Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Euroleague

Featured Replies

2 minutes ago, Ratamahatta said:

Barselona ako je pri pameti menjace jos jednog trenera

Opet Hapoel pred praznim tribinama u Spaniji i naravno dobise

• Replies 15.1k
  • Views 797.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Nan otputovao u Ameriku, umrla mu baba (da ne kažem nana) pa na sahranu.

Mogla je baba da se strpi još par dana, ovako se vraća taman pred meč sa Zvezdom dry

Fener 6

Valensija, Oly 5

Real, Hapoel 4

Zalgiris 3

Barca, Monaco 2

Pao, Dubai, CZV 1

Macabi 0

Armani -1

Virtus -2

Bayern -3

Pariz, Kkp -4

Basconia -5

Asvel, Efes -7

1 hour ago, Valk said:

Nan otputovao u Ameriku, umrla mu baba (da ne kažem nana) pa na sahranu.

Mogla je baba da se strpi još par dana, ovako se vraća taman pred meč sa Zvezdom dry

Ukoliko @Lord Stef ne javi drukčije. fantom

Bez brige, vraca se Nan u cetvrtak duso

On 12. 3. 2026. at 22:39, Valk said:

Ova tri bacanja NDH ispunjavaju procesne uslove ali su nelegit do zla boga.

Kakvo sranje pravilo.

@JPM nisu egal više

Pecanje faulova za slobodna bacanja sa pola terena lansiranjem lopte u pravcu protivnickog kosa da bi se simulirao sut mi je ubedljivo prva stvar na shit listi ove sezone. Za pocetak treba odmah ukinuti da moze da se trazi challenge za to a onda izmedju sezona urediti neko pravilo da se ta sramotna praksa iskoreni. I sudijama je jasno da ne treba da sude kao pokusaj suta i uglavnom ne sude ali onda treneri, kojima je takodje jasno da tu nije bilo ni p od pokusaja suta, traze challenge i jebi ga, ako je imao obe ruke na lopti moraju da daju bacanja.

Jeste to bezveze, ali je nastalo kao mehanizam da se spreči masovno ubijanje igre pravljenjem taktičkih faulova. Ja sam totalna pristalica da namerni faulovi, tzv. taktički, treba dodatno da se sankcionišu, tranzicija je bitan element igre i ekipe treba da je sprečavaju trčanjem, anticipacijom i kefalom, a ne faulovima na centru gde jednom rukom namerno biješ, a drugom već dižeš dva prsta dok priznaješ faul. Nadam se da će uskoro uvesti i open court pravilo iz NBA, izdržaćemo malo dok se igrači naviknu da koš mora da se odbrani odbranom, a ne zloupotrebom pravila.

Edited by kralj

i ja sam u fazonu da je sprecavanje pravljenja prednosti/saniranja prednosti opstrukcijom igre civilizacijska basket tekovina i da treba da se sudi.

naravno da ce se vremenom iskristalisati i nacin da se minimizira to pecanje faulova sa pola terena, kosarka je makar igra koja se ne stidi manjih i vecih reformi.

edit

to je zapravo u duhu danasnje igre, odnosno brzine/dinamike da se sprecavaju takva fauliranja

Edited by uini

A zasto vam onda ne smeta pecanje faulova defanzivca tako sto postavi svoje tijelo nebitno da li na centru ili ispred reketa i ceka da napadac naleti i sudi mu se faul u napadu? Tu je jos veca opstrukcija igre... fantom

'De ne smeta, postavljanje za faul u napadu mi smeta pre no što sam se rodio. Ok, postavi se, ne treba da bude faul odbrane, ali nikako faul u napadu. Oa od odbrane tu nema.

Edin je inače pričao da se Karl Malone namerno zaletao sa 125 kg i 3% masti u tog pametnjakovića koji se postavlja, i da mu je, dok su trčali nazad govorio da se slobodno ponovo postavi i da će opet da ga raznese.

to je jedna od terapija za postavljanje

Onda mogu i da se ukinu 3 sekunde u reketu. Nekad nisi smeo posle uhvaćenog skoka u napadu bilo šta drugo osim da se dižeš na obruč ili brzo odmah da izvedeš loptu van farbe. Sve ostalo 3 sec. Sad je to i pet, šest sekundi u reketu.
Ja mislim da treba da ostane faul u napadu, tako se štiti uglavnom fizički slabiji igrač koji se postavi, spram snagatora. Iz iskustva ti kontakti i nisu tako snažni, osim ako napadač ne ide kolenom...
edit: obično je kontakt već na prvom koraku, na drugom koraku je koleno. )

Edited by alkibijad

D

Ja sam da se uvedu i defanzivne 3 sekunde.

Edited by kralj

Just now, kralj said:

D

Ja sam da se uvedu i defanzivne 3 sekunde.

Kako onda da igramo zonu? lolol