Meazza Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 ne moras meni nista, nego ih slusaj hronoloski- prvo su krali od deep purpla, a na kraju pevali lipe cvatu. a vidis, grupa sa tolikom fan bazom i popularnoscu je sebi mogla da dozvoli izlet u manje komercijalne sfere. slican put je, otprilike, presao i cola- sta god da je snimao tetke bi ga slusale, a on spao na okanu. ave u svemu, govnari. E da, Miraleme, upalila mi se lampica zasto se ne slazemo u vezi ovoga. Ti u stvari slabo poznajes upravo kako je to teklo hronoloski. Ti mislis da su oni tek sa Lipe cvatu poceli da se dodvoravaju narodnjacima i da su tu krenuli da dobijaju fanove sa sela, a to uopste nije tacno. Primese folka u njihovim albumima su skroz konstantne. Evo sta sve imas samo na prva tri albuma: - Bekrija sam, cijelo selo vice - Ajd idemo Rado - Slatko li je ljubit tajno - Bosanac, kao njihov ubedljivo najveci hit koji im je doneo popularnost provincijalne i seoske Jugoslavije - Da sam pekar - Hop-cup, poskocicu, drugu curu poljubicu - Dede bona, sjeti se, de tako ti svega Mislim, i tako dalje, i tako dalje. Jedina dva albuma (ako se ne varam) bez primesa folka su Dozivjeti stotu i Bitanga i princeza. Od osamdesetih pocinju da se ubacuju na bandwagon novog talasa, pa zatim postaju skroz kao neka njanjava pop grupa. Ali narodnjaci iz njih nikada nisu ni izlazili, od 74 godine kad su i nastali sa svojim prvim hitom pa do kraja, uz eto tu pauzu od 1979-80.
MancMellow Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 jeste da nema veze sa temom, ali meni je ovo extra Opšte mesto :D
Lancia Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 E da, Miraleme, upalila mi se lampica zasto se ne slazemo u vezi ovoga. Ti u stvari slabo poznajes upravo kako je to teklo hronoloski. Ti mislis da su oni tek sa Lipe cvatu poceli da se dodvoravaju narodnjacima i da su tu krenuli da dobijaju fanove sa sela, a to uopste nije tacno. Primese folka u njihovim albumima su skroz konstantne. Evo sta sve imas samo na prva tri albuma: - Bekrija sam, cijelo selo vice - Ajd idemo Rado - Slatko li je ljubit tajno - Bosanac, kao njihov ubedljivo najveci hit koji im je doneo popularnost provincijalne i seoske Jugoslavije - Da sam pekar - Hop-cup, poskocicu, drugu curu poljubicu - Dede bona, sjeti se, de tako ti svega Mislim, i tako dalje, i tako dalje. Jedina dva albuma (ako se ne varam) bez primesa folka su Dozivjeti stotu i Bitanga i princeza. Od osamdesetih pocinju da se ubacuju na bandwagon novog talasa, pa zatim postaju skroz kao neka njanjava pop grupa. Ali narodnjaci iz njih nikada nisu ni izlazili, od 74 godine kad su i nastali sa svojim prvim hitom pa do kraja, uz eto tu pauzu od 1979-80.
aram Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 nepelujem na pokretača da ne zanemari karijeru 1 Ljubiše Racića
fikret selimbašić Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 nepelujem na pokretača da ne zanemari karijeru 1 Ljubiše Racića Salto dok svira smoke on the water?
Parsons Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 glavni problem sa sarejevskom scenom je da mnogi pokusavaju ozbiljno da je shvate i u to ime
francuski sobar Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Posvetio se frizerskoj karijeri jer publika nije znala da ceni njegovu strast. Šteta. Jell ono Vukašinović prateći vokal?!?!
čekmeže Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 pa ja uopste ne polemisem sa tvojim stavom, nego sam ubacila svoje pitanje da ne bih otvarala novi topik Nije baš moja šolja čaja, ali ljudi kažu da je Crveni karton iz Kruševca aktuelno.
Parsons Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Jell ono Vukašinović prateći vokal?!?! jeste stvarno steta za fadila, imao je nesto dzegerovsko u sebi nego, jel ovo publika zvizdi?
aram Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Salto dok svira smoke on the water? To, pa ono kad skoci u raju, a ovi se razmaknu, onda pokusa da skoci na binu pa padne na ledja. Al ne prekida solo sve vreme! A posle svira Vatreni Poljubac, pa Milićeva mama donela vanglu mekika, da počasti decu.
Parsons Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 (edited) inace je pastirski rok bio mnogo rasprostranjeniji nego sto se danas misli, bilo ga je svuda u ogromnim kolicinama sredinom sedamdesetih, evo jos jednog predstavnika olimpijskog sarajeva (molim moderaciju da mi oprosti) Edited February 9, 2017 by Parsons
francuski sobar Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 nego, jel ovo publika zvizdi? Stroga sarajevska publika. Lako je bilo Bosancu tada zapalit 50-100 hiljada publike u Beogradu al najteže je bilo bit baja u svom selu - pričo Čola u nekom intervjuu.
wayfaring stranger Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Sto bi reko Simon ... i da nastavimo sa Indexima ...
čekmeže Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 To, pa ono kad skoci u raju, a ovi se razmaknu, onda pokusa da skoci na binu pa padne na ledja. Al ne prekida solo sve vreme! A posle svira Vatreni Poljubac, pa Milićeva mama donela vanglu mekika, da počasti decu. Dok ne postavite taj snimak utešićemo se ovim https://www.youtube.com/watch?v=VR_vX3bo6Ik
Recommended Posts