film pa ostane urezano zauvek gde je bio tada. :)

Secam se gledamo cale i ja tekme neke, ja vicem na TV da treba da udje ovaj/onaj, cale me gleda belo, who the fuck is Liviu Ciobotariu? Ja ga imam u albumu i kapiram da je to neki baja, kakav kurac Popesku. Sta zna dete sta je 100 kila. :laugh:

Edited by Plajvi
  • +1 1
  • Wub 1
Posted (edited)

Italija je retko bila favorit. U zadnjih pola veka samo jednom prvi favorit, kao domacin '90. Mozda 2002 u najuzem krugu ali i tada malo iza Arg i Fra. 

Recimo Nemci su 80ih zakljucno sa Italijom uvek bili potcenjivani, uvek su vece sanse davane Brazilu, Francuskoj, a 90te Italiji i Holandiji. Ali zato su 90ih debelo precenjivani i tad se zapravo najvise provlacila fama o njihovoj nepobedivosti. Porazi od Bugara i Hrvata su smatrani svetskim cudima. 

Ali u ovoj modernoj eri tj zadnjih dve i po decenije Spanija I Francuska su cesce i vise smatrane favoritima narocito naspram Italije. Mozda su i Englezi vise od njih pominjani

Edited by dillinger
  • +1 1
Posted

inače, ova diskusija, i odlazak na YT da overim neke hajlajte, me podseti na Jirgena Klinsmana.

mislim da nema napadača kog sam se toliko plašio.

čovek je dao 11 komada na tri Mundijala.

al na stranu statistika, meni je on delovao kao neko koga ne možeš da čuvaš i samo je pitanje da li mu je dan i koliko će spram toga da te napuni.

od novijih me Thomas Miler podseća na njega.

isto Švabo. isto bez emocija. isto trpa nemilice.

kontam da će i on u trenere jednog dana kao i Klinsman.

Posted

Plus je klinsi retko simpatican svabo, kao sto je bio boris beker npr

Posted

Ubica od napadaca, skoro sam gledao neke utakmice Intera kad su igrali on, Breme i Mateus. I sa loptom je bio zajeban, tipa ustopuje je i zastane i onda iz mesta neocekivano krene i izbaci cuvare, a loptu pomeri malo dalje, tako da samo on moze da je stigne. Sutira iz bilo kog ugla, teske lopte mu nisu problem, akrobatika, ma sve. Samo se ne slazem da je bez emocija, naprotiv, bio je bas velika lozana, uvek je proslavljao svaki gol kao da je u finalu svetskog. 

Posted

Ma ovo je bog fudbala bio, svaki sekund ovog videa je vredan gledanja.

• +1 2
Posted

Sad sam se setio one reklame za Hyundai sto je isla tokom celog EP 2000, brainwash. 

Evo je. :)

Posted
4 hours ago, Meazza said:

Ubica od napadaca, skoro sam gledao neke utakmice Intera kad su igrali on, Breme i Mateus. I sa loptom je bio zajeban, tipa ustopuje je i zastane i onda iz mesta neocekivano krene i izbaci cuvare, a loptu pomeri malo dalje, tako da samo on moze da je stigne. Sutira iz bilo kog ugla, teske lopte mu nisu problem, akrobatika, ma sve. Samo se ne slazem da je bez emocija, naprotiv, bio je bas velika lozana, uvek je proslavljao svaki gol kao da je u finalu svetskog. 

ta trojka nije bila slabija od holandske trojke u milanu, ali je milan u to vreme imao bolje domace igrace i zato su onako dominirali. 

lozana je klinsman i solidan motivator. 2006-e kad je bio selektor nemacke, on je bio taj koji je dizao motivaciju, a jogi se bavio taktickim problemima

Posted

Moja prva slicica je bila za WM '74... pogrešno je zalepio i od tada još šizim kad se tako nešto desi. Međutim, ne sećam se tog prvenstva. Prva utakmica koje se jasno sećam je čuvenih 2:4 protiv BRD u Beogradu.

Što se tiče Argentine, nije se svaka utakmica prenosila, jeste većina koliko se sećam, npr. Ita-Fra u grupi ili posle u 2. fazi, ali mnoge nisu. Na primer, Brazil-Argentina nije prenošena već je bio odloženi snimak cele utakmice (dal' zbog dnevnika ili čega već). Sa tog prvenstva pamtim veliku igru Austrije u drugoj fazi protiv Nemačke, finale naravno, poništen gol u utakmici za treće mesto. Rensebrinka koji 'glumi' Krojfa. Ne sećam se da se tada uopšte pisalo zašto nema Krojfa u repstaciji. Naravno, sećam se 'kvarne' pobede Argentine protiv Perua koja možda i nije bila kvarna, a i nije prenošena kod nas, ali je večito ostala takva. To je takođe prvo prvenstvo gde je na papiru totalni autsajder otkinuo bod favoritu (Nemačka - Tunis) ne računajući Severnu Koreju naravno.

Što se Španije tiče, ovde je bila velika euforija. Mi smo imali najbolji ili drugi najbolji rezultat 1979, tukli smo i Argentinu i Italiju, valjda samo jedan remi te godine. Prošetali se kroz kvalifikacije, sa doduše porazom od Italije, ali prvi u grupi. Izdavale se knjige o prvenstvu i slično 'na angro' i onda još bude prva faza sa Kamerunom koji zbog glupe gol razlike ne prođe dalje, pa zatim Alžir koji ispadne zbog lošeg rasporeda održavanja utakmica (mislim da je to poslednje prvenstvo da poslednje dve utakmice u grupnoj fazi nisu u isto vreme)... nas ne želim da se sećam na tom prvenstvu, samo smo izbacili sirote Hondurašane bzvz

• +1 1