Krošek Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 ma kakav 'konsekvencijalisticki ugao' kad samo seres uzmi sad jedan arapski gej se oseti ugrozenim i otputuje u ameriku. jesu li hakeri krivi za to ili to ugrozavanje potice od SA vlade?
copkillah Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 uzmi sad jedan arapski gej se oseti ugrozenim i otputuje u ameriku. jesu li hakeri krivi za to ili to ugrozavanje potice od SA vlade? ti o tom sklanjanju™ pričaš kao prelasku iz jednog kafića koji je prestao da ti se dopada, u drugi
gospa buba Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Brate. zenama je sve prevara. Sve. chovek zna znanje :D
MancMellow Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Zna, fakat. No ,fudbal je jedan od bezbednijih izbora zanimacije ^_^
Venom Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Bilo je krivično delo i kad se Chelsea Manning zvala Bradley i kad Assange nije stavio kondom i kad je Snowden zapalio u Rusiju, ali to se sve ne računa jer su bili viši ciljevi, a ovde su u pitanju neki isfrustrirani klinci koji od nejebice divljaju i kradu Pa ovo je zapravo tacno. Bilo je krivicno delo, ali kao i uvek, pitanje je prioriteta. Ja nemam problem s tim. Tj pojednostavljeno: sta mi je vaznije: puritanska osecanja ili guzenje? Otkrivanje masovne spijunaze i zataskanih zlocina ili postovanje drzavnih tajni? Svako neka se pozicionira kako hoce, ali bez veze je sakrivati se iza principa "ako je moglo a, onda moze i b!". I za jedno i za drugo postoji neki osnov.
Krošek Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 ti o tom sklanjanju™ pričaš kao prelasku iz jednog kafića koji je prestao da ti se dopada, u drugi meh. malo se vidi sveta.
ObiW Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Zna, fakat. No ,fudbal je jedan od bezbednijih izbora zanimacije ^_^ To je kljuc srecnog braka: zena koja ne pije, zna da vozi, a i shvata sta RL i fantasy football znace muskarcu.
Caligula Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 To je kljuc srecnog braka: zena koja se ne ponasa kao zena +1
Weenie Pooh Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Pa ovo je zapravo tacno. Bilo je krivicno delo, ali kao i uvek, pitanje je prioriteta. Ja nemam problem s tim. Tj pojednostavljeno: sta mi je vaznije: puritanska osecanja ili guzenje? Otkrivanje masovne spijunaze i zataskanih zlocina ili postovanje drzavnih tajni? Svako neka se pozicionira kako hoce, ali bez veze je sakrivati se iza principa "ako je moglo a, onda moze i b!". I za jedno i za drugo postoji neki osnov.Svako neka se pozicionira kako hoće, ali ako može bez guranja kategoričkih osuda tipa "to je prosto krivično delo", " krađa je krađa i tačka" jer to ne vodi ničemu. Ako je kontekstualna relativizacija prihvatljiv pristup kod odavanja državnih tajni, onda je i kod pokopavanja ozloglašenog dating sajta.
ObiW Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Ozloglasenog? Pa ti si 1/1 u kampu moralne policije. Jel ides po plazama da meris velicinu bikinija?
garcia Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 (edited) @vini: nije baš tako. država nema obraza nit socijalnih veza. Edited August 21, 2015 by garcia
ObiW Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Plus sto je afera oko wikileaks bila u fazonu "vidi sta nam rade",a ovo je u fazonu "vidi sta komsija radi". U najboljem slucaju radio Mileva, u najgorem (vidi pod Pooh, Winnie) moralna policija.
Gandalf Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 (edited) Ako je kontekstualna relativizacija prihvatljiv pristup kod odavanja državnih tajni, onda je i kod pokopavanja dating sajta.To stoji. Razlika je upravo sto je kontekst potpuno drugaciji. Iznosenje drzavnog prljavog vesa je u principu bogougodan cin - mozda ne uvek, ali u principu da. Ovo sto se desilo sa AM je zadiranje u privatnost hiljada ljudi. Hebo te hakere. Edited August 21, 2015 by Gandalf
dragance Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Ali, pazi molim te "ozloglašeni sajt". Svako ima milion razloga zašto bi se odlučio/odlučila na aferu - možda uopšte i nema - ali je suština da se to tiče samo te osobe i nikog više.
ObiW Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Ja nesto razmisljam... mogu da shvatim da je svet bolji zbog Asanza, wikileaksa i Snoudena... ali nikako ne kapiram zasto je svet bolji jer znam je komsija ostavio email adresu na Ashley Madison sajtu?
Recommended Posts