January 21, 20214 yr 1 hour ago, dragance said: A da, cuveno transkribovanje kao Papen, Kami, i ostale gluposti. Da mi je znati ko je to prvi zapoceo, i zasto. Kami je Camus?
January 21, 20214 yr 1 minute ago, borris_ said: Kami je Camus? Jeste, trebalo mi je 15 minuta da skapiram ko je Kami. Sreca pa je u tekstu bilo citiranja njegovih dela.
January 21, 20214 yr U vezi Lupin-a, snimili su sve epizode ali se jos ne zna kada ce drugi dio da izbace.
January 21, 20214 yr 4 hours ago, dragance said: A da, cuveno transkribovanje kao Papen, Kami, i ostale gluposti. Da mi je znati ko je to prvi zapoceo, i zasto. Pa realno Ćirilo i Metodije su prvi započeli...
January 21, 20214 yr 4 hours ago, borris_ said: Bili su prvi u americi prosle sedmice. u nemackoj su prvi danas
January 21, 20214 yr 2 hours ago, Hamlet Strašni said: Pa realno Ćirilo i Metodije su prvi započeli... Osim ako su letovali u Nici pa tamo čuli kako se izgovaraju imena, sumnjam.
January 21, 20214 yr 2 minutes ago, dragance said: Osim ako su letovali u Nici pa tamo čuli kako se izgovaraju imena, sumnjam. Govorim o transkripciji kao generalnom pravilu. Kad pišeš ćirilicom, moraš da transkribuješ imena. Rusi pišu Gitler za Hitlera.
January 21, 20214 yr 3 minutes ago, Hamlet Strašni said: Govorim o transkripciji kao generalnom pravilu. Kad pišeš ćirilicom, moraš da transkribuješ imena. Rusi pišu Gitler za Hitlera. Ma ne smeta meni transkripcija, već način na koji se radi za posebno Francuska imena. Camus nikako ne zvuči kao Kami, npr.
January 21, 20214 yr Па то је сад постало правило српског језика. Мислим да и није циљ главни да звучи као оригинал. То је као кад се амбасадор САД назива Скат, а човек се зове Scott.
January 27, 20214 yr Nastavio se i Snowpiercer i to sa ozbiljnim pojačanjem.Sent from my GM1913 using Tapatalk
February 2, 20214 yr "Dead to Me" - ne znam da li je vec bilo rijeci o seriji, ali meni bila odlicna, pogotovo S1. Snima se i treca, ali kontam da nema mnogo sta da ponudi, jer je fora vec iscprljena, pa muzu dok mogu.