borris_ Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 1 hour ago, dragance said: A da, cuveno transkribovanje kao Papen, Kami, i ostale gluposti. Da mi je znati ko je to prvi zapoceo, i zasto. Kami je Camus?
dragance Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 1 minute ago, borris_ said: Kami je Camus? Jeste, trebalo mi je 15 minuta da skapiram ko je Kami. Sreca pa je u tekstu bilo citiranja njegovih dela.
borris_ Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 U vezi Lupin-a, snimili su sve epizode ali se jos ne zna kada ce drugi dio da izbace. 1
Hamlet Strašni Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 4 hours ago, dragance said: A da, cuveno transkribovanje kao Papen, Kami, i ostale gluposti. Da mi je znati ko je to prvi zapoceo, i zasto. Pa realno Ćirilo i Metodije su prvi započeli... 1
Ros Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 4 hours ago, borris_ said: Bili su prvi u americi prosle sedmice. u nemackoj su prvi danas
dragance Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 2 hours ago, Hamlet Strašni said: Pa realno Ćirilo i Metodije su prvi započeli... Osim ako su letovali u Nici pa tamo čuli kako se izgovaraju imena, sumnjam.
Hamlet Strašni Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 2 minutes ago, dragance said: Osim ako su letovali u Nici pa tamo čuli kako se izgovaraju imena, sumnjam. Govorim o transkripciji kao generalnom pravilu. Kad pišeš ćirilicom, moraš da transkribuješ imena. Rusi pišu Gitler za Hitlera.
dragance Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 3 minutes ago, Hamlet Strašni said: Govorim o transkripciji kao generalnom pravilu. Kad pišeš ćirilicom, moraš da transkribuješ imena. Rusi pišu Gitler za Hitlera. Ma ne smeta meni transkripcija, već način na koji se radi za posebno Francuska imena. Camus nikako ne zvuči kao Kami, npr.
Hamlet Strašni Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 Па то је сад постало правило српског језика. Мислим да и није циљ главни да звучи као оригинал. То је као кад се амбасадор САД назива Скат, а човек се зове Scott.
*edited by mod Posted January 27, 2021 Posted January 27, 2021 Nastavio se i Snowpiercer i to sa ozbiljnim pojačanjem.Sent from my GM1913 using Tapatalk
Peter Fan Posted February 2, 2021 Posted February 2, 2021 "Dead to Me" - ne znam da li je vec bilo rijeci o seriji, ali meni bila odlicna, pogotovo S1. Snima se i treca, ali kontam da nema mnogo sta da ponudi, jer je fora vec iscprljena, pa muzu dok mogu.
Recommended Posts