đorđe geprat Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 (edited) On 21.12.2021. at 0:22, djordje geprat said: preporučena mi je "patria". eto, sada sam uhvatio priliku kod otključanog HBO. svojevremeno sam uzeo knjigu. bila je obimna, puna imena meni nepozntih, stranih, komplikovano, pa sam je odložio. preporučenomi je bilo da prvo odgledam seriju. zahvaljujem. meni je odlična, ženi su poslednje dve epizode bile, kako reče, "prznjikave". meni nisu. potražiću sada knjigu. biće mi jasnije. elem, znao sam da ETA i baskija imaju dosta sličnosti sa IRA i severnom irskom. meni se u gledanju stalno provlačila paralela sa kosovom i OVK. Edited January 9, 2023 by djordje geprat 1
Milosh76 Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 evo još jedne. "hidden assets". isto pikboks klub. učini mi se poznata glavna policajka. sad videh, imelda iz "the Commitments". šefica je "biroa za nezakonito stečenu imovinu" dablinske policije. zamislite tako nešto kod nas!. elem, odgledao sam 1/6 epizoda. izgleda vrlo dobro. idem na ručak, 2. dan sv nikole. nastavak po povratku. mora do kraja, sutra u selo.Kad @djordje geprat predlozi seriju Odlicna... Hvala na preporuci 1
đorđe geprat Posted January 19, 2023 Posted January 19, 2023 evo jošjedne. na HRT " upravo sam odgledao 4 epizode vrlo dobre "inspektorke bankroft" u toku je, treba zavrteti unazad.
ljuttko Posted January 21, 2023 Posted January 21, 2023 Nekako sam nabasala na netu na bbc -jevu seriju Sherwood od 6 epizoda i baš mi se svidela . Pošto se dotiče i rudarskog štrajka osamdeset i neke u Velikoj Britaniji i vlasti Margaret Tačer i to vreme ono što mi se nije svidelo je kako sam zaboravila i ono malo što sam o tome znala, a i kako mnogo nisam znala a ni pratila sa dvadeset i nekom nit me interesovalo. A nije da ne bi bilo poučno i za mnogo šta sadašnje a bogami i kod nas i za naše situacije. Ne znam da li je prikazivana kod nas na nekoj tv , baš bih volela da je bude Plus naravno kao i uvek fascinacija engleskim glumcima https://www.imdb.com/title/tt13994572/ 1
askeladden Posted January 26, 2023 Posted January 26, 2023 Mini serija o otmici Alda Mora.Jedna od kontroverznijih prica iz Evrope je svedena na to da je Aldo imao problema sa snom.Da mi je partijski kolega Gulio Andreotti i ja bi slabije spavao.Za sada bas lose.
goofs Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Izasao je film "Luther" na netflixima/kioscima, strepnja mi je dublja od nadetm, ali gledace se
Jimmy Kowalski Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Zrtvuj se za sve nas kojima je strepnja isto dublja od nade, da se ne razocaravamo ako ne moramo..
goofs Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 Uf, mršav Luter :( ovo je kao ono kad Ameri prave rimejk neke UK serije, pa je malo poglupe i poamerikanizuju. Čak i da kažemo da je slučaj/zaplet zanimljiv, neke stvari su toliko lenjo i loše napisane, Weenie bi bromazepane pio. Sad naknadno bih rekao i da im svakako fali Eeelistm, iako su baš loše hendlovali njen lik u petoj sezoni. 1
đorđe geprat Posted March 25, 2023 Posted March 25, 2023 juče popodnešaramo gospođa i ja po SBB klubu i na pikboksu naleteh na "the ipcress file". čitam sadržaj i po malom mozgu počne da mi se mota hari palmer. tamo ga uvezah sa majkl kejnom. i, stvarno, kad smo odgledali svih 6 epizoda nađoh original, film iz '65. sa majkl kejnom. serija je standardno kavalitetna, hladnoratovski period. tom holander je jedino ime meni poznato, dvoje glavnih solidni. holander, odličan. vredi gledanja 1
đorđe geprat Posted April 16, 2023 Posted April 16, 2023 nešto neočekivano. na pikboks klubu pronađoh estonsku osmodelnu seriju "ko je ubio oto milera?" počinje sa ubistvom milera na njegovoj rođendanskojposlavi. bogataš, vlasnik luke, pilane..........tiranin unutar porodice. istragu preuzima par detektiva, u toku istrage postaje pordična drama u kojoj isplivavaju nerašćišćeni porodični odnosi i kraj u stilu poaroa gde ubica priznaje delo. sledi neočekivan obrt u poslednjim minutima. pošto sam zakeralo, višak su mi dve stvari: u jednom momentu impulsivan emotivni odnos detektiva i njegove partnerke i veza detektivke i ubijenog što je bašbaš nepotrebno. ima još nekih manjkavosti u priči, nebitnih, koje mogu da se stave pod lupu ako baš mora. sve u svemu zanimljiva priča vredna gledanja ako su vam dosadili hiper aktivni kriminalci i mračni skandinavci. 1
Constantin Posted April 16, 2023 Posted April 16, 2023 (edited) Ako neko nije predložio... https://www.imdb.com/title/tt4474344/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_q_blin kod nas je prevedena kao "Šifra zločina" na HBO Max Serijal Šifra zločina prati ženu koja je izgubila sva sećanja o prošlosti. Pronađena je gola na Tajms Skveru, i telo joj je prekriveno složenim tetovažama. Pronalazak tela pokreće veliku i složenu misteriju, koja odmah privlači pažnju agencije FBI. Agenti prate složenu kartu na tetovažama, i dolaze do veće zavere, i približavaju se otkriću pravog identiteta žrtve. Edited April 16, 2023 by Constantin
Constantin Posted April 16, 2023 Posted April 16, 2023 O očima Džejmi Alexander neću da pričam...pao sam iz prve.
ivy Posted April 20, 2023 Posted April 20, 2023 zavrsilo Endevora..sta znam nekako su zbrzali i sve ugurali u tu epizodu..
Recommended Posts