Jump to content

Sva vaša Windows 10 pitanja idu ovde

Featured Replies

+1

@teacher

Ja sam dobio ponudu na ultimate, ali nije mi ništa noćas/danas downloadovao... Još uvek stoji da će mi javiti...

da, da, sad vidim, može ultimate, ali ne može enterprise. ultimate ne postoji u win 10 ponudi, pa će se on upgradeovati u win 10 pro.

koliko vidim u msdn subscription ponudi, postoji home, education i pro varijanta, te enterprise i to samo kao MAK, ne može retail.

Ovo je sa PC World sajta

windows-7-8-to-windows-10-100588355-orig

da, da, to je to.

... ne pada ni na rubni kraj pameti da Windows 7, još i Ultimate u mom slučaju, upropastim s tim. Ni da mi Nadella osobno plati da to napravim.

Ovo tipkam u javnom interesu.

Imaš pravo. No, ja ću ipak da privremeno upropastim Win7 (i verovatno da ga posle ponovo re-instaliram, kao što sam radio već par puta posle Win8.x, a bogme i Ubuntua/Minta).

Ja ću na pomoćnoj mašini, koja me ionako zeza, sa 8.1 dići 10, da vidim kako radi, ali na mašini na kojoj radim i koja me lebom rani, i gde mi je WIN 7 Ultimate, nema šanse.

Dovoljno da mi razjebe neki Cisko VPN (što mi se desilo na tom malom laptopu i sa 8->8.1, na primer) ili VMWare, pa da de se ubijem na licu mesta... :(

Imaš bekap, valjda?

Cisco VPN radi najnormalnije na 8.1

@Indy

Ma imam naravno, dva komada, ali, brate mili, ko će to posle vraćati, a klijenti zovu i kukaju?

@Time Crisis

Radi, ako ga podigneš nativno na 8.1, ali ako imaš 8 pa uradiš upgrade, onda baš i ne radi (tj. bar meni nije radio). A onda običan deinstal nije radio posao, pa muka po forumima, gde nisam bio jedni... I tako..

Pa da moguće, ali jbg, u tom trenutku, to baš nije bio poznat problem, tj. nisam ga baš lako izguglao :)

No svejedno, imam ja sad na svakoj mašini VMWare sa Win7, podešeno da radi kako treba, i ne brinem više nikakvu brigu... :)

Takođe imam Win 7 na VMWare, valjda će moći VMWare na Win 10 bez problema. :)

• Author

jesu te mašine™ laptopovi? koji su, ako jesu, model?

Assus G75V, I7 3610QM sa 32GB rama, SSD-om od 250GB i drugim diskom od 1TB. Na njemu imam dve virtuelne mašine sa WIN7 (dve, zato što nekada radim paraleno kod dva klijnta), sa po 8GB rama i nakih 60-70 GB diska (ne treba mi više jer sve snimam na glavnu mašinu).

Druga mašina mi je Lenovo Yoga, sa 8GB rama i neka U varijanta I7. Tu sam jednu od onih VM mašina iskopirao, za svaki slučaj, i skunuo joj 4GB rama, ali njega koristim samo kad idem na put i tako neke gluposti.

Mislim da cu ostati na 7 Ultimate dokle god to bude moguce. Nisam zahtevan korisnik, ne treba mi za posao, ne mogu da se bakcem. 

Caletu i kevi na laptopu je 8ca, danas sam ga prebacio na 8.1 (mrzelo me da to uradim ranije :D ), pa cu posle i na 10ku, da vidim kakva je, a i oni (cale i keva) su kao zainteresovani.

A koliko košta regularni W10 onako da oću da ga pazarim "za po kući" . Mislim da imam para ko što nemam...

Poslato sa WC šolje by BVK

Ke?

Instaliraj narodsku 7/8 i apgrejduj za dž.

Ne misliš valjda da ja imam legalan Win na kućnim kompovima? Doduse sad imam, jel. ????

via TT