August 23, 2025Aug 23 Popular Post kalamata se pokazala kao sjajan izbor - veliki grad koji ima plaze, i jos plaza, i jos plaza - zavisi hoces li na istok ili zapad; dosta prostora za setnju, pored mora ili po gradu; centaralni deo koji ima dosta zanimljive arhitekture, pa i tvrdjavu. a ono sto se moze videti cim se izadje iz kalamate je nestvarno, mislim da je veci izazov za obilaske od jugoistocnog peloponeza, gde smo bili pre dve godine. i da, internacionalni festival plesa koji gotuje na raznim lokacijama u gradu, ukljucujuci i zanimljiv muzej vozova u najvecem parku. sve u svemu, ono sto nismo videli ove godine, planiramo za sledecu. odusevljeni smo! plus, cene koje su vise nego pristojne, u odnosu na beograd i zlatibor cak i skromne. Edited August 23, 2025Aug 23 by Aleksija
August 23, 2025Aug 23 Odoh u ponedeljak na Rodos.Žena nije za "aktivni turizam" tako da nećemo mnogo lutati. Iskreno ja sam nešto u daunu pa mi je dosta da ne navaljujem na landaranje, a i tripujem da u gradu Rodosu ima dovoljno za videti za prvi put.Nadam se da je ovo tek početak, pošto vidim da ima svašta. Polako ću da lobiram za sledeće godine...
August 24, 2025Aug 24 16 hours ago, Aleksija said:i narocito drevni mesinimesini je prilično potcenjen. bili smo 2021-e u pilosu 2 nedelje, pa odande u obilazak. stigli i do drevne olimpije. pobedila me ćerka u sprintu 😂 Edited August 24, 2025Aug 24 by Ros
August 24, 2025Aug 24 Kad smo kod Peloponeza, Zapadni Peloponez ove godine, detalji će možda ići na temu kampovanja. Cene su normalne, nismo naišli na mnjeh restoran, štaviše, raspamećeni smo ostali u mestašcetu Arkoudi, restoran Elia - gulaš sa pečurkama i sosu od pomorandže. Olimpiju smo obišli, ćerka takođe pobedila tatu u sprintu. Zakačili su nas i požari, Patra i okolina nadrljali. THE BESTΦωτιές 2025 στην Αχαΐα και την Πάτρα – Η καμμένη γηΟι φλόγες έχουν σβήσει, αλλά οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Καμμένα σπίτια, καμένες εκτάσεις και τοπία που μοιάζουν να έχουν αλλάξει
August 26, 2025Aug 26 8 minutes ago, Frank Pembleton said:Već posle dva dana na Rodosu shvatam da je ovo ostrvo za 2-3 dolaska minimum!Pri tom je toliko južno da komotno možeš da dođeš i mesec dana kasnije.
August 26, 2025Aug 26 5 hours ago, *edited by mod said:Pri tom je toliko južno da komotno možeš da dođeš i mesec dana kasnije.E pričao sa ženom koja je agent jedne naše agencije i ona kaže da ne mogu nikako da se objasne sa našim turističkim operaterima da je na Rodosu legitimna sezona i oktobar...
August 26, 2025Aug 26 1 hour ago, Frank Pembleton said:E pričao sa ženom koja je agent jedne naše agencije i ona kaže da ne mogu nikako da se objasne sa našim turističkim operaterima da je na Rodosu legitimna sezona i oktobar...Znam i da kim si pričao isto nam je pričala pri povratku xDMi smo se pre dve godine se vratili zadnjim airserbia charterom 20nekog septembra. Posle je bukvalno ceo oktobar bio oko 30c i još nagrnuli Skandinavci I Kanađani kada smo mi odlazili.
August 29, 2025Aug 29 On 26. 8. 2025. at 21:59, Frank Pembleton said:E pričao sa ženom koja je agent jedne naše agencije i ona kaže da ne mogu nikako da se objasne sa našim turističkim operaterima da je na Rodosu legitimna sezona i oktobar...rodos i krit su uredno dobri i u oktobru.