wall Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 A čemu služi taj vlašac? Mislim kakav je? ....shit has hit the fan... Ih nema bolje, svuda gde ide cluk/bluk može on. Ja ga guram u sos, mariniram meso, kajganu. Hvaka Kat, onda šišam. :)
katamaran Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 (edited) Ja jedino secem dalje od zemlje jer je manji stres za biljku. Moj 5 puta bujniji od ovog btw edit: Slabo sam ga trosio u poslednje vreme pa je delom i zato nabujao mada je generalno jako zahvalna biljka. Raste ko ludo uz minimum nege i 2 puta se vracao iz mrtvih kad ga skroz zaboravim. Edited September 12, 2016 by katamaran
wall Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 Heh i ja sam ostavio malo duže + par pramenova. Ala je aromatično miriše cela gajba.
aram Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Gosn Šteković - preko 100 vrsta paradajza i preko 80 vrsta papričica
yolo Posted September 25, 2016 Author Posted September 25, 2016 kupio srpsku verziju jalapenjosa juce kod babe na kalencu. mozda zapravo i nisu jalapenosi nego neki krizanac tek zelene su pa pocrvene kad sasvim uzru. kupio da punim sirom i uvijam u prsut slandzu a mozda ostavim i neku tursijanu od njih.
yolo Posted September 25, 2016 Author Posted September 25, 2016 zapravo ovo verovatno nije jalapenos ali se nadam da nije otrovnica s obzirom na predvidjenu osnovnu namenu popsa
katamaran Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 Oblik veze nema sa halapenjom. Nisu one spicaste Ovi su mi pre dve godine trazili 500 kinti za kg (+ 300 za dostavu) https://www.facebook.com/Chili-Habanero-713483652011675/ Pojma nemam da li jos rade. Sto ne uzmes pravi halapenjo u Maksiju? Kazu da ima.
Frank Pembleton Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 Ja gledao u svakom maxiju u kom sam bio i nema nigde...
katamaran Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 Rene kaze neki veliki kod fontane. U Cika Ljubinoj sam uglavnom naletao na neki kilavi habanero. U celo zezanje sa paprikama sam usao zbog halapenja i do dana danasnjeg nisam imao dodir sa pravim. Sledece sezone pod obavezno uzimam sadnicu od Zileta. btw on prodaje i plodove pa mozete i kod njega da probate https://www.facebook.com/LjuteChilliPaprike/
yolo Posted September 26, 2016 Author Posted September 26, 2016 ma jasno je da ovo nije pravi jalapenos ali tekstura jako lici, moram proveriti koliko je ljuto...
renne Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 Trenutno kod Fontane u Maxiju nema, ima dobrog čilija
Haralampije Posted September 28, 2016 Posted September 28, 2016 Zuta moruga je divna paprika ;) sa dve stabljike danas ubrao dobrih kilo-dva carolina reaper a ovo je gospodo moj bioloski cuvar od poganih insekata
renne Posted September 28, 2016 Posted September 28, 2016 Obožavam bogomoljke. Čuvao dve u stanu dugi niz godina, mislim jednu pa drugu
katamaran Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Pijaca mi je uvek bila jedan od omiljenih izvora. Ladno sam naleteo na kobru Zao mi sto sam uzeo samo jednu pa ne mogu da napravim sos :) Ako nista drugo bice sledece sezone jer sam izvadio desetine semenki iz ove. Celom duzinom ima zilu i semenke.
Haralampije Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 (edited) lice na one sa Alija ,koliko je to ljuto?kanio sam se da to porucim Edited October 4, 2016 by Haralampije
Recommended Posts