July 31, 2025Jul 31 Po meni jedini relevantan indikator srece (u nedostatku boljeg) - broj samoubistava po glavi stanovnika. Iskreno nisam ocekivao da je Rusija bas u ovolikom sranju. Urugvaj?! Takodje sta je sa ovim Gvajanama? Sri Lanka? Mislim siromasni su ali i Indija je... Za Kinu sam ocekivao vise, al mozda treba samo dati vremena. Afrika prilicno jasna. Muslimanske zemlje su cuvene po maloj stopi samoubistava, mada nisam siguran zasto. Poljaci, WTF? I kako se ljudi ne rokaju u onom sranju poznatom kao UK?
July 31, 2025Jul 31 Finska se vodi kao najsrecnija zemlja a ima dosta samoubistava.Pitanje samoubistva je kompleksno drustveno-psiholosko pitanje. Primera radi, Japan, tamo je, po nekim drustvenim normama, pitanje casti izvrsiti samoubistvo. Dalje, broj razbijenih brakova-ljubavi, koji je mali u islamskom svetu zbog drustveno-religioznig upliva, sto ne znaci da je to ispravno, igra ulogu kod samoubistava.Slozeno je pitanje. Edited July 31, 2025Jul 31 by Emerald
July 31, 2025Jul 31 primer finske deluje paradoxalno ali imho ima smisla da imaju više samoubistava, kada je neko jedina neuspešna osoba u svom selu ili u svom kraju grada onda on nema druge da se teši da nije jedini koji vodi promašen život, pa to stvara pritisak u glavi
July 31, 2025Jul 31 Mislim da vecina tih listi najsrecnijih zemalja na svetu su sranje jer uglavnom po nekim random parametrima i samoopisu odredju koliko je ko srecan. Takodje, o kakvoj sreci pricamo? Onoj kad pojedes cokoladu i u hajpu si ili o imanju smisla zivota i biti u miru sa sobom?Bolje je koristiti neke raw pokazatelje poput bolesti zavisnosti - broja ljudi koji su alkosi, koji se drogiraju, koji se kljukaju lekovima. Zatim oni koji ne traze posao i izbegavaju ljude - to je dobar pokazatelj. Ali i tu ima toliko zackoljica - neko moze da ide na posao, cak i da bude uspesan, samo zato sto se to kulturoloski ocekuja a da je u sebi potpuno mrtav. Neko moze da igra igrice jer je u depri i bezi od zivota dok neko jednostavno uziva. Grcka koja je raspad od drzave, sa raspadom od zdravstva, raspadom od ekonomije, raspadom... svega jebote - ta Grcka ima veci zivotni vek od UK.Meni je zato broj samoubistava jedan od dobrih pokazatelja jer je to u sustini vrh ledenog brega depresije. A depresija je sustinski obrnuti pol sreci. Za svakog ko se ubije postoji tona drugih koji planiraju to. Za svakog ko planira postoji tona onih koji razmisljaju o tome. Za svakog ko razmislja o tome postoji tona onih koji ne razmisljaju o tome ali su prestali da "zive" zivot. Itd...
July 31, 2025Jul 31 5 hours ago, Emerald said:Dalje, broj razbijenih brakova-ljubavi, koji je mali u islamskom svetu zbog drustveno-religioznig upliva, sto ne znaci da je to ispravno, igra ulogu kod samoubistava.Kakva li im je ta statistika iz islamskih zemalja? Uporedjujes li ti finsku statistiku sa njihovom (za finsku verujem da je postena)? Sta kaze statistika islamskih zemalja o samoubistvima zena koje ne stigne druga ruka? Sto uopste pominjemo nekakvu analizu i nesto "sto nije ispravno" i sta tacno ljubav ima sa tim?Da li zene treba da budu prisljene na zajednicu sa nekim da se ne bi ubijali? Kako je u toj uporednoj analizi ponderisan faktor geografske sirine na kojoj se Finska nalazi, duge zime sa kratkom obdanicom?"Malo "ljubavne" price.https://www.theguardian.com/global-development/2025/jul/31/mass-rape-forced-pregnancy-sexual-torture-in-tigray-ethiopian-eritrean-forces-crimes-against-humanity-report Edited July 31, 2025Jul 31 by Moonwalker
July 31, 2025Jul 31 21 minutes ago, Shan Jan said:Grcka koja je raspad od drzave, sa raspadom od zdravstva, raspadom od ekonomije, raspadom... svega jebote - ta Grcka ima veci zivotni vek od UK.Mediteranska kuhinja, nisu samo kobaje...Maslinovo ulje, drzava na toplom moru, ribe i morski plodovi. Edited July 31, 2025Jul 31 by Moonwalker
July 31, 2025Jul 31 Za skoro svaku naciju poznajem par careva i totalnih idiota pa tako i za Grke. Nisu mi pri vrhu ali volim njihovu generalno otvorenost i spremnost za socijalizaciju.
July 31, 2025Jul 31 29 minutes ago, Moonwalker said:Kakva li im je ta statistika iz islamskih zemalja? Uporedjujes li finsku statistiku sa njihovom (za finsk verujem da je postena)? Sta kaze statistika islamskih zemalja o samoubistvima zena koje ne stigne druga ruka? Sto uopste pominjemo nekakvu analizu i nesto "sto nije ispravno" i sta tacno ljubav ima sa tim?Da li zene treba da budu prisljene na zajednicu sa nekim da se ne bi ubijali? Kako je u toj uporednoj analizi ponderisan faktor geografske sirine, duge zime sa kratkom obdanicom?Podsetiste me ovom raspravom o muslimanskim brakovima na neki bizaran clanak na Blicu o madjarskom selu gde su zene masovno potrovale svoje nasilne muzeve arsenikom (a neke i svoje maticne porodice tipa brace itd da bi i one dosle do nesto imanja). Kaze cudno je bilo kad su ih uhvatili kako su slabo pokazivale kajanje. A zena koja ih je snadbevala arsenikom ih je tripovala sa "zasto biste to trpele". A druga asocijacija na moje letovanje u Budvi pre nekog vremena. Klasican sastav gostiju budvanskog hotela, pola stranci pola Srbi i u svemu tome neki djilkos musliman iz BGa sudeci po akcentu sa dve zene, jedna zamotana ni pramen kose da se ne vidi, onako bas strog verski fazon, a ona druga obucena po poslednjoj modi, i buljuk dece koja se ne vide i ne cuju. Lik deluje malo prevejano i prvih dana vidim svi ih snimaju, sestra mi prepricava neku inetrakciju sa njim kao deluje potuljeno i izaziva nelagodu. Mimo toga na bazenu neki da kazem standardno srpski parovi. Nasi klinci i moj i sestrin vec blago neobuzdani kao i uvek, moj krizira bez igrica jer mi ne dajemo, a tatina baba daje "jer deci nista ne treba braniti" pola se druzi sa sestrinim malim pola zapocinje tuce, pored neki lik gradj preduzimac sa zenom vrhunskog izgleda koji deluju normalno i kao brizni novopeceni roditelji prica sa zenom iz nekog drugog SU mesta, oko nekih renovacija. I tako do kraja letovanja saznajemo da je preduzimac imao nesto fazon 200 kg i da su mu radili operaciju vezivanja zeluca i dobro se oporavlja, dok mu je zena na to njegovo prejedanje ostala u fazonu 50 kg i silikoni gde treba (stvarno vrh izgleda), ova druga je neka bogatasica ne preterano prelepa, stalno komanduje muzu vrlo zgodnom koji onako poslusno slusa i upadljivo cuti, deluje da je mozda na delu brak iz racuna. Stalno ogovara ovu vrhunsku ribu kad ta nije tu, bas ima toalni pik na nju. Nasa deca vec luduju na svoj nacin, svadjaju se svaki dan pa ih pola drzimo zajedno pola razdvajamo da nas ne prognaju zbog vike iz odmaralista i tako.I da skratim, na kraju su svi Srbi prisutni ispali neka patologija prica, a onaj musliman sa dve zene ispada da mu je jedno sestra, na kraju letovanja njihova vrhunski vaspitana deca pod uticajem haosa koji gledaju cele nedelje pokusaju da otmu telefon i cerka recimo klepi majku ovu sto je kompletno zamotana po ruci gde zena ostaje u fazonu sfinge, kompletno sokirana, kapiram da je kuci otisla u potpunoj neverici medju kakvim su divljacima bili. Zadnji dan sam u igraonici naletela na decu od te umotane zene, bili su sami njih cetvoro, i ponasanje, blagost u obracanju jednih drugima, i uctivost sa kojom su sa nama pricali - mozda na kraju oni jedini nisu bili unhindzd ludjaci tamo.
July 31, 2025Jul 31 29 minutes ago, Moonwalker said:Mediteranska kuhinja, nisu samo kobaje...Maslinovo ulje, drzava na toplom moru, ribe i morski plodovi.Mnogo se hajpuje mediteranska kuhinja. Eno ih Italijani, dave se u pasti a zive najduze u Evropi. Mislim da je mnogo vise od toga - lepo vreme, puno sunca, more, relaksiran pristup radu, socijalizacija, mala uzivanja u zivotu, itd....28 minutes ago, Milošica said:Jel gotivite Grčku i Grke?Jok ti. Ko dobrodusni Srbi (oksimoron) sa morem i bez mracenja.
July 31, 2025Jul 31 Neka meni svih evropske patologija pa i sa severnog pola umesto njihove srece i privida komadovanja. Interesantno kako se u tim uvek nadje neka da komanduje iz pritaje. To ce da joj potraje dok se neka uvede treca u jednacinu oa ce njoj komandovati.Just now, Shan Jan said:Mnogo se hajpuje mediteranska kuhinja. Eno ih Italijani, dave se u pasti a zive najduze u Evropi.Ne jedi Italijani samo pastu pobogu. I Spanci dugo zive. Ne hajpuje se, jednostavno je najzdravija.
July 31, 2025Jul 31 4 minutes ago, Moonwalker said:Neka meni svih evropske patologija pa i sa severnog pola umesto njihove srece i privida komadovanja.Interesantno kako se u tim uvek nadje neka da komanduje iz pritaje. To ce da joj potraje dok se neka uvede treca u jednacinu oa ce njoj komandovati.Ne jedi Italijani samo pastu pobogu. I Spanci dugo zive. Ne hajpuje se, jednostavno je najzdravija.Mediteranska dijeta bez ovih donjih osobina mnogo teze deluje, narocito fizicke aktivnosti i druzenja i generalno lepog okruzenja.
July 31, 2025Jul 31 5 minutes ago, Moonwalker said:Neka meni svih evropske patologija pa i sa severnog pola umesto njihove srece i privida komadovanja.Interesantno kako se u tim uvek nadje neka da komanduje iz pritaje. To ce da joj potraje dok se neka uvede treca u jednacinu oa ce njoj komandovati.Ma ovo je samo interesantno bilo gledati kako ih svi prvih par dana gledaju kao ono the odd ones, a gde ljudi na kraju potencijalno ispadaju mozda sasvim ok, dok ovi ostali haos i haos.
July 31, 2025Jul 31 31 minutes ago, Mel said:I da skratimsledeci put nemoj to da radis posto upadljivo nedostaje tvoje prepricavanje kako se mali muslimani ponasaju za vreme dorucka