Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

slika.png

• Replies 6.3k
  • Views 593.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

Imam utisak da su malo pomesali babe i zabe. Na prosecnu platu su ista u SR odbijanja kao i drugde.

6 hours ago, Ardian said:

slika.png

Upoznao sam skoro jednog muslimana iz Plava kog prilicno nervira to sto ih trpaju u nekakve Bosnjake. Kaze kakve veze ja imam sa Bosnom, ja jedem burek sa sirom.

5 hours ago, Mel said:

Imam utisak da su malo pomesali babe i zabe. Na prosecnu platu su ista u SR odbijanja kao i drugde.

Ovde piše porez na prihod, i on jeste 10%. To što su nam doprinosi (posebno za PIO jer se penzije isplaćuju iz tekućih prihoda umesto iz fonda koji generiše prihod) sumanuto veliki je drugi par rukava.

Ok, ali sta je osnovica za taj porez na prihod - u ino pise porez na prihod je 50%, a ja sam na bruto od 3 k imala 2 k neto. Taj bruto je ustvari 3600 k, ali svejedno. U SR prilicno slican odnos bruta i onog sto na kraju stigne kao neto.

Plus i svi oni plaćaju doprinose za PIO i RFZO, nezaposlenost i šta već. Kod nas, a i u još nekim zemljama postoji Bruto 2 koji se nigde ne vidi, jer kao to plaća poslodavac, a ostalo radnik. A zapravo je presipanje iz šupljeg u prazno. A još neke zemlje, mislim i Srbija imaju progresivni porez gde je veći od 10% posle nekog praga. A tu je i paušal, preduzetništvo, freelance gde su drugačije stope i pravila. Tako da mi je ova mapa malo sumnjiva

Edited by Engineer

1 hour ago, Delija67 said:

Upoznao sam skoro jednog muslimana iz Plava kog prilicno nervira to sto ih trpaju u nekakve Bosnjake. Kaze kakve veze ja imam sa Bosnom, ja jedem burek sa sirom.

muslimani u CG su podeljeni na pola u popisima, ovi sandzacki su bosnjaci, a primorski su Muslimani, koji su u tom fazonu, "kakve mi imamo veze sa bosnom"....doduse ne znam kako se tu uklapa taj iz Plava,

Apropo poreza na prihod, za UK npr. ovo je najvisi procenat, ali puno ljudi placa manje

Screenshot 2025-08-02 at 14.33.33.png

6 hours ago, Mel said:

Ok, ali sta je osnovica za taj porez na prihod - u ino pise porez na prihod je 50%, a ja sam na bruto od 3 k imala 2 k neto. Taj bruto je ustvari 3600 k, ali svejedno. U SR prilicno slican odnos bruta i onog sto na kraju stigne kao neto.

U ino je veci ako je veci prihod, a zavisi negdje i od poreske klase npr. Otprilike da su na karti naveli najvece moguce iznose po zemljama. U Srbiji svi placaju 10%.

13dd1432a2d00edf.jpg

On 2. 8. 2025. at 12:07, onamonamo said:

muslimani u CG su podeljeni na pola u popisima, ovi sandzacki su bosnjaci, a primorski su Muslimani, koji su u tom fazonu, "kakve mi imamo veze sa bosnom"....doduse ne znam kako se tu uklapa taj iz Plava,

Plav i Gusinje su specifična situacija jer je većina tamošnjih slavenofonih muslimana zapravo albanskog porekla, i to relativno skorog. Po nekom automatizmu su preuzeli bošnjački identitet, ali pretpostavljam da on nije tako jak kao kod muslimana u ostatku Sandžaka.

Sistem je dobar, nista ne dirajte...

Pogotovo poreze.