August 19, 2025Aug 19 1 hour ago, jms_uk said:Za UK i FR racunaju i prekomorske teritorije?I ESP i POR rekao bih...Samontako ima smisla...
August 19, 2025Aug 19 18 minutes ago, radisa said:I ESP i POR rekao bih...Samontako ima smisla...i DEN i NED Edited August 19, 2025Aug 19 by banecare1
August 19, 2025Aug 19 Više od od tih ex kolonijalnih sila, zanimljivija mi je činjenica da je čitava Kina u jednoj vremenskoj zoni.
August 19, 2025Aug 19 1 minute ago, Filozof manijak said:Više od od tih ex kolonijalnih sila, zanimljivija mi je činjenica da je čitava Kina u jednoj vremenskoj zoni.Da i to po istocnoj ovali gde je vecina stanovnistva. Sto znaci da neko na Zapadu Kine verivatno krece da radi u 4 ujutru po realnom vremenu.Kazahstan je do pre godinu dve imao dve vremenske zone.
August 19, 2025Aug 19 46 minutes ago, Shan Jan said:Da i to po istocnoj ovali gde je vecina stanovnistva. Sto znaci da neko na Zapadu Kine verivatno krece da radi u 4 ujutru po realnom vremenu.firme na zapadu zemlje (xinjiang provincija) krecu sa radom kasnije na 2-3 sata
August 19, 2025Aug 19 20 minutes ago, banecare1 said:firme na zapadu zemlje (xinjiang provincija) krecu sa radom kasnije na 2-3 sataSuper, nisam znao. Ja da se pitam tako bih uveo u celom svetu. Da je sve jedna vremenska zona a da ljudi samo rade u razlicito vreme.
August 19, 2025Aug 19 14 hours ago, radisa said:I ESP i POR rekao bih...Samontako ima smisla...Da, ali njihova ostrva (Kanari, Azori, Madeira) su bar relativno blizu...
August 19, 2025Aug 19 Kolika god kolonijalna sila bila, ipak je kuriozitet da se Francuska i dalje rasprostire u više vremenskih zona nego Rusija (ili SAD sa svim prekomorskim teritorijama).