Jump to content
IGNORED

Globalno zagrevanje

iDemo

Recommended Posts

Posted

Izgleda da je uvek i bilo sjebano pošto i među starijima ima puno njih koji odgovaraju tom opisu. Među građanima država sa nominalno dobrim školstvom ih ima takođe nezanemarljiv broj. Možda ipak nije samo do školstva. 

Posted

Ima puno i do ljudske prirode. Valjda je u prirodi čoveka da se uvek pita kako, zašto, i to je u redu.

Izgleda da je uvek bilo u ljudskoj prirodi da je mnogima lakše da kažu "vatikanska zavera", nego da poslušaju šta kaže, na primer Milivoj Jugin, i posle toga amin.
Voleo bih da znam kako i zašto dolazi do toga - da li je to na primer nerazrešeni otpor autoritetima, ili nešto drugo.

A ono što nije uvek isto je kako su ovi prvi (što sve objašnjavaju zaverom i ekspresnom naukom) dočekivani u društvu. U srećnija vremena to je gurano pod tepih, kao ludi ujak kog se svi stide, a sada su to ravnopravni sagovornici. Malo kod hirurga, malo kod homeopate, da čujemo obe strane, istina je negde u sredini. 

• +1 2
Posted

ja sam veliki obožavac istine u sredini

Kada jedno telo deluje sa pola sile na drugo telo, drugo telo istovremeno deluje silom pola jednake veličine i pola surpotnog smera na pola prvog tela.

• +1 2
Posted
ja sam veliki obožavac istine u sredini

Kada jedno telo deluje sa pola sile na drugo telo, drugo telo istovremeno deluje silom pola jednake veličine i pola surpotnog smera na pola prvog tela.

crtam u glavi. majkemi [emoji38]ol:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• Haha 2
Posted
u tom smislu sam skeptichna u pogledu skeptichara da oni prvo uopshte ne poznaju nauchni metod, ne poznaju gde stoje dinamike i ishodi nauchnog istrazivanja na toj slici i drugo, ne razumeju shta je kritichko mishljenje (vecina misli da je dovoljno da si protiv i da ponavljash neke rechenice koje su protiv). posebno da za kritichko mishljenje nije dovoljan zdrav razum, i pogotovo ne ono shto oni smatraju zdravim razumom, tako je i moja cvetanka bila kritichna po ceo dan (ona je, ruku na srce, mislila da bolje i kritichkije misli od bilo koga, jer je bila zdrava seljanka). i posebno, da bi se o nechemu bilo kako mislilo, mora neshto da se zna o tome. i tu ne mislim da se kalemi neka ravozemljashka konshtrukcija na fiziku iz 6og razreda. zato shto ne znaju fiziku iz 6og razreda. a ni ostalih razreda. hihi.gif

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto p

Tačno tako.
Mada ja mislim da je u stvari u pitanju "konstanta" da su ljudi lenji ako mogu, a to im sada ovaj "napredak tehnologije" omogućava.
Lenji i smislu mozga.
I u tom smislu ovde samo čitam...

....shiit has hit the fan.
  • +1 1
Posted
On 13.1.2023. at 20:37, Braća Strugacki said:

mi smo školstvo sjebali

Bratina Zec isto tvrdi, on još dodaje i crkvu kao najodgovorniju razaranju i nazadovanja Srbalja iz naroda u pleme. 

• +1 2
Posted

Opustite se ljudi, na problemu se uveliko radi:

• Haha 3
Posted
9 hours ago, Weenie Pooh said:

Opustite se ljudi, na problemu se uveliko radi:

Život imitira film... :fantom:

Posted

The Microsoft co-founder and billionaire has reportedly backed an Australian-based startup looking to stop cows from burping methane emissions, pouring funds into research around livestock food supplements.

According to a press release, Gates’ firm Breakthrough Energy Ventures (BEV), with participation from Harvest Road Group, raised $12 million for Rumin8, a climate technology company.

Rumin8 studies solutions to reducing livestock emissions, and their latest initiative identifies "anti-methanogenic properties" that can be produced efficiently and for a low cost to eventually feed to livestock

Posted
17 hours ago, Lezilebovich said:

Kako će samo da potruju te nesrećne krave, sve zarad smanjenja udela koji njihovi gasovi imaju u zagađenju atmosfere, a koji iznosi čitavih... 3.7% 

Posted

Kako će samo da potruju te nesrećne krave, sve zarad smanjenja udela koji njihovi gasovi imaju u zagađenju atmosfere, a koji iznosi čitavih... 3.7% 
procenat koji je kako makar priblizno tačan?

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Hvala obojici za linkove i grafik, odavno sam hteo (da nađem vremena) pročitati nešto ulozi krava na fenomen "zelene bašte".

Kako se taj procenat meri u atmosferi, ko (do)kaže da kombinacija industrije/sagorevanja fosilnih goriva i širenje/spajanje gradskih zona daje zapravo taj procenat e ne neki mnogo veći?

Idem da čitam jer gledajući ovako kao laik na temu, na prvi pogled navire nagon da se poveruje u teoriju "religije globalnog zagrevanja".

Ako je klimatska teorija Milankovića tačna znači živimo ovo povećanje zagađenja u pogrešno vreme normalnog cikličnog zagrevanja zemljine lopte zbog sunca? Zemlja je bila vruća i ranije npr. dinosaurusi preživari su sami sebe istrebili zajedno sa grabljivcima?

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk