Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

2 minutes ago, ultra plasticni said:

sledeci put nemoj to da radis posto upadljivo nedostaje tvoje prepricavanje kako se mali muslimani ponasaju za vreme dorucka

Pa pise i to, bukvalno. Preskaces fantom

• Replies 6.3k
  • Views 593.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

Life expetancy (2023)

Svedska 83,31

Norveska 83,11

Danska 81,85 (najveci evropski proizvodjac svinja ili tu negde)

Finska 81,69

Ovo su oni koji preteknu i ne samoubiju se zbog svoji promasenih zivota iili pijani ne upadnu u neko jezero.

Ljudi evoluiraju tu gde zive u mnogo cemu, pa i nacinu kako podnose neke stvari.

Edited by Moonwalker

Grcka 81.86

Uzeti u obriz da u Grckoj verovatno cim te tresne jaca bolest capis a u Svedskoj te drze na aparatima poluzivog i da za kurac nisi dok god mogu. Kapiram da je broj kvalitetnih godina zivota u Grckoj bar za deceniju veci nego u tim severnim vukojebinamathankyou

Svedjani bi se svaku krunu prevrnuli sto puta. Ne drze oni nikoga na aparatu tek tako. A njihovi penzosi se kao koze veru mnogo bolje nego mi. Tvoj kvalitet ne mora da bude neciji drugi kvalitet.

Jedno je sigurno i grcki i svedski zive kvalitetnije od ex jugovickih, svako na svoj nacin.

Edited by Moonwalker

6 minutes ago, Moonwalker said:

Svedjani bi se svaku krunu prevrnuli sto puta. Ne drze oni nikoga na aparatu tek tako. A njihovi penzosi se kao koze veru mnogo bolje nego mi. Tvoj kvalitet ne mora da bude neciji drugi kvalitet.

Jedno je sigurno i grcki i svedski zive kvalitetnije od ex jugovickih, svako na svoj nacin.

Svedjani su one svoje ohrabrivali da umiru tokom korone, nego meni deluju da se ti severnjaci mnogo bolje drze od nasih, i da se kasnije razboljevaju u odnosu na nase ljude. Mislim da je deo toga puno vakancija i boravka u prirodi, fizicka aktivnost tog tipa. Tamo sam i ja pedala svaki dan i hajkovala 3/4 vikenda mesecno, a sta tek rade ljudi koji su iole skloni sportu.

Kod eks Jugovica prvo da se poradi na zatiranju samoubilackog stava "ne volim doktore, idem samo kad moram". Taj nas je pobio vise nego sve krmenadle, stresovi tranzicije i ono E na pakovanju.

Ja kad čitam ovo pitam se zašto uopšte živim ovde i kako to da još nisam umro u ovoj shithole zvanoj Balkan, jer podaci su jasni i sve lepo kažu.

Generalizacija je jaka na ovom topicu, moj mladi Padawane. Vreme je da se isti napusti.

2 hours ago, Paul Gompitz said:

Kod eks Jugovica prvo da se poradi na zatiranju samoubilackog stava "ne volim doktore, idem samo kad moram". Taj nas je pobio vise nego sve krmenadle, stresovi tranzicije i ono E na pakovanju.

Preteče me, mada je i do brzine dijagnostikovanja. Evo ja u februaru zakazala s rezultatom u sivoj zoni, pregled za decembar. Ima još vremena da mrem tri puta.

Za razliku od forumasa gore moj utisak je da su godine raspleta i stres koji je uleteo ljudim kad su presli cetiri banke, puno uticali na skracenje zivotnog veka populacije u nas. Na zapadu su oni najzdraviji shodno starosti.

Vidi se poredjenjem duzine zivota generacije mojih roditelja i njihovih roditelja, pa i njihovih roditelja, cak i po obolevanju. A bogami nije sjajno ni oko moje generacije.

31 minutes ago, Filozof manijak said:

Ja kad čitam ovo pitam se zašto uopšte živim ovde i kako to da još nisam umro u ovoj shithole zvanoj Balkan, jer podaci su jasni i sve lepo kažu.

Ne prizivaj.

Edited by Moonwalker

Naravno da je do stresa, ali je zapravo do kombinacije više faktora:

genetika + lajfstajl + okolnosti

One statistike o bolestima, i koje se razlikuju u tome da li su na vreme primećene, da li su na vreme tretirane, nevezane su od prva dva faktora.

slika.png

Richest-Countries-in-Three-Metrics_WEB_U

SaE

One ocean

(by instagram user @n.renier)

76849542f51f41a6.jpeg

IMG_1298.jpeg

rumunija, gustina naseljenosti

slika.png