Jump to content

Ashley Madison

PPP presuda za dotični sajt 52 members have voted

1. 1. Da li biste javno otkrili podatke registrovanih korisnika Ashley Madison?

• Da, mamicu im varaličku!
      2
    • Da
      1
    • Ne znam i ne želim da znam
      14
    • Ne
      21
    • Ne, bre, si normalan ti?!
      14
  2. 2. Da li je sajt trebalo da ispuni zahtev hakera i obustavi rad?

• Da, jer snose odgovornost prema korisnicima čije podatke nisu umeli da zaštite
      20
    • Ne jer nije prekršen zakon a korisnici su sami krivi što su se registrovali
      9
    • Ne jer sa teroristima nema pregovora
      6
    • Ne znam, ne bih bio/la u koži ni vlasnicima sajta ni njihovim klijentima
      17

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

ma kakav 'konsekvencijalisticki ugao' kad samo seres :fantom:

uzmi sad jedan arapski gej se oseti ugrozenim i otputuje u ameriku. jesu li hakeri krivi za to ili to ugrozavanje potice od SA vlade?

uzmi sad jedan arapski gej se oseti ugrozenim i otputuje u ameriku. jesu li hakeri krivi za to ili to ugrozavanje potice od SA vlade?

ti o tom sklanjanju™ pričaš kao prelasku iz jednog kafića koji je prestao da ti se dopada, u drugi

Brate. zenama je sve prevara. Sve.

chovek zna znanje :D

Zna, fakat. No ,fudbal je jedan od bezbednijih izbora zanimacije  ^_^

Bilo je krivično delo i kad se Chelsea Manning zvala Bradley i kad Assange nije stavio kondom i kad je Snowden zapalio u Rusiju, ali to se sve ne računa jer su bili viši ciljevi, a ovde su u pitanju neki isfrustrirani klinci koji od nejebice divljaju i kradu :yawn2:

Pa ovo je zapravo tacno. Bilo je krivicno delo, ali kao i uvek, pitanje je prioriteta. Ja nemam problem s tim. Tj pojednostavljeno: sta mi je vaznije: puritanska osecanja ili guzenje? Otkrivanje masovne spijunaze i zataskanih zlocina ili postovanje drzavnih tajni? Svako neka se pozicionira kako hoce, ali bez veze je sakrivati se iza principa "ako je moglo a, onda moze i b!". I za jedno i za drugo postoji neki osnov.

ti o tom sklanjanju™ pričaš kao prelasku iz jednog kafića koji je prestao da ti se dopada, u drugi

meh. malo se vidi sveta.

Zna, fakat. No ,fudbal je jedan od bezbednijih izbora zanimacije  ^_^

To je kljuc srecnog braka: zena koja ne pije, zna da vozi, a i shvata sta RL i fantasy football znace muskarcu.

To je kljuc srecnog braka: zena koja se ne ponasa kao zena

+1

Pa ovo je zapravo tacno. Bilo je krivicno delo, ali kao i uvek, pitanje je prioriteta. Ja nemam problem s tim. Tj pojednostavljeno: sta mi je vaznije: puritanska osecanja ili guzenje? Otkrivanje masovne spijunaze i zataskanih zlocina ili postovanje drzavnih tajni? Svako neka se pozicionira kako hoce, ali bez veze je sakrivati se iza principa "ako je moglo a, onda moze i b!". I za jedno i za drugo postoji neki osnov.

Svako neka se pozicionira kako hoće, ali ako može bez guranja kategoričkih osuda tipa "to je prosto krivično delo", " krađa je krađa i tačka" jer to ne vodi ničemu. Ako je kontekstualna relativizacija prihvatljiv pristup kod odavanja državnih tajni, onda je i kod pokopavanja ozloglašenog dating sajta.

Ozloglasenog? Pa ti si 1/1 u kampu moralne policije. Jel ides po plazama da meris velicinu bikinija?

@vini:

nije baš tako.

država nema obraza nit socijalnih veza.

Edited by garcia

Plus sto je afera oko wikileaks bila u fazonu "vidi sta nam rade",a ovo je u fazonu "vidi sta komsija radi". U najboljem slucaju radio Mileva, u najgorem (vidi pod Pooh, Winnie) moralna policija. 

Ako je kontekstualna relativizacija prihvatljiv pristup kod odavanja državnih tajni, onda je i kod pokopavanja dating sajta.

To stoji. Razlika je upravo sto je kontekst potpuno drugaciji. Iznosenje drzavnog prljavog vesa je u principu bogougodan cin - mozda ne uvek, ali u principu da.

Ovo sto se desilo sa AM je zadiranje u privatnost hiljada ljudi. Hebo te hakere.

Edited by Gandalf

Ali, pazi molim te "ozloglašeni sajt". Svako ima milion razloga zašto bi se odlučio/odlučila na aferu - možda uopšte i nema - ali je suština da se to tiče samo te osobe i nikog više.

Ja nesto razmisljam... mogu da shvatim da je svet bolji zbog Asanza, wikileaksa i Snoudena...

ali nikako ne kapiram zasto je svet bolji jer znam je komsija ostavio email adresu na Ashley Madison sajtu?