Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted

^^ @vememah, interesuje me neki dodatni komentar na temu posto ni na sajtu gzeromedije nisam nista pronasao osim mape. po kom osnovu bi Austrija jedino bila u plusu? 

na FB sam pronasao jos par zanimljivih mapa sa statistickim podacima pa da podelim:

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/12/05/how-do-european-countries-differ-in-religious-commitment/?fbclid=IwAR2TlMdJkZyDJSLXmudN65iwN84g3b0i-JMtGAomWMy4ucemlwyPRxXZiXE

image.png.52e6c8c70d71fff14b1c4a59b3fe5db4.png

blage veze nisam imao da su Rumuni bas najreligiozniji u Evropi. Pre bih tipovao na Grke i Poljake i novovernike Hrvate i Srbe...

Posted
12 hours ago, djekson said:

blage veze nisam imao da su Rumuni bas najreligiozniji u Evropi. Pre bih tipovao na Grke i Poljake i novovernike Hrvate i Srbe...

Srbi su jedan od najšizofrenijih evropskih naroda po pitanju religije. Deklarativno je ogromna većina religiozna. Ali su i na samom dnu u Evropi po tome koliko često idu u crkvu. 

Posted

Religioznost osobe i odlaženje u crkvu su dve odvojene stvari

Posted
40 minutes ago, Filozof manijak said:

Religioznost osobe i odlaženje u crkvu su dve odvojene stvari

10 minutes ago, Meazza said:

Srbi su satro religiozni. 

to je to

Posted
2 hours ago, Meazza said:

Ali ih zato, kada zatreba i dzumle, ocas posla proglase za православни живаљ....

Po pravilu ugrozen.

Posted
3 hours ago, Meazza said:

Srbi su samo sujeverni i to je sve. Religioznost na nivou: ako se ne prekrstiš pored crkve, teraće te maler ceo dan, ako ne pozoveš goste na slavu i propisno po pravilima ne poslužiš slavski kolač i prasetinu teraće te maler celu godinu.

Sve se svodi na pravila: ako ne uradiš neku banalnost (jeo posno, dao kintu popu, krstio dete pre prvog rođendana), desiće se nešto (uglavnom loše).

Manje od 0,1% ljudi razmišlja dalje od pravila za slavu i crveno slovo.

Posted

Slazem se. Srbi su danas generalno gledano indiferentni prema religiji. Malo ko ide u crkvu, malo koga zanima ko je i sta je Isus Hristos, a ako se neko i zanima za te stvari na njega se gleda kao na jurodivog . Cak i za popa se kaze da ga tupi ako previse smara narod tim pricama. Mislim da zato ove price poput Dveri imaju toliko slabu prodju kod nas.

Posted
4 hours ago, Meazza said:

Nisu, samo su u trendu: SPC posluje na trzisnim principima, starim dobrim indulgencijama - biznismen trap prilog, crkva trap blagodarnost i preporuku gore.

Bata Gasic na fresku kao ktitor i tebi to satro, e jebiga onda.

Posted

Jugoistok Turske i ovaj deo između Konje i Ankare (otprilike) mora da su žešće pustare, jer mi je površina pod Kurdima i samo Kurdima prosto prevelika. Nisam znao ni za Turke u Iranu.