pacey defender Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 u Cairnsu ubijeno osmoro dece iz iste familije. http://www.theguardian.com/australia-news/live/2014/dec/19/at-least-seven-children-stabbed-to-death-in-cairns-rolling-report?CMP=soc_568#block-5493c49be4b0919fd47e886e
ToniAdams Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 pa eto, polozaj zena mi recimo prvi pada na pamet. procitaj u kuranu kako je muhamed nabadao svoju zenu jer nije u sekundi izasla kad joj se obratio, i kako to isto preporucuje. a onda uporedi broj kamenovanih zena zbog kojekakvih idiotarija u toku godine po glavi stanovnika u hriscanskim i muslimanskim zemljama. elem, verujem da ipak hriscanstvo nosi snjur kroz istoriju, u pogledu zala pocinjenih u ime vere. ali pricam o sadasnjem trenutku.
boshoku Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 ili prostom indukcijom da je ~95% ljudi na svetu nesposobno da ovako nešto podrži, nekmoli da počini da nije tako, sledi, ne bi nas odavno ni bilo
Meazza Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 ili prostom indukcijom da je ~95% ljudi na svetu nesposobno da ovako nešto podrži, nekmoli da počini da nije tako, sledi, ne bi nas odavno ni bilo bravo.
Guest Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 sto bi sad uplitao ideologiju u sve ovo? btw, ja sam citao da se talibani ogradjuju od talibana koji pobise decu u Pakistanu, jel to znaci da je 95% talibana OK?
Meazza Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 sto bi sad uplitao ideologiju u sve ovo? btw, ja sam citao da se talibani ogradjuju od talibana koji pobise decu u Pakistanu, jel to znaci da je 95% talibana OK? ne. to znaci da ni 95% jebenih talibana nisu bas ovoliki divljaci.
Guest Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 ili prostom indukcijom da je ~95% ljudi na svetu nesposobno da ovako nešto podrži, nekmoli da počini da nije tako, sledi, ne bi nas odavno ni bilo carski. zbog tog manje vise procenta, nikad ratova i zlocina nije ni bilo na planeti.
Guest Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 ne. to znaci da ni 95% jebenih talibana nisu bas ovoliki divljaci. ne, to znaci da je u tih 95% sadrzan ogroman procenat, koji se plasi odmazde.
Meazza Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 pa eto, polozaj zena mi recimo prvi pada na pamet. procitaj u kuranu kako je muhamed nabadao svoju zenu jer nije u sekundi izasla kad joj se obratio, i kako to isto preporucuje. a onda uporedi broj kamenovanih zena zbog kojekakvih idiotarija u toku godine po glavi stanovnika u hriscanskim i muslimanskim zemljama. elem, verujem da ipak hriscanstvo nosi snjur kroz istoriju, u pogledu zala pocinjenih u ime vere. ali pricam o sadasnjem trenutku. super. sta predlazes da se uradi onda sa islamom kao religijom? i kako unistiti hriscanstvo do kraja da se ne bi povampirilo i ponovo odnelo snjur?
Meazza Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 ne, to znaci da je u tih 95% sadrzan ogroman procenat, koji se plasi odmazde. kako se dolazi do ovog procenta? odokativno?
ToniAdams Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 sta ja predlazem da se uradi sa islamom? uozbilji se, molim te.
Guest Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 idi se svađaj s nekim drugim kul? kul da se svadjam? smesan si. odsad ides na kul.
boshoku Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 svako od nas iznosi svoje mišljenje, a pežorativnosti tipa "carski" ne doprinose ničemu, pogotovu ne diskusiji
Topola Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 i da, verujem da je islam od svih zvanicnih religija u ovom momentu najdestruktivnija. Svet se suočava sa apgrejdovanim islamom, proporcionalno agresivnim/destruktivnim u odnosu na agresiju sa kojom se muslimanski svet susreo od kraja 20. veka pa naovamo. Priroda te agresije dosta je jaka i kompleksna pa se u takvoj retorti konačno i rodio IS-ovski Frankenštajn. I ne mislim da se pojam te "agresije" odnosi samo na vojne napade na muslimanske zemlje, već na čitav globalni kontekst u kome jedan deo ljudi na raznim geo širinama/dužinama ima osećaj da (liberalnog) zuluma više trpeti ne može.... A teško je reći da znakova u prethodnim decenijama nije bilo: treba se setiti, naprimer, napada na hotele u Mumbaju u Indiji i još par situacija. Tada je sve predstavljano kao nekakav nerazumljivi lokalni terorizam, što je izraubovani pojam na koji je svet naviknut još od 1970-tih, bez poimanja šire slike (globalne ideje). Mislim da je neko ovde napisao, a potpuno bih se složio, da priča sa IS islamom liči na ideju komunizma na početku 20. veka: jedan deo ljudi veruje da društveni odnosi moraju da se drastično menjaju, ima zapaljivu ideju, nadnacionalnu i prihvatljivu nevezano od nacije & teritorije, nepojmljivo mrzi neprijatelje i spreman je na ultimativno nasilje kako bi proširio klasnu borbu. S obzriom da je IS znatno pomerio razne pragove globalne tolerancije i da je došao u situaciju da je svet već oguglao na nasilje koje sprovodi, ovo što se deislo u pakistanskoj školi je klasičan (očekivani) primer dizanja lestvice na viši nivo: što monstruozniji i nepojamniji zločin, to njima zagarantovana veća pažnja. I onda, novi krug...
Recommended Posts