January 22Jan 22 uhvatio me neizdrž za morem, sanjam gaPlaniram početkom juna i prvi put vodim psa, imate li neku preporuku?Osim da izbegavam Elenikovo ostrvo da nas Bubi ne pokoljeMislila da idemo na neki od prstenova, Sitoniju npr. ... možda
January 22Jan 22 Mi vodimo psa na more u Grcku vec 5 godina. Nikad i nigde nismo imali problema, naprotiv. Nas pas je atrakcija, svi hoce s njim da se igraju. Jedino sto moras da nadjes pet friendly smestaj, a ima ih.
January 22Jan 22 3 hours ago, Sara said:uhvatio me neizdrž za morem, sanjam gaPlaniram početkom juna i prvi put vodim psa, imate li neku preporuku?Osim da izbegavam Elenikovo ostrvo da nas Bubi ne pokoljeMislila da idemo na neki od prstenova, Sitoniju npr. ... moždada, da... bubi je opasan kerber
January 22Jan 22 11 minutes ago, Lo Zingaro said:Da li postoji poseban topik o Mikonosu ili moram ovde da pitam za savete?kakav bre mikonos. ovde sve sirotilja bedna ja jednom isao na neki izlet sa parosa. mikonos i delos. lepo za videti, ali papreno
January 22Jan 22 10 minutes ago, Ros said:kakav bre mikonos. ovde sve sirotilja bedna ja jednom isao na neki izlet sa parosa. mikonos i delos. lepo za videti, ali paprenoJa nasao neki dzabni let i super smestaj za 6 dana za kraj maja. Nisam ni ja toliki kreten da me deru u avgustu gde je ovaj isti hotel skoro 500€ za noc. Ovako, bez guzve i bez klasicnog turistickog deranja da se malo opustim i obidjem sve natenane. Auto za 6 dana 70€, to je bas dzaba. Nadam se da je more prihvatljivo za kupanje krajem maja. Ja se ovde u Liguriji kupam od pocetka maja do polovine novembra (osim ako ne naleti bas nego grdno i dugo nevreme)
January 22Jan 22 Just now, Lo Zingaro said:Ja nasao neki dzabni let i super smestaj za 6 dana za kraj maja. Nisam ni ja toliki kreten da me deru u avgustu gde je ovaj isti hotel skoro 500€ za noc. Ovako, bez guzve i bez klasicnog turistickog deranja da se malo opustim i obidjem sve natenane. Auto za 6 dana 70€, to je bas dzaba. Nadam se da je more prihvatljivo za kupanje krajem maja. Ja se ovde u Liguriji kupam od pocetka maja do polovine novembra (osim ako ne naleti bas nego grdno i dugo nevreme)kikladi bas ne nude toplo more za kupanje, osim milosa koji je vulkanskog porekla pa ima kojekakvih podvodnih izvora. kako je na mikonosu krajem maja ne mogu reci. moja iskustva sa paros sredinog juna su "be brave" kapiram da ni mikonos nije drugaciji u to vreme. cena auto je bas sexy odlicna.
January 22Jan 22 Ako ides van sezone, moje iskustvo ti nije relevantno. Ja sam bila 24h na Mikonosu u sezoni I pobegla na Tinos. Previse ljudi, kompletan kolaps saobracaja oko samog grada I aerodroma, gomila mladog sveta na kvodovima koji ocigledno ne znaju da voze/pijani su, preskupo, tesko ista autenticno naci… Nisam to trazila, sa 16 bi mi sigurno bolje leglo. Verovatno je van glavnog grada I van sezone drugacije…
January 22Jan 22 1 minute ago, Ros said:kikladi bas ne nude toplo more za kupanje, osim milosa koji je vulkanskog porekla pa ima kojekakvih podvodnih izvora. kako je na mikonosu krajem maja ne mogu reci.moja iskustva sa paros sredinog juna su "be brave" kapiram da ni mikonos nije drugaciji u to vreme.cena auto je bas sexy odlicna.Ma meni je najvaznije da nema guzve i da mogu da odem bez stresa gde hocu. Na plazama cu da hvatam bojicu za leto i sigurno cu da se hrabro bucnem koji put.
January 22Jan 22 2 minutes ago, Hubris said:Ako ides van sezone, moje iskustvo ti nije relevantno. Ja sam bila 24h na Mikonosu u sezoni I pobegla na Tinos. Previse ljudi, kompletan kolaps saobracaja oko samog grada I aerodroma, gomila mladog sveta na kvodovima koji ocigledno ne znaju da voze/pijani su, preskupo, tesko ista autenticno naci… Nisam to trazila, sa 16 bi mi sigurno bolje leglo. Verovatno je van glavnog grada I van sezone drugacije…Tako sam oduvek i zamisljao Mikonos u vrhuncu sezone i nikada mi nije ni palo na pamet da ga tako posetim. Racunam da je van sezone druga prica. Saznacete ubrzo dal' sam pogresio.
January 24Jan 24 Ok je Mikonos i u avgustu samo zavisi gde zalaziš, mene je baš iznenadila demokratičnost izbora baš ima za svačiji džep, a i svakakvog sveta, od nemačkih penzionera u grupama do gej trandži koje piju kafu uz obalu u 7 ujutru…
February 23Feb 23 ima i neko ideju kakav je ovaj najkraci put, uz zapadnu obalu? dvoumimo se da li da do kalamate letos idemo tuda ili istocnom obalom, preko korinta.postoje nedostaci u oba slucaja - u prvom, put do bitole koji je truc/radovi/truc, a u drugom deonica od evzonija do (skoro) soluna- prosli smo pre neki dan, ono je potpuna katastrofa, gore je od bilo koje izlokane seoske dzade.i da, izgeda da egnatia odos ima neke radove, mada ai kaze da nije nista strasno.
February 24Feb 24 9 hours ago, Aleksija said:ima i neko ideju kakav je ovaj najkraci put, uz zapadnu obalu? dvoumimo se da li da do kalamate letos idemo tuda ili istocnom obalom, preko korinta.postoje nedostaci u oba slucaja - u prvom, put do bitole koji je truc/radovi/truc, a u drugom deonica od evzonija do (skoro) soluna- prosli smo pre neki dan, ono je potpuna katastrofa, gore je od bilo koje izlokane seoske dzade.i da, izgeda da egnatia odos ima neke radove, mada ai kaze da nije nista strasno.Uff davno smo bili ali - od Korinta ti ide sasvim ok autoput, tu ti je najlakse za voznju. Grci, bar tada pre jedno 6-7 godina, nisu imali benzinske pumpe na autoputu nego si morao da se spustas u okolne gradove da dotankas gorivo. Kad smo isli kroz planine do zapada, jos gora prica, tu picis kroz neke divne predele al nema zive duse, kamoli benzinske pumpe. U svakom slucaju natankajte gorivo.BTW, meni licno Kalamata nista spec, ima tona lepsih mesta. Ako idete istocno preko Korinta, svratite u Mikenu. Ima i dobar muzej na lokaciji a i same rusevine koje su sa dve strane zasticene planinama a sa druge dve gledaju ravnice... prelepo. Tu je i Nafplio, moj omiljeni mali grad, ima lep centar, ima venecijanska tvrdjava, ima borova suma i plazice i uvalice. Takodje blizu je i Epidaurus, anticki grad-leciliste koji je imao sve od teretanice preko onih hladnih i toplih kupatila do stadiona. Da dodam, Sparta je turist trap, nema tu bogznasta.Na zapadu mi je u secanju ostala samo Olimpija, koja je isto kul mesto, mada previse izvikano za to sto pruza. Verovatno ima jos sta da se obidje sa te strane ali mi nismo. Edited February 24Feb 24 by Shan Jan
February 24Feb 24 11 hours ago, Aleksija said:ima i neko ideju kakav je ovaj najkraci put, uz zapadnu obalu? dvoumimo se da li da do kalamate letos idemo tuda ili istocnom obalom, preko korinta.postoje nedostaci u oba slucaja - u prvom, put do bitole koji je truc/radovi/truc, a u drugom deonica od evzonija do (skoro) soluna- prosli smo pre neki dan, ono je potpuna katastrofa, gore je od bilo koje izlokane seoske dzade.i da, izgeda da egnatia odos ima neke radove, mada ai kaze da nije nista strasno.put preko tripolija je auto put. sasvim uredan. preko patrasa je interesantniji, pored obale, ali ne treba ti to posle putovanja iz srbije. ovo sto shan jan pise je na svom mestu. od korinta nisu daleko epidaurus i mikena, sto je svakako must see. ono sto je neopravdano zapostavljeno je drevna mesinija. inace, kalamata stoji da nije nesto posebno, ali posto si autom tamo, onda nije lose kao baza, a imaju sjajne masline i suvlaki. iz kalamate mozes do manija ili mesinije na drugu stranu. ovde sam oznacio par mesta koje smo mi posetili pre par godina, a odlicna su.
February 24Feb 24 hvala vam puno, samo sam htela da proverim utiske o zapadnoj varijanti puta - videla sam u medjuvremenu da je magistrala u pitanju, tako da def otpada.bila sam na vecini mesta koja su obelezena, nafplio je divan, ali je u julu otprilike kao dubrovnik, vrvi od turista - vise je za jesenju varijantu.kalamata je idealna baza za obilaske, prosle godine smo se vise fokusirali na mesini, metoni i pilos, ove godine planiramo da jos dodatno istrazimo mani (tek smo krenuli), mistru i, najverovatnije, monemvasiju.inace, sam grad zahteva malo duzi boravak da bi se upoznao, deo oko tvrdjave i centra je jako sarmantan, plaza ima bezbroj u gradu, a tek van grada... postoje i brojni kulturni dogadjaji, kao sto je festival modernog plesa (koji izgleda mnogo slikovitije nego sto mozda zvuci). ove godine sam planirala da pogledam premijeru nolanove odiseje u bioskopu na otvorenom na samo nekoliko desetina kilometara od mesta na kome je snimana (metoni).inace smo od one vrste turista koja ne preferira mirna sela i uspavane gradice, ali ni preveliku guzvu i buku - kalamata sve to ispunjava. plus, relativno niske cene. plus, mozda i najvaznije, ima prostora za bar 10-15km zanimljive setnje svaki dan. Edited February 24Feb 24 by Aleksija