Jump to content

Istorija fudbala

Featured Replies

• Author

Ma jok, ja sam od onih sto veruju da su Maradoni smestili. :) A ovo je timski gol, ne samo Maradonin.

Edited by Meazza

Meni bolji onaj Kambijasov zgoditak protiv nas 2006, pleli su čitav minut. 

I kad su zajebali Engleze 98 s onim slobodnjakom, Zaneti zategao levicom. Mada je već viđeno to bilo 94 - mislim Brolin protiv Rumuna. 

nema senke nad ovom utakmicom, ovde je bio cist, jedino to zaletanje u kameru i ludacki pogled kod proslave gola

• Author
24 minutes ago, borris_ said:

Que c'est bon!!!!

1 Tradicija.

Drulovic i Savo carevi.

Kakav je Kralj sisa od golmana, da su stavili saksiju na gol prosli bi isto. 

• Author

Branio je isto tako i u Portu i PSV-u. Gledao sam hajlajtse Lige Sampiona tih sezona, smesno sta je radio. 

• 3 weeks later...
  • Author

K'o Maradona Englezima '86 :smiley_hail:

Primetio sam da u fudbalu često brojčana prednost odbrambenih donosi kontraefekat, tipa četvorica brane jednog igrača i svi rasporede odgovornost po principu "ma on će" i napadač se samo izmigolji i prođe. Čini mi se da bi teže prošao 1 vs 1.

Bejl, Šestić I Savićević odjednom. :kecman:

• Author
10 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Primetio sam da u fudbalu često brojčana prednost odbrambenih donosi kontraefekat, tipa četvorica brane jednog igrača i svi rasporede odgovornost po principu "ma on će" i napadač se samo izmigolji i prođe. Čini mi se da bi teže prošao 1 vs 1.

Ali iz toga sledi da je odbrana covek-na-coveka superiorna u odnosu na zonu i presing.

Beograd - mesto gde je postignut prvi vazeci olimpijski gol (gol iz kornera), do tad je prema starom pravilu taj gol bio neregularan

• Author

Sta? Koje godine?

Olimpijski gol je dobio ime jer je postignut protiv olimpijskih prvaka Urugvajaca 1924. godine u Buenos Airesu, i bio je regularan jer je te godine promenjeno pravilo. 

Kakav glup naziv, olimpijski gol, čak i uz tu priču kao pozadinu. Kao i evrogol. Zašto ne afrogol recimo?