Jump to content
IGNORED

Pitajte Džejmsa

MayDay

Recommended Posts

Posted

Odvojeno, ali sam ipak odustala jer bih htela da dodjem ranije 19og u Beč. Idem ipak da prespavam u BG 18ti na 19ti, pa ću ranom zorom tamo. A za povratak mi nije problem. Hvala u svakom slučaju. :)

Nebitno sada, ali za ubuduce: za odvojene karte bi to bilo previse riskantno. Ja bih prepoucio bar 3 sata sa odvojenim kartama, osim ako let ne obavlja ista letelica.

Posted

Ne, otkad sam dobio booking code na Checkmytripu pojavljuje se i taj drugi let. Datum je čini mi se slučajno izabran, riječ je o povratnom letu koji mi ne treba (a, radnim danom je, b, idem autom natrag jer moram)

Prvi let, jedini koji sam aktivno kupovao :lolol: uredno je iskorišten.

PS. nemoj se više zamajavati, provjerio sam sad just in case i više ga nema (a bio je tjednima), valjda neki edreamsovi trikovi :blink:

No probs.

Moguce je da su [in the background] bukirali povratni let jer je bilo jeftinije nego u jednom smeru. Znam da neki travel agenti to rade, ali nisam siguran da li je kod eDreams-a taj proces automatizovan.

Posted

to je i meni palo na pamet. ali prvi put i svaki put do sada kad sam opet provjeravao rezervaciju bilo je :blink::unsure:

Posted

Nebitno sada, ali za ubuduce: za odvojene karte bi to bilo previse riskantno. Ja bih prepoucio bar 3 sata sa odvojenim kartama, osim ako let ne obavlja ista letelica.

U pravu si. Ne odgovara mi, bolje mi je ovako, da prespavam jedan dan u Begišu. Hvala još jednom.
  • 3 weeks later...
Posted

Ne verujem da Djejms ima odgovor, ali nema prikladnijeg topika

Bio malocas da uplatim putno za Evropu u Generaliju i pitam za Izrael & Jordan... Kaze mi ova - dve osigurane sume 5-15 hiljada jura, premija 5-10 hiljada dinara i ucestvujem u steti 20% :frust:

Mislim se, wtf!?! Ocekivao sam vise (Evropa 2 nedelje, 1500 dinara, osig suma 30.000e), ali ne toliko. Pogledam kasnije na sajtu Uniqa osiguranja, za istu varijantu je 1300-2500 dinara u zavisnosti da li je osig suma 15.000e ili 40.000e (interkonti / svet)

Posted

A sta je pitanje? :D

Bitno kod svih tih osiguranja je da iscitas small print.

Ja sam ovde u nekoliko primetio da ne pokrivaju Iran [i jos par zemalja u koje ne bih isao sada], ali to tek na nekoj 53. strani T&Cs.

Posted

Pitanje je da li je ova u filijali pogresila (nadam se da jeste :D )

Prevelika mi je razlika jednostavno. Mozda je rizik na BI veci nego u Evropi, ali su pretpostavljam i troskovi lecenja nizi nego u VB, Francuskoj ili Nemackoj

Pri tome je i sluzbenica bila malo pogubljena, pa je pocela da mi prica kako je osiguranje za te egzoticne destinacije bas povoljno, kako je za Tajland maltene dzabe, itd. Alo, kakav Tajland sad!? :zbun:

Razumem ja i fine print, ali kada se u kalkulator unesu bazicne informacije, za Evropu se dobije ocekivana cena, dok za BI 5-7x manje od onog sto je receno u filijali.

Uniqa jeste jeftinija od DG, ali ne verujem da placaju vraceve da te lece, ako ti se nesto dogodi istocno od Istanbula.

Mislim, znam, najlakse mi je da pozovem telefonom i pitam, ali ne zelim da se jos uvek opterecujem tim putovanjem. Pa rekoh, ako je neko vec isao...

Sent from my Nexus 4

Posted

Mislim da premija nije visa zbog vecih troskova lecenja, nego upravo zbog rizika [plus vecih troskova vracanja u tvoju zemlju]. A i uvek je premija veca sto je ucesce manje/nepostojece.

Ovdasnja osiguranja vrse podelu na:

- Evropa [najjeftinije]

- Svet [excl. US & Canada]

- Svet [najskuplje], mada fine print nekad iskljucuje odredjene zemlje/teritorije

Btw, na sta se konkretno odnose te cifre u hiljadama evra?

Posted

Troskovi lecenja, tj koliko pokrivaju. Za Evropu pokrivaju 30.000e, za Izrael 15.000e. Za Evropu premija 1.500 din, za Izrael 10.000. Za Izrael ucesce u steti koje dodatno placa osiguranik 20% (a i premija je visa), za Evropu 0%

Al kao sto rekoh, provericu jos. Uniqa daje daleko razumniju cifru (i za Svet (-USA/CAN) i za interkonti koje pokriva celu Aziju, tako da se nadam da je mala iz Djeneralija pogresila nesto :)

Sent from my Nexus 4

• 4 weeks later...
Posted

Jms, imam jednu željicu. Odlučila sam da 28. aprila uveče idem u Japan na deset dana. Imam još saputnika.

Šta predlažeš da uradim da bih ispratila neku akciju/rasprodaju?

Posted

Mozda da probas da podesis alert na Kayak sajtu?

Sent from my iPad using Tapatalk

Posted

Zaboravila sam na tu opciju. I na Skyscanner ću. :D

Posted

Troskovi lecenja, tj koliko pokrivaju. Za Evropu pokrivaju 30.000e, za Izrael 15.000e. Za Evropu premija 1.500 din, za Izrael 10.000. Za Izrael ucesce u steti koje dodatno placa osiguranik 20% (a i premija je visa), za Evropu 0%

Al kao sto rekoh, provericu jos. Uniqa daje daleko razumniju cifru (i za Svet (-USA/CAN) i za interkonti koje pokriva celu Aziju, tako da se nadam da je mala iz Djeneralija pogresila nesto :)

Sent from my Nexus 4

Kod Generali-ja, proveri 6 puta small print, i proveri da li su uslovi na tvojoj kopiji identični sa onima koji su njihovoj kopiji(nije retkost kod italijanskih osiguranja da se razlikuju :naughty: ). Inače da bi ti italijansko osiguranje platilo troškove od 30.000 EUR za lečenje, potrebno je da te u četvrtak izmedju 19,00 i 19,01 simultano pogode dva nuklearna projektila od po 250 megatona, kao i da vlažnost vazduha u momentu pogotka ne bude veća od 41%.

• 2 months later...
Posted

Je l može naknadno da se kupuje bagaž na Wizzu?

Posted

Je l može naknadno da se kupuje bagaž na Wizzu?

Baggage allowance can be purchased as follows:

• Online at the time of booking
  • Online through Add Services and Online Check-in
  • Up to 3 hours before departure online or via the Mobile App
  • Via the call centre
  • At the airport
  • Note: Fees at the airport are MUCH HIGHER than if you book online.