nbg4ever Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Ukratko... Djarme odgovsraju na majl promptno. Rekose da je rezervacija otkazana zbog errora, a da su sredstva blok na mom racunu i da kontaktiram Intezu kako bi ih oslobodili. U intezi kazu da su sredstva rezervisana za El Al i da ce to trajati 45d. Ako oni ne povuku novac u tom roku, isti ce biti raspoloziv. Da bi ih oslobidio ranije, moram da kontaktiram El Al, koji onda mora da prosledi instrukciju svojoj banci, koja onda mora da posalje mojoj info da je kupovina otkazana. I tako...
jms_uk Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 a da su sredstva blok na mom racunu i da kontaktiram Intezu kako bi ih oslobodili. U intezi kazu da su sredstva rezervisana za El Al i da ce to trajati 45d. Ako oni ne povuku novac u tom roku, isti ce biti raspoloziv. Da bi ih oslobidio ranije, moram da kontaktiram El Al, koji onda mora da prosledi instrukciju svojoj banci, koja onda mora da posalje mojoj info da je kupovina otkazana. To je manje vise standardno, na zalost. Mene nervira to da ti 'uzmu' kintu za par sekundi - a vracanje uvek traje [najkrace] danima...
jms_uk Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 Mali savet od kolega iz Nemacke: izbegavati bukiranje kroz Unister portale: fluege.de i Ab-in-den-Urlaub.de
nbg4ever Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Evo nekog mini apdejta... Prosle nedelje sam razmenio mejlove sa madjarima. Juce sam im ponovo pisao i pitao "sha ima" Odgovorili sledece...
jms_uk Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Bitnije je da li si ti pazario kartu. Sent from my iPad using Tapatalk
nbg4ever Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Pa, nisam. To je vec utvrdjeno :D Sad cekam novac nazad kako bi je ponovo uzeo
nbg4ever Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Dosadilo mi cekanje, pa sam kupio novu kartu. Dvajes evra manje, dva dana duze. Stigao confirmation, e ticket. 'supicku materinu! Woot, woot! One pare ce mi valjda vratiti polovinom jula
I*m with the pilots Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Da li kod aviokompanija postoji neka kompenzacija za duze kasnjenje leta, kao npr. kod vozova (imala sam to jednom u DBahn, dobih natrag pola novca od karte tog smera tokom kog se desilo kasnjenje tj strajk)? Da, zavisi od udaljenosti i kasnjenja, imas vise na sajtu Direktorata civilnog vazduhoplovstva. Samo da prijavim da ovo sasvim lepo funkcionise kod AS, posalje im se odstetni zahtev prema upustvu sa sajta i odgovore za ~dve nedelje sa resenjem o nadoknadi.
jms_uk Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Samo da prijavim da ovo sasvim lepo funkcionise kod AS, posalje im se odstetni zahtev prema upustvu sa sajta i odgovore za ~dve nedelje sa resenjem o nadoknadi. Good news!
vladavsnarod Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Citam na drugoj temi kako je lep dozvivljaj sletanje na splitski aerodrom. Dzejmse, koji aerodrom iz tvog iskustva pruza najupecatljiviji vizuelni uzitak?
jms_uk Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Citam na drugoj temi kako je lep dozvivljaj sletanje na splitski aerodrom. Dzejmse, koji aerodrom iz tvog iskustva pruza najupecatljiviji vizuelni uzitak? Ja sam tamo sleteo nocu po nekom odvratnom vremenu uz jaku turbulenciju - pa mi nije ostao u lepom secanju :D Mada, verovatno, po lepom danu jeste uzivancija [more, planine]. A za pitanje, moram malo da razmislim (trenutna brojka razlicitih aerodroma posecenih je 150 :D )
vladavsnarod Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 A za pitanje, moram malo da razmislim (trenutna brojka razlicitih aerodroma posecenih je 150 :D ) Idi bre... take your time :)
belch Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 san francisko je meni super bio, spuštaš se maltene na vodu, i kad misliš da ćete se definitivno utopiti, eto odjednom piste
Muwan Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 (edited) Takav osećaj imaš na bezmalo svakom aerodromu koji je uz more. Fora je kad slećeš npr. na aerodrom za koji ukupno 8 pilota na svetu ima dozvolu (šou počinje na 4:30, to je jedan od razloga zašto marljivo štedim za dve nedelje u Butanu): Dobar drugar leteo tamo, kaže da se bezmalo pola aviona uključujući njega opraštalo od života i najmilijih tokom završnog prilaza. Od onih na koje sam ja do sata sleteo Ženeva mi je ostala u najlepšem sećanju, zbog nikad jačeg prilaza preko Alpa i jezera. Edited June 24, 2015 by beowl
Аврам Гојић Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 meni je san da se spustim u Luklu u Twin Otteru ili Dornieru 228.
Recommended Posts