July 31, 2025Jul 31 2 minutes ago, ultra plasticni said:sledeci put nemoj to da radis posto upadljivo nedostaje tvoje prepricavanje kako se mali muslimani ponasaju za vreme doruckaPa pise i to, bukvalno. Preskaces
July 31, 2025Jul 31 Life expetancy (2023)Svedska 83,31Norveska 83,11Danska 81,85 (najveci evropski proizvodjac svinja ili tu negde)Finska 81,69Ovo su oni koji preteknu i ne samoubiju se zbog svoji promasenih zivota iili pijani ne upadnu u neko jezero.Ljudi evoluiraju tu gde zive u mnogo cemu, pa i nacinu kako podnose neke stvari. Edited July 31, 2025Jul 31 by Moonwalker
July 31, 2025Jul 31 Grcka 81.86Uzeti u obriz da u Grckoj verovatno cim te tresne jaca bolest capis a u Svedskoj te drze na aparatima poluzivog i da za kurac nisi dok god mogu. Kapiram da je broj kvalitetnih godina zivota u Grckoj bar za deceniju veci nego u tim severnim vukojebinama
July 31, 2025Jul 31 Svedjani bi se svaku krunu prevrnuli sto puta. Ne drze oni nikoga na aparatu tek tako. A njihovi penzosi se kao koze veru mnogo bolje nego mi. Tvoj kvalitet ne mora da bude neciji drugi kvalitet.Jedno je sigurno i grcki i svedski zive kvalitetnije od ex jugovickih, svako na svoj nacin. Edited July 31, 2025Jul 31 by Moonwalker
July 31, 2025Jul 31 6 minutes ago, Moonwalker said:Svedjani bi se svaku krunu prevrnuli sto puta. Ne drze oni nikoga na aparatu tek tako. A njihovi penzosi se kao koze veru mnogo bolje nego mi. Tvoj kvalitet ne mora da bude neciji drugi kvalitet.Jedno je sigurno i grcki i svedski zive kvalitetnije od ex jugovickih, svako na svoj nacin.Svedjani su one svoje ohrabrivali da umiru tokom korone, nego meni deluju da se ti severnjaci mnogo bolje drze od nasih, i da se kasnije razboljevaju u odnosu na nase ljude. Mislim da je deo toga puno vakancija i boravka u prirodi, fizicka aktivnost tog tipa. Tamo sam i ja pedala svaki dan i hajkovala 3/4 vikenda mesecno, a sta tek rade ljudi koji su iole skloni sportu.
July 31, 2025Jul 31 Kod eks Jugovica prvo da se poradi na zatiranju samoubilackog stava "ne volim doktore, idem samo kad moram". Taj nas je pobio vise nego sve krmenadle, stresovi tranzicije i ono E na pakovanju.
July 31, 2025Jul 31 Ja kad čitam ovo pitam se zašto uopšte živim ovde i kako to da još nisam umro u ovoj shithole zvanoj Balkan, jer podaci su jasni i sve lepo kažu.Generalizacija je jaka na ovom topicu, moj mladi Padawane. Vreme je da se isti napusti.
July 31, 2025Jul 31 2 hours ago, Paul Gompitz said:Kod eks Jugovica prvo da se poradi na zatiranju samoubilackog stava "ne volim doktore, idem samo kad moram". Taj nas je pobio vise nego sve krmenadle, stresovi tranzicije i ono E na pakovanju.Preteče me, mada je i do brzine dijagnostikovanja. Evo ja u februaru zakazala s rezultatom u sivoj zoni, pregled za decembar. Ima još vremena da mrem tri puta.
July 31, 2025Jul 31 Za razliku od forumasa gore moj utisak je da su godine raspleta i stres koji je uleteo ljudim kad su presli cetiri banke, puno uticali na skracenje zivotnog veka populacije u nas. Na zapadu su oni najzdraviji shodno starosti.Vidi se poredjenjem duzine zivota generacije mojih roditelja i njihovih roditelja, pa i njihovih roditelja, cak i po obolevanju. A bogami nije sjajno ni oko moje generacije.31 minutes ago, Filozof manijak said:Ja kad čitam ovo pitam se zašto uopšte živim ovde i kako to da još nisam umro u ovoj shithole zvanoj Balkan, jer podaci su jasni i sve lepo kažu.Ne prizivaj. Edited July 31, 2025Jul 31 by Moonwalker
July 31, 2025Jul 31 Naravno da je do stresa, ali je zapravo do kombinacije više faktora: genetika + lajfstajl + okolnostiOne statistike o bolestima, i koje se razlikuju u tome da li su na vreme primećene, da li su na vreme tretirane, nevezane su od prva dva faktora.